ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Αντώνης Ανδρουλιδάκης «Ζητείται επειγόντως πολιτικός φορέας που να μπορεί να εκφράσει την αντισυστημική δυναμική του Λαού μας. Βασικό αίτημα η απαλλαγή από την Φεουδαρχία που για χρόνια λυμαίνεται την χώρα».

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 0 comments

 ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Αντώνης Ανδρουλιδάκης

«Ζητείται επειγόντως πολιτικός φορέας που να μπορεί να εκφράσει την αντισυστημική δυναμική του Λαού μας.
Βασικό αίτημα η απαλλαγή από την Φεουδαρχία που για χρόνια λυμαίνεται την χώρα».
ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ μέρος από την εισαγωγή στην «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» της σελίδας tinakanoume.gr:
Πολλά κινήματα εμφανίζονται, κουραστήκαμε να μετράμε νέα κόμματα, αλλά είναι μερικότητας, χωρίς στρατηγική.

1. ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι το κομματοκρατικό σύστημα εξουσίας που έχει το ολοκληρωτικό μονοπώλιο ισχύος που καθηλώνει σκέψεις, αλλοιώνει έννοιες, τροφοδοτεί με «ατομική ευθύνη» ώστε ο άνθρωπος να περιορίζεται στην ζωώδη υπόστασή του, σε βιολογικά ένστικτα, να μην έχει δυνατότητες διαμόρφωσης του περιβάλλοντός του.

2. Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΘΕΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ προοπτικής και νέων κομμάτων οφείλεται σε: 1.) κυριαρχία παρωχημένων και ψεύτικων εννοιολογήσεων, 2.) αναδιάταξη θέσεων του παλιού πολιτικού προσωπικού 3.) αντιλήψεις άμυνας κεκτημένων χωρίς στρατηγικό βάθος και 4.) άγνοια σχέσεων τεχνικών οικονομίας και πολιτικής διεύθυνσης. Ότι απαιτείται η κλασσική και φιλοσοφική παιδεία για την διαχείριση του πολιτικού και της πόλης, αυτά που η χρηματιστική ολιγαρχία και η δικτατορία των αγορών δεν θέλουν να συμβαίνει.

3. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ από την κρίση, αλλά και ταυτόχρονα που πορεύεται σε ένα δρόμο δομικών αλλαγών, στρατηγικής μετασχηματισμών, είναι τρισυπόστατη: α) ανανέωση και ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής, β) δημοκρατία συμβουλιακών θεσμών, γ) ανάπτυξη μιας οικονομίας παραγωγικής σε κρίσιμη σχέση με τις δομές της γνώσης. Η μονομερής διεκδίκηση των παραπάνω οδηγεί σε επικίνδυνες αντίστοιχες παρεκκλίσεις ηθικισμού, ψευτοπατριωτισμού, νομικισμού, οικονομισμού.


4. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ η διαχείριση του όλου, δεν είναι απόκρουση επιθέσεων με ανακλαστικά πολιορκημένων. Η Χώρα έχει ανάγκη τη συνομιλία, την απόφαση πού θα αποδοθεί αξία και έναν ορίζοντα κοινών στόχων, εναλλακτικό πλούσιο σε περιεχόμενα και μορφές ανορθωτικό σχέδιο.