ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Κώστας Κουτσουρέλης: Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ - (Η πολιτική ορθότητα, η ωμή λογοκρισία στο διαδίκτυο, η φίμωση της ελεύθερης διδασκαλίας στα πανεπιστήμια, ο έλεγχος/εξαγορά του Τύπου, ο ιδιότυπος νεορατσισμός κατά των "deplorables", των "ανεμβολίαστων", των "ψεκασμένων", των "λαϊκιστών" κ.ο.κ. είναι ομολογία ιδεολογικής πτώχευσης, αγωνιώδης φόβος εμπρός στο φάσμα της ήττας).

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 0 comments


 

«Το ελεύθερο εμπόριο θα εμφανισθεί σε διαφορετικό φως όταν η πρώτη εξαγωγική χώρα του κόσμου δεν θα ονομάζεται πια Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία, αλλά Κίνα· και η ελευθερία της διακίνησης θα προκαλέσει υστερικές και βάρβαρες αντιδράσεις όταν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι περάσουν τα σύνορα των βιομηχανικών χωρών.»
Έγραφε ο Κονδύλης τη δεκαετία του 1990 (!) - και επαληθεύτηκε πλήρως. Από το 2015-16, το αργότερο, με τη μαζική μετανάστευση, την πανδημία, το Μπρέξιτ, τον Τραμπ, τους εμπορικούς πολέμους, την ρωσσική εισβολή στην Ουκρανία κ.ο.κ.
Με την ίδια ευκολία με την οποία η Δύση ευαγγελιζόταν ότι το ελεύθερο εμπόριο και η κατάργηση των συνόρων θα πλάσουν έναν κόσμο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν της, κηρύσσει τώρα τα αντίθετα: κλείνει ερμητικά τα σύνορα, καταργεί όχι απλώς την ελευθερία των συναλλαγών αλλά την ίδια την τραπεζική πίστη (!), προσχωρεί διά των κυρώσεων στον πιο ακραίο προστατευτισμό που έχουμε δει, επιβάλλει αστυνομικό καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πάντων και υγειονομικού αυταρχισμού, υψώνει και πάλι όχι σύνορα αλλά τείχη οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά που κατακερματίζουν την υδρόγειο.
Ο λόγος είναι απλός. Οι Δυτικοί έχασαν τη μάχη του ελεύθερου εμπορίου απέναντι στους Κινέζους. Οι Δυτικοί απέτυχαν να περισφίξουν στρατηγικά τη Ρωσσία. Ο δυτικός φιλελευθερισμός έχασε τον πόλεμο των ιδεών παγκοσμίως, νέοι ανταπαιτητές, θρησκείες, πολιτικά καθεστώτα, οικονομικά συστήματα, διεκδικούν τα πρωτεία. Και προκειμένου οι πάλαι ποτέ οπαδοί του να περισώσουν όσα μπορούν, γίνονται όλο και πιο πολύ, όλο και έντονα αντιφιλελεύθεροι.
Ένας συγγραφέας όπως ο Μπότο Στράους το είχε προβλέψει ανατριχιαστικά από τη δεκαετία του 1980. Η πολιτική ορθότητα, η ωμή λογοκρισία στο διαδίκτυο, η φίμωση της ελεύθερης διδασκαλίας στα πανεπιστήμια, ο έλεγχος/εξαγορά του Τύπου, ο ιδιότυπος νεορατσισμός κατά των "deplorables", των "ανεμβολίαστων", των "ψεκασμένων", των "λαϊκιστών" κ.ο.κ. είναι ομολογία ιδεολογικής πτώχευσης, αγωνιώδης φόβος εμπρός στο φάσμα της ήττας.
Η χθεσινή επίθεση του Ομπάμα, λ.χ., (βλ. σχόλια) κατά των μεγάλων τεχνολογικών κογκλομεράτων, επειδή ανέχονται λέει την "παραπληροφόρηση", στην πραγματικότητα είναι ευθεία επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου. Όπως είναι και η συκοφαντική εκστρατεία κατά του Έλον Μασκ από τότε που αποφάσισε να διεκδικήσει το Τουίτερ ώστε να άρει τη λογοκρισία.
Αντί να κάνει τους αυταρχικούς αντιπάλους της όμοιους με εκείνη, ταχύτατα η Δύση έχει αρχίσει εκείνη να μεταμορφώνεται ώστε να τους μοιάσει. Η ειρωνεία, η ετερογονία της ιστορίας.
Ετικέτες: