ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΟ (facebook)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 0 comments

 


 



 





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Α. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ.Π.

 1. Η κριτική προς πολίτες διέπεται από νόμους αλληλοσεβασμού. Η κριτική που πρέπει να τους απευθύνουμε είναι: είτε να μην είναι αδιάφοροι για τα κοινωνικά ζητήματα είτε γιατί λόγω ελλείμματος παιδείας υπηρετούν, έστω ασύγνωστα, με δουλικότητα φαύλες εξουσίες. Στους τελευταίους ανήκουν και οι ανεπανόρθωτα αποικιοποιημένοι από τις υπερκείμενες δυνάμεις επιτηρητικής ιδεολογίας Μητσοτάκη – Τσιόδρα – Θεοδωρικάκου – Πλεύρη – Ξανθού. ΔΗΛΑΔΗ: ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ.
2. Μη λερώνεις την σελίδα μου με γενικευμένους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις προς πολίτες.
3. Επειδή περιδιαβαίνεις τους ναρκισσιστικούς δρόμους του διαδικτύου, εδώ ύβρεις, εκεί αποφθέγματα συναισθηματισμού να γνωρίζεις ότι κατά τον Κάρλ Γιούγκ «ο συναισθηματισμός είναι το άλλο πρόσωπο της κτηνωδίας».
4. Το μωρό δεν μπορεί να μιλήσει και για να του δώσουν σημασία κάνει κάποια ζημιά, τσιμπάει, κλαίει. Για τους μεγαλύτερους υπάρχει ο λόγος και η ανάπτυξη συλλογισμών.
5. Πρόταση: θα νικήσεις, ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ όχι την έκφραση των ατομικών προβλημάτων ή αναγκών αλλά κάτι για την δημόσια ευτυχία και ανάγκη.


Β.

Αγαπητοί φίλοι, ( Π. Τ. και Θ. Μ.),
από μια πλευρά έχετε δίκιο. Δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση με επιχειρήματα στην απαιδευσία και κακοβουλία. Έχω πει όμως ότι δεν απαντώ μονοδιάστατα σε κάποιον. Με αφορμή κάποιο σχόλιο απαντώ, με τρόπο ώστε να είναι ευρύτερων προορισμών και σε άλλους φίλους.
Υπάρχει πράγματι ένα «όμως». Τους παραπάνω δύο «σχολιαστές», (που υποψιάζομαι ότι αναφέρεστε), τους γνωρίζω πολύ καλά. Δεν περίμενα από αυτούς επεξεργασμένη σκέψη. Όμως τα πράγματα στο διαδίκτυο έχουν εκτραπεί σε μικρές εμφυλιοπολεμικές λεκτικές μάχες μεταξύ πολιτών. Ενώ στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση κοινωνικού κεφαλαίου. Είναι γεγονός ότι οι πολίτες βρίσκονται σε άμυνα, διασωλήνωση με τον φόβο, κατεστραμμένα πολιτικά και ατομικά υποκείμενα. Υποκινείται η κοινωνική μηχανική φρικαλέου ενδοκοινωνικού κανιβαλισμού.
Μετά από όλα αυτά και αναφορικά με τους σχολιασμούς στην σελίδα μου από ανθρώπους χωρίς επάρκεια λόγου, αλλά με πληθωρισμό κακόβουλης αντιλογίας, εγωπαθούς αυτοπροβολής, αήθειας αυτοδηλητηριασμένων μυαλών, αποφάσισα ότι:
1. Τα σχόλια κάτω από μια ανάρτησή μου πρέπει να περιορίζονται στην κριτική ΑΥΤΗΣ της ανάρτησης και μόνο. Γενικότερα θέματα με αφορμή την ανάρτησή μου ο καθένας στην σελίδα του. Στην σελίδα του ο καθένας γράφει, όποτε θέλει, ό,τι θέλει. Στην σελίδα μου στο facebook όπως και στην ιστοσελίδα μου tinakanoume.gr θέλω την διατήρηση ενός επιπέδου, δεν είναι δοχείο νυχτωμένων, συμπλεγματικών που εξωτερικεύουν την ανημπόρια τους.
2. Όταν ένα σχόλιο αφορά τις παραπάνω εξαιρέσεις ύπαρξης στην δική μου σελίδα, θα μεταφέρεται στην σελίδα του γράφοντος σχολιαστή. Είναι άποψή του, εκεί έχει θέση, ούτε χάνεται, ούτε υποβιβάζεται.
Υπάρχουν κανόνες για την διασφάλιση ενός επιπέδου αλληλοκατανόησης. Απευθυνόμαστε στην σκέψη.