ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Εφημερίδα "Πελοπόννησος". Στο φύλλο της Κυριακής 12.05.2019 παρουσιάζεται το ποιητικό πορτρέτο του ποιητή Θανάση Πάνου.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 0 comments

 

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο
Το "Γραφείον Ποιήσεως" συνεχίζει την παρουσίαση των Ελλήνων και ξένων ποιητών και ποιητριών στην εφημερίδα "Πελοπόννησος".
Στο φύλλο της Κυριακής 12.05.2019 παρουσιάζεται το ποιητικό πορτρέτο του ποιητή Θανάση Πάνου!!
Επιμέλεια σελίδας Αντώνης Δ. Σκιαθάς.
Γραφείον Ποιήσεως
Ενότητα: "Ποιητικά Πορτρέτα"
,,,
Το Γραφείον Ποιήσεως μελετά, καταγράφει, αρχειοθετεί ποιήτριες, ποιητές καθώς και ποιήματα.
Συνομιλεί με την ποιητική τέχνη μ' ένα "δίκτυο" φιλολόγων, κριτικών λογοτεχνίας και Ελληνιστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό δημιουργώντας δράσεις που υπηρετούν την τέχνη του Ομήρου.
Με Ανθολογίες στην Ελληνική και σε άλλες γλώσσες όπως και με τα "Ποιητικά Πορτρέτα" "ιστορεί" τον βίο των ποιητών και των ποιητριών της σύγχρονης Ελλάδας.
Οι θεσμοί που έχει δημιουργήσει τα "Ποιητικά Πορτρέτα", τα ετήσια Βραβεία Ποίησης "Jean Moreas", Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας ( Patras World Poetry Festival), τη Λέσχη Ανάγνωσης Ποίησης "Jean Moreas" στο βιβλιοπωλείο "Nouveau" δημιουργούν στην πόλη των Πατραίων ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την Ποίηση.
Οι φορείς που έχουν στηρίξει, στηρίζουν και τιμούν με τη συνεργασία τους το "Γραφείον Ποιήσεως" πολλοί και σημαντικοί το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατραίων, Μορφωτικά Ιδρύματα άλλων χωρών, Πανεπιστημιακές σχολές, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς,
η Greek Librery of London, το Πανπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, η Πολυφωνική Χορωδία Πατρών, μα και επιχείρησης με κορυφαίο υποστηρικτή τον Όμιλο της εφημερίδας "Πελοπόννησος" την εταιρεία "Dur" τα Εκπαιδευτικά Κέντρα "ΟΡΜΗ ΑΡΙΣΤΑ" το κτήμα "Ελαΐα" πλήθος εθελοντών και φιλότεχνων.
Ετικέτες: