ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΠΑΡΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, (Δυο λόγια για τον λόγο του Κ. Δουζίνα)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 0 comments


Το σημερινό πόνημα του καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Λονδίνο Κ. Δουζίνα (και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ), είναι το δεύτερο αυτοαναφορικό μετά από αυτό της 17ης Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό ότι απουσιάζει η Ελλάδα, η χώρα και οι Έλληνες. Σκέπτεται πάνω σε λευκό πίνακα. Μάλλον είναι ανακύκλωση φαρμάκων για ενδονοσοκομειακή χρήση του αριστερού ασθενούς ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που γράφει, το λεξιλόγιο, οι προβληματισμοί, τα λέγαμε πριν καμμιά σαρανταριά χρόνια στον Σύλλογο Φοιτητών Ρώμης. Δεν προχώρησε καθόλου η πολιτική φιλοσοφία;
Ο τίτλος του νέου του πονήματος στο tvxs: «Ριζοσπαστική Αριστερά ή κεντροαριστερά;». Προτείνω τα κόμματα να αλλάξουν ονόματα και προσδιορισμό. Μετά τα αριστερά, δεξιά, κέντρο, εμπρός, πίσω, πάνω, κάτω, κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, ριζοσπαστικά τάδε, μήπως θα βόλευε την βουλόμενη- αυτοδιερωτώμενη αριστερά να επιλέξει και την Κέντρο-κεντροαριστερά, όπως λέμε Νότια-νοτιοανατολικά; Να αξιοποιήσουμε όλα τα σημεία του Ορίζοντα.
Πάντως εγώ με τα λιγουλάκια πούχω διαβάσει, τα κόμματα είναι οργανωμένα υποκείμενα αλλαγών, ανάμεσα στην κοινωνία και το κράτος και προτείνουν αυτά που τα άτομα πρέπει να κάνουν. Συζητήσεις με ονοματολογίες, βαπτίσεις, με απούσα την παραγωγική και πολιτισμική πράξη είναι ξένη προς μια αυθεντική ιδέα του συλλογικού εαυτού μας και ενός δρόμου κοινών στόχων.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Κ. ΔΟΥΖΙΝΑ ΕΔΩ:
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.