ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΩΡΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 0 comments

 



     Η ΦΤΩΧΕΙΑ μπορεί να φαίνεται και στα πολλά. Στα πολλά ανούσια κι αχρείαστα. Εδώ στον Δήμο αυτοί που ονομάζουμε εκπρόσωποι τελούν υπό ομηρία αυτοδιοικητικής  φτώχειας, με αρκετή άγνοια αντικειμένων τοπικής ανάπτυξης.  Μπορεί να μην υπάρχει κάποια επεξεργασία κάποιου τοπικού προβλήματος, αλλά, αν δουν ότι από παραπέρα κάποιος έγραψε κάτι για προεκλογικές προετοιμασίες, παίρνουν μπρος οι μηχανές του διαδικτύου.

     Έγραψε κάτι ο Καραβάς (με τίτλο «Μείναμε ουραγοί κύριε δήμαρχε…»), έγινε ανάρτηση Κορίνθιας ιστοσελίδας (με τίτλο «Τσιώτος – Καραβάς και ποιος ο τρίτος πόλος στο Ξυλόκαστρο; Όλο το πολιτικό παρασκήνιο»), βγήκε σε αθηναϊκό κανάλι ο Καραβάς, οπότε ανάγκη απάντησης από τον Δήμαρχο, ξανά κείμενο - παρηγοριά κακομοιριάς. Το έγραψε μόνος του ή οι σύμβουλοι που πληρώνει ο δημότης; Του έχει ζητηθεί να μας πει ποιοι είναι. Ο Δήμαρχος δεν το μαρτυράει. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά συμβαίνουν, όταν φοβάσαι ή ντρέπεσαι. Τότε μόνο κρύβεται κάποιος, όταν νοιώθει φόβο ή ντροπή.

     Στα μισά αυτοδιοικητικής θητείας δεν συζητούν για κάποιο θέμα, ούτε κάνουν έναν απολογισμό. Ο δήμος σε μια βουβότητα. Είναι και χειμώνας και απουσιάζει το βουητό των καλοκαιρινών αυτοκινήτων. Ησυχία θανατικού, μια πίκρα. Αυτοί που βρίσκονται μέσα στο δημοτικό σύστημα διεύθυνσης νομίζουν πως κάνουν αυτό που πρέπει. Οι αντιπολιτεύσεις συνωστίζονται να βρουν πεδίο αναφοράς.

     Ο Δήμαρχος στην ανάρτησή του εκτός από αναφορά επιτυχιών του γράφει ότι «η υπευθυνότητα… επιβραβεύεται με θαύματα». Όμως οι θαυματουργοί γνωρίζουν αν αυτοί που ζητάνε το θαύμα είναι ειλικρινείς.

    Παρατήρησα ότι η δημοσίευση αυτή του Δημάρχου υπάρχει μόνο στην προσωπική του σελίδα στο fb. Που σημαίνει ότι είναι αποκλειστική ειδοποίηση προς τον Καραβά, ή προς την κ. Σουκαρά που παρενόχλησε διαδικτυακά το τοπικό αυτοδιοικητικό σύστημα και τους υπάρχοντες συσχετισμούς.

     Μετά από αυτήν την ανάρτηση του Δημάρχου υπήρξε ένα προπαγανδιστικό βίντεο του Δήμου – που στάλθηκε παντού -  για επιτυχία ένταξης έργων αγροτικής οδοποιίας. Ο κάθε πρόεδρος γνώριζε και επόμενα μετά από συζήτηση είχε προτείνει ιεραρχική αναγκαιότητα δρόμων; Και επόμενα δεν θάπρεπε αυτοί να  δημοσιοποιήσουν στο χωριό τους πού θα γίνουν αυτά τα έργα; Δηλαδή, να επιστρέφουμε στο περιεχόμενο μιας λέξης που είναι η «αυτοδιοίκηση».

     Οι αντιπρόσωποι δεν αποτέλεσαν ή αποτελούν ένα σώμα που συλλογιέται για κάποιο θέμα που αφορά τους δημότες. Μόνο ντουφεκιές παρηγορητικές, ανοχής του χρόνου έως τις επόμενες εκλογές.  Οδεύουμε να ξαναζήσουμε αυτά που ζούμε προεκλογικά και μετεκλογικά.  Μια τραγωδία να βλέπεις μόνο τους θεατές της.

 

Γρηγόρης Κλαδούχος / Ξυλόκαστρο 20 Ιανουαρίου 2022