ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ , ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΚΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (Μιχάλης Χαραλαμπίδης)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 0 comments

 


Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΚΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Τον Οκτώβριο του 2000 είχα μία συνέντευξη με τον πολύ καλό και έντιμο Δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη στην “Αθηναϊκή”. Ήταν η περίοδος των ΥΕΝΕΔ 2 όπως τις αποκάλεσα.

Είχε προηγηθεί η τραγωδία της Σάμαινας. Σε ερώτησή του για την γνωστή φράση του Σημίτη “Αυτή είναι η Ελλάδα”, του απάντησα. Αυτός είναι ο Σημίτης όχι η Ελλάδα. Σήμερα θα έλεγα αυτή είναι η “πολιτική” κακιστοκρατία όλων των χρωμάτων. Όχι η Ελλάδα.

Εκτός των άλλων, την φράση αυτή διοχετεύουν και υπονομευτικοί του Ελληνισμού μηχανισμοί.

Η συνέντευξη αυτή όμως είναι επίκαιρη στην τραγικότητα της αλλά και αποκαλυπτική, “προφητική” όπως αποκαλούν τα νέα παιδιά την ομιλία μου του 1996.

Στην συνέντευξη κάνω την υπόθεση μίας νέας τραγωδίας στους σιδηροδρόμους.

Ένα μέρος της δημοσιεύεται στον νέο μου βιβλίο “Η Δολοφονία της Πολιτικής”. Στην ολότητα της θα δημοσιευθεί προσεχώς στον τόμο “Ομιλίες”.

Η αχίλλειος πτέρνα του Ελλαδισμού, ας μην επεκταθούμε στον μείζονα Ελληνισμό, ειδικά στην μεταπολίτευση είναι η πολιτική. Είναι γνωστές όχι μόνον οι Ιδέες μου αλλά κυρίως οι πράξεις μου.

Δεν την κάλυψαν οι “πατέρες” της μεταπολίτευσης και πολύ περισσότερο οι διάδοχοι και τα σημερινά κάποιας ηλικίας παιδιά.

Ούτε η χούντα, ούτε η μεταπολίτευση ήθελαν τα τρένα.

Το “Η Δολοφονία της Πολιτικής” θέλει να εξοπλίσει αυτό το αδύνατο σημείο του συλλογικού και του ατομικού σώματος μας.

Ήταν χρέος μου να το κάνω.

Ένα πολύτιμο δώρο μου στις νέες γενιές.


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Μάρτιος 23

.............................................................................
Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΛΑΡΙΣΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ


Το δικό μου ΣΗΜΑ, το δικό μου ΜΝΗΜΕΙΟ, η δική μου ΤΙΜΗ προς τους νεκρούς είναι η Θεσσαλία – Λάρισα κέντρο ενός νέου σύγχρονου Ελληνικού συστήματος σιδηροδρόμων. Την πρόταση αυτήν διατύπωσα την δεκαετία του 90’. Την επανέφερα σε ομιλίες μου στα Επιμελητήρια Βόλου και Τρικάλων. Συνδέονταν με το σχέδιο μου για την δημιουργία μιας νέας πόλης στον Αγιόκαμπο. Μίλησα για τα δεύτερα σε εκδήλωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας και σε ανάλογη εκδήλωση του Δήμου Μελίβοιας.

Στην Κοζάνη το 1999 – 2000 ανέδειξα την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Καλαμπάκα – Κοζάνη. Ακόμη υπάρχουν οι σήραγγες που ξεκίνησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος την δεκαετία του 30’.

Αυτός είναι ο δρόμος συγχρονισμού με την ιστορία μας, με τις σύγχρονες δυναμικές μας αλλά αυτός είναι και ο τρόπος να τιμάμε τους νεκρούς μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ούτε εκ των υστέρων αγανακτισμένους, ούτε εκ των υστέρων πενθούν τες.

Θέλουμε βέβαια Περιφερειάρχες Κυβερνήτες. Όχι μισθωτούς “κομματικούς” υπαλλήλους.


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Μάρτιος 23


Ετικέτες: