ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Δημήτρης Τζανακάκης (fb) / NΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ πολιτικής απάτης για τους πλειστηριασμούς…

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 0 comments

 


NΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Ρεσιτάλ πολιτικής απάτης για τους πλειστηριασμούς… // (Αναρωτιέμαι, ποιος από τους εικονιζόμενους είναι μεγαλύτερος καραγκιόζης… Θα σπεύσει ίσως να μας πει κάποιος πως δεν έχει σημασία τι έλεγε πέντε χρόνια πριν ο περισπούδαστος Τσακαλώτος, έλα όμως που βγαίνει μόλις τώρα ο ίδιος ο Τσίπρας –προχθές στη συνέντευξη του στον ALPHA- σ’ ένα κρεσέντο αδιανόητου κυνισμού και μας λέει ότι «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί» (!!!) και ότι: οι 25.672 πλειστηριασμοί που έγιναν επί των ημερών του «δεν είναι και πολλοί» (!!!) Ναι! Αυτό μας λέει ο Μικρός τιμονιέρης, προϊδεάζοντας τι θα συμβεί στην περίπτωση που βρεθεί με κυβερνητική εξουσία πάλι κι αυτός… Κατά τα άλλα, οι ΣΥΡΙΖΑίοι βγαίνουν και πάλι, ύστερα από την παρθενορραφή που μόνοι τους έκαναν και θεωρούν ότι πέτυχε, βγαίνουν ως παρθενογέννητοι στα κάγκελα και ξιφουλκούν και σκίζονται οι καλτσοδέτες τους η μια μετά την άλλη, κι αν τους μιλήσει κανείς δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους κι όταν θα δουν τα γραφεία τους να καίγονται θα κάνουν τους αδικημένους…
Ας καταλάβει επιτέλους ο λαός μας που αυτή την ώρα έχει μπροστά του τη μεγάλη απειλή των 700.000 πλειστηριασμών και εξώσεων, της σαρωτικής αλλοίωσης του ίδιου του κοινωνικού status –όπως και αν έχει αυτό-, ότι σωτηρία δεν θα βρεί από ΚΑΝΕΝΑΝ τους, και μόνος του πρέπει να πάρει τις υποθέσεις του στα χέρια του!... –Δ.Τζ.)
Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Αναπτύξεως κι Επενδύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη (ΝΔ), μόλις δύο χρόνια πριν:
«Προστασία απόλυτη πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει»!
Τι να πεις γι’ αυτή τη δήλωση; «Ζημία για την οικονομία» να προστατευτεί το σπίτι σου! Κατάλαβες;
Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) – πέντε χρόνια πριν δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ – για την περίπτωση να νομοθετηθεί το δικαίωμα του δανειολήπτη να αγοράζει το δάνειο του περίπου στην ίδια τιμή που θα πουληθεί στα funds:
«Δεν θα το θέσουμε (σ.σ στην τρόικα) γιατί δεν είναι λογικό», είπε και το εξήγησε έτσι: «Έχει κάποιος ένα στεγαστικό. Δεν μπορεί να περιμένει ποια θα είναι η τιμή του fund γιατί έτσι δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ»! Οι τράπεζες να κυνηγήσουν, έλεγε, τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» (αυτούς που έχουν και δεν πληρώνουν). Έτσι, συνέχισε, θα δώσουν το σήμα στους ανθρώπους να πάνε να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες! Τι έγινε τελικά; Τα δάνεια του κόσμου πήγανε «χαλαρά» στα funds που εκβιάζουν τον κόσμο και αρπάζουν τα σπίτια.
Πάλι να πούμε για ντροπή; Κουραστήκαμε να το λέμε! Οι τύποι αυτοί (της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) «μαλώνουν» ποιος από τους δύο ενδιαφέρεται περισσότερο για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους ή κινδυνεύουν να τα χάσουν!
Οι κύριοι της ΝΔ στερούν από τους λεηλατημένους ακόμα και την όποια προστασία της πρώτης τους κατοικίας. Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσαν ακόμα και τη δυνατότητα διεκδίκησης του σπιτιού, θεσμοθετόντας να χάνεται με ένα «κουμπί» (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί).
Υποτίθεται, νοιάζονται για τον κόσμο και αποστρέφονται τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»! Το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος, ο εργαζόμενος λαός, να χάνει τα σπίτια του ή να του βάζουν ληστρική θηλιά με δόσεις που δεν μπορεί να εξοφλήσει. Κι όλα αυτά νόμιμα, με την υπογραφή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί τους και η «τυφλή» δικαιοσύνη, σε ανώτατο επίπεδο, που δίνει ακόμα και το τελευταίο προνόμιο στα funds και τους διαχειριστές τους (https://www.imerodromos.gr/areios-pagos-prasino-fos-sta.../), με «υπαγόρευση» (😉 από την Τράπεζα της Ελλάδας.( https://www.imerodromos.gr/o-stournaras-upagoreuei-thn.../)
|||
Τσίπρας: «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία
δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί»
«Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί», δήλωσε κυνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ALPHA, επιβεβαιώνοντας ότι οι υποσχέσεις για προστασία από τους πλειστηριασμούς είναι για λόγους προεκλογικών εντυπώσεων.
Επί των ημερών μας δεν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ισχυρίστηκε ο Τσίπρας και πρόσθεσε «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί. Πήγαινε κάθε εβδομάδα ο κ. Λαφαζάνης στους πλειστηριασμούς»!
Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει «κανονιστικό πλαίσιο που θα προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και θα τούς δίνει τη δυνατότητα βιώσιμων ρυθμίσεων». Εισήγαγε δε και μια νέα έννοια, αυτή των «…πιο ευάλωτων νοικοκυριών», προτείνοντας ρυθμίσεις κατά τα πρότυπα των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», όπου ό,τι περισσεύει από τα βασικά (διατροφή και Λογαριασμοί) θα πηγαίνει στις τράπεζες. Μάλιστα ισχυρίστηκε «εμείς θα βάλουμε κανονιστικό πλαίσιο στους servicers και θα εγγυηθούμε την προστασία της Α΄ κατοικίας»… Αυτή η δέσμευση είναι αντίστοιχη με εκείνη της κατάργησης των μνημονίων …«με έναν νόμο».
Ο ίδιος ταυτόχρονα χαρακτήρισε «σωτήριο» το νόμο Κατσέλη που έθετε επαχθείς όρους και καυχήθηκε ότι «εμείς τον επεκτείναμε», κάνοντας τον ακόμη χειρότερο με τον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την μετατροπή σε ιδιώνυμο της αντίστασης στους πλειστηριασμούς.
Άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε, οι 25.672 πλειστηριασμοί που έγιναν επί των ημερών του …δεν είναι δα και πολλοί !!!
Πηγή:
||||
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και κείμενο

Ετικέτες: