ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
https://www.toperiodiko.gr/όταν-ο-σεισμός-σε-βρίσκει-στη-λάθος-πλευρά της ιστορίας

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 0 comments


Μέσα από το ποτάμι του αίματος, την σκόνη των ερειπίων, τον ατελείωτο θρήνο και την ηφαιστειακή οργή που άφησε πίσω του ο ολέθριος σεισμός στην Τουρκία και την Συρία, ξεπροβάλλει σε όλο το νοσηρό «μεγαλείο» του, ο αμοραλισμός, ο κυνισμός και η εγκληματική αθλιότητα του ιμπεριαλισμού.

Αν και ο σεισμόπληκτος λαός στον τουρκικό νότο έχει επίσης πρακτικά αφεθεί στην «μοίρα» του από την Άγκυρα, έστω σε επίπεδο δηλώσεων και πρώτης αντίδρασης αυτό δεν έχει συμβεί από πλευράς «διεθνούς κοινότητας», παρά το γεγονός ότι επισταμένα παραλείπεται να αναφέρεται ότι η πληγείσα περιοχή κατοικείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από Κούρδους. Ωστόσο, στη Συρία, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, διότι εκεί ο λαός έχει εγκαταλειφθεί και από τη «διεθνή κοινότητα» επί της ουσίας.

Δηλαδή τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φίλους τους, οι οποίοι αφήνουν τον κόσμο στην Συρία να ξεψυχά στα συντρίμμια και να παγώνει στον δρόμο. Επισήμως επειδή ο Άσαντ είναι «κακός». Ανεπισήμως και επί της ουσίας, επειδή είναι «κακός» με την «λάθος πλευρά της Ιστορίας». Δηλαδή, δεν είναι ο «δικός μας κακός». Όπως ο Ερντογάν, για παράδειγμα. Που παίζει με όλους.

Διότι ξέρει ότι όλοι χρειάζονται την Τουρκία. Συνεπώς, δεν χρειάστηκε ούτε καν να κουνήσει το δαχτυλάκι του για τη διεθνή βοήθεια. Δεν χρειάστηκε καν να απολογηθεί που αρχικώς αρνήθηκε την κυπριακή βοήθεια και που, επί του πρακτέου, μέρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου ολόκληρες περιοχές δεν έχουν δει ούτε στολή διασώστη, ενώ κατέστησε σαφές ότι η όποια βοήθεια σταλεί θα διοχετευθεί «κεντρικά» εκεί που η Άγκυρα κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη. Όλα αυτά μοιάζουν απόλυτα «φυσιολογικά» στην περίπτωση του Σουλτάνου.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ: https://www.toperiodiko.gr/όταν-ο-σεισμός-σε-βρίσκει-στη-λάθος-πλ/ 

Ετικέτες: