ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της χώρας πωλήθηκε στην Italgas. - Η φωτογραφία της ακρόπολης...

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 0 comments

 

Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις συνεχίζονται. Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της χώρας πωλήθηκε στην Italgas. Το ιταλικό κράτος έχει συμμετοχή στην Italgas 26%. Η αφωνία στην αποικία χρέους καλά κρατεί. Οι μαθητευόμενοι νεοφιλελεύθεροι μάγοι των Αθηνών, κάνουν πάρτι. Η φωτογραφία της ακρόπολης στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής εταιρείας, έχει την δική της σημειολογική αξία!!!!

Γρηγόρης Κλαδούχος

Η χώρα Ντίνο, (Ntinos Papantoniou), κυβερνάται από την αντίληψη ότι τα δημόσια αγαθά παράγονται για να καταναλωθούν. Από ποιους να καταναλωθούν όμως; Δεν αντιμετωπίζονται ως στοιχείο αναγκών αυτών, που εξυπηρετούνται από αυτό το αγαθό ή μια δημόσια υποδομή. Τα αντιμετωπίζουν ως κοινό εμπόρευμα. Έτσι, φθάσαμε να εμπορεύεται η κυβερνητική εξουσία τις δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες ως κάτοχός τους. Και γίνεται εγγυητής του ιδιωτικού ολοκληρωτισμού πάνω στα δημόσια αγαθά απέναντι στους πραγματικούς ιδιοκτήτες, τους πολίτες.
Όπως γράφει ο Κώστας Μελάς στον πρόλογο του βιβλίου του E. Altvater για τα δημόσια αγαθά, την παγκοσμιοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις, χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι η αντίληψη της ταύτισης του ζητήματος των διαρθρωτικών αλλαγών με τις ιδιωτικοποιήσεις και η κατάργηση του δημόσιου χώρου.
Ο Altvater σημειώνει ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ θεωρίας και πολιτικής πράξης - που σημαίνει οικο-νομική παιδεία -, μπορεί να δυναμώσει κοινωνικά κινήματα. Αυτό σημαίνει συλλογική διανόηση. Πού θα βρεθεί στην χώρα; Δύσκολη απάντηση. Γιατί βιώνεται καθεστώς επιτήρησης και οι Έλληνες τροφοδοτούνται με την αγωνία του ποιος είναι καλύτερος, ώστε να υπηρετηθεί η συνέχεια της φαυλοκρατίας. Οπότε στην αρχή είναι η επιστροφή στην συζήτηση, ο καθορισμός των ορίων του οικονομικού, μέσα στα πλαίσια ενός κοινωνικού κράτους.