ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Παίζετε συνειδητά τον ρόλο του τεχνοκρατικού ηλίθιου του συστήματος;

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 0 comments

 "

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Γιατί πατέρα οι άνθρωποι απεμπολούν τα δικαιώματά τους έναντι της ασφαλείας τους; Αποκαλείται διαλεκτική του Χέγκελ γλυκιά μου. Δημιουργούν ένα πρόβλημα. To πρόβλημα προκαλεί μια αντίδραση. Αν υπάρχει αρκετός φόβος και υστερία, οι άνθρωποι όχι μόνο θα αποδεχτούν την λύση που περιορίζει τα δικαιώματά τους, αλλά στην πραγματικότητα θα ικετεύουν γι αυτήν."
"Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια"εγραφε τον περασμένο αιωνα ο Βενιαμίν Φραγκλίνος,
*Όπως τα γράφει σήμερα ο Athanasios
----------------Papadopoulos
Aυτοί που με περισσή οίηση στέκονται στις εικόνες των διαδηλωτών με σταυρούς και Ελληνικές σημαίες στις χθεσινές διαδηλώσεις για να υπογραμμίσουν τον " ακροδεξιό" προσανατολισμό των διαδηλώτών ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό προφανώς παραβλέπουν βολικά το πλήθος των πολύ περισσότερων διαδηλωτών που συμμετείχαν χθες στα συλλαλητήρια χωρθς σταυρούς ή εθνικιστικά σύμβολα και τους οποίους τους χαρίζουν στην Άκρα Δεξιά ελαφρά τη καρδία και αβασάνιστα!
Θα περίμενε κανείς από τα πανηγυρικά απόντα επιτελεία της επίσημης εξημερωμένης Αριστεράς που επέλεξαν - με πρώτη και καλύτερη την άθλια ηγετική ομάδα του "Κ"ΚΕ - να συνταχθούν με τον Ορθό Λόγο των πειραματικών σκευασμάτων της Pfizer και Astra Zeneca τουλάχιστον να επιδείξουν στοιχειώδη σεμνότητα και αυτοσυγκράτηση, αλλά είναι τέτοια η ελιτίστικη οίηση και αλαζονεία τους απέναντι στα λαικά στρώματα που δεν μπορούν ούτε τα πιο στοιχειώδη προσχήματα να τηρήσουν!
Ναι, στη χθεσινή διαδήλωση υπήρχαν διαδηλωτές με σταυρούς και Εθνικιστικά σύμβολα: ενα θέμα όπως τα ολοκληρωτικά υγειονομικά μέτρα διαιρεί οριζόντια το λαικό σώμα πέρα από τις καθιερωμένες πολιτικές γραμμές Δεξιά- Κέντρο- Αριστερά!
(Μόνο στη φαντασία των γεμάτων επαρση ινστρουκτόρων της " Αριστεράς" κάθε επίμαχο κοιμωνικό ζήτημα συμπίπτει πλήρως με τη διαχωριστική γραμμή Αριστερά- Κέντρο- Δεξιά! ) Όπως εξάλλου υπήρχαν τέτοιοι " ψεκασμένοι" διαδηλωτές και στους Αγανακτισμένους το 2011- η λεγόμενη " Άνω Πλατεία"- αλλά αυτό τότε δεν εμπόδισε τη συνδικαλιστική Αριστερά να δώσει το παρόν ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τον αξέχαστο Ιούνιο του 2011!
Προφανώς είναι τόσο επιλεκτική η μνήμη των εγχώριων Αριστερών επιτελείων που τους κάνει να παραβλέπουν πρόσφατα κινηματικά γεγονότα στα οποία οι ίδιοι συμμετείχαν - με εξαίρεση φυσικα το "Κ" ΚΕ που δεν υπάρχει λαική διαδήλωση από το 1973 που να μην την χαρακτήρισε προβοκάτσια, καθότι δεν ελέγχεται από τη μίζερη μικροαστική του γραφειοκρατική ηγετική του κάστα.
Οι χθεσινές διαδηλώσεις σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας κατέδειξαν ότι υπάρχει μία συμπαγής πλειοψηφία λαικών στρωμάτων στην Ελλάδα που είναι διατεθειμένη να αντισταθεί στα ναζιστικής έμπνευσης υγειονομικά μέτρα.
Η λαική αυτή πλειοψηφία είναι ετόκλητη και ανομοιογενής: περιλάμβάνει από χριστιανικές σέκτες και ομάδες, εθνικιστικά στοιχεία αλλά και ανένταχτο ή κομματικά ανέστιο κόσμο ο οποίος για πρώτη φορά μετά από καιρό βγήκε να διαδηλώσει- ύστερα από μία 6ετία απογοήτευσης, αποστράτευσης και τσακίσματος του αγωνιστικού φρονήματος που προκάλεσε η μνημονιακή μεταλλάξη του- αριστερού, βεβαίως, βεβαιώς, ΣΥΡΙΖΑ!
Και φυσικά υπήρχε μία έντονα αισθητή παρουσία αριστερού κινηματικού κόσμου στο κάτω μέρος της Πλατείας που έδωσε με τα δικά της συνθήματα δυναμικά το παρόν αλλά αυτούς δεν θα τους δεις στα πρωτοσέλιδα της ΕΦΣΥΝ: Χαλάνε το πολύ βολικό αφήγημα των " ψεκασμένων αντιεμβολιαστών" που η ελίτ μεθοδικά έφτιαξε από την αρχή της κρίσης του κορωναιού και η " καθώς πρέπει" Αριστερά υιοθέτησε με περισσό ενθουσιασμό για να δικαιολογήσει την αξιοθρήνητη απραξία της απέναντι σε λοκντάουν και εμβολιασμούς με τα πειραματικά σκευάσματα!
Η εξημερωμένη αριστερά, η αριστερά που απέτυχε οικτρά να αντιληφθεί την πραγματική φύση και τα βασικά διακυβεύματα της κρίσης του κορωναιού, η Αριστερά που εφαγε και τρώει αμάσητα όλα τα αφηγήματα που μεθοδικα κατασκεύασε η εθνική και παγκόσμια καπιταλιστική ελίτ από την πρώτη μέρα της κρίσης, η Αριστερά που έχει αυτυφλωθεί υποδειγματικά απέναντι στην συντελούμενη βιοπολιτική μετάλλαξη του καπιταλισμού και στην διαιώνιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης με προόσχημα την "πανδημία" του κορωναιού επέλεξε συνειδητά την τακτικη της κατασυκοφάντησης της αντίστασης στον υγειονομικό ολοκληρωτισμό.
Επέλεξε να συνταχθεί με τις ελίτ και ενάντια στα λαικά στρώματα που τόσο αυτάρεσκα θεωρεί πως μονοπωλιακά εκπροσωπεί!
Και όχι μόνο αυτό: επέλεξε να τα χαρίσει σε και να τα ταυτίσει προκαταβολικά με την Άκρα Δεξιά αντί να αγωνιστεί να τα διαφωτίσει και να τους προσφέρει ένα αριστερό αντικαπιταλιστικό ερμηνευτικό πλαίσιο κατανόησης της πραγματικής φύσης και των χαρακτηριστικών της τρέχουσας κρίσης του κορωναιο.
Γιατί σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι αυτιστικές ηγετικές ομάδες της επίσημης Αριστεράς η αντίσταση σε λοκντάουν και σε υγειονομικό ολοκληρωτισμό όχι μόνο δεν είναι καταδικασμένη να είναι ψεκασμένη και " ακροδεξιάς έμπνευσης" αλλά υπάρχει ήδη ένα πλήρως επεξεργασμένο αριστερό αφήγημα για την κρίση του κορωναιού: υπάρχει διάσπαρτο στις μεγαλοφυείς αναλυσεις του Michel Foucault περί βιιοπολιτικής, το έχει προτείνει ήδη ο Giorgio Agamben με τις γενναίες τοποθετήσεις του για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με αφορμή την πανδημία, το έχουν προσφέρει ερευνητικοί δημοσιογράφοι όπως οι Γερμανοί Paul Schreyer και Flo Osrainik με τις διεισδυτικές τους έρευνες για το πώς οι διεθνείς ελίτ μεθοδικα προετόιμασαν τις δομές για επιβολή παγκόσμιου λοκντάουν με αφορμή την εμφάνιση ενός ιού που εδώ και τέσσερα χρόνια προέβλεπαν (!)την εμφάνισή του σε διάφορα φόρα της παγκόσμιας ελίτ, το έχει επεξεργαστεί ο Γερμανός γιατρός Wolfgang Wodarg, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε ως απάτη την επιδημία των Χοίρων του 2009 και ο οποίος με το πρόσφατο βιβλίο του " Ψευτικες Πανδημίες", που έχει γίνει best seller στη Γερμανία, κάνει μία αξιοθαύμαστα οξυδερκή ανατομιά της " πανδημίας" του κορωναιού και των στρατηγικών στοχεύσεων των καπιταλιστικών ελίτ βασιζόμενος στο Δόγμα του Σοκ της Naomi Klein!
Αυτά όλα μία αυτιστική Αριστερά μπορεί αυτάρεσκα να τα αγνοεί εγκλωβισμένη καθώς είναι στη λατρεία της για το "επιστημονικό θαύμα" των βιοτεχνολογικών σκευασμάτων της Pfizer και λοιπής φαρμακευτικής μαφίας: δικαίωμά της!
Διάλεξε με ποιος θα πάει και ποιους θα αφήσει!
Αλλά επιτέλους έστω και τώρα ας πάψει να κουνάει το δάχτυλο επειδή το μόνο που κατάφερε να δει στις χθεσινές διαδηλώσεις είναι σταυροί και εθνικιστικά σύμβολα! Και η πιο σοβαρή μυωπία και η πιο αξιοθρήνητη αυτοτύφλωση έχουν τα όρια τους!"
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΧΤΕΣ
Από Contra Dystopia
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Είδαμε χθες ότι σε διάφορες πόλεις της χώρας κατέβηκε ετερογένεια κόσμου που διαδήλωσε μαζικά ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση στην Αθήνα, που την είδαμε από κοντά και που όσο να ναι δείχνει τις εξελίξεις.
Τα συστημικά μίντια την παρουσίασαν σαν συγκέντρωση 300 ψεκασμένων αρνητών και παπαδαριών. Δεν ήταν φυσικά έτσι και το είδαμε όλοι από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν...
Η συγκέντρωση ήταν άκρως μαζική. Απλός κόσμος ενώθηκε με Βοβόληδες και παρέλασε στο Σύνταγμα. Παρέα ήταν και οι περισσότεροι καθαρόαιμοι ναζί και φασίστες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.
Η αριστερά εκπροσωπήθηκε από εμάς και δεν ήμασταν πάνω από 150 άτομα.
Η χθεσινή συγκέντρωση ήρθε να καλύψει το πολιτικό και ιδεολογικό κενό της Αριστεράς, που σε μια κρίσιμη ιστορικά στιγμή της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης συμπράττει με το κρατικό αφήγημα και θέτει η ίδια τον εαυτό της στο περιθώριο των εξελίξεων, βάζοντας ταφόπλακα στην ιστορία και τους αγώνες της.
Μένει να τη νεκραναστήσουμε.
Αν θέλουμε ο αντίλογος στο κυβερνητικό φασισμό να είναι κάτι άλλο από τον ακροδεξιό φασισμό, η ρητορική του οποίου επικράτησε στη χθεσινή συγκέντρωση...
Αν θέλαμε να το παραλληλίσουμε με τους αγανακτισμένους θα λέγαμε ότι αυτή τη φορά υπήρξε μόνο η πάνω πλατεία, από την οποία ξεπήδησε η άνοδος του φασισμού με το μόρφωμα της χρυσής αυγής.
Το κράτος χθες κάλεσε τους φασίστες του για να δώσει το στίγμα της αντιπολίτευσης και κανείς δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα με αυτό.
Η αντιπολίτευση που χτίζεται συστημικά στον κυβερνητικό φασισμό είναι η ακροδεξιά ρητορική, όχημα για την διάδοση της οποίας γίνεται έστω άθελά του ο απλός, απογοητευμένος, μπουχτισμένος από τα μέτρα κόσμος.
Όταν ακούς ως κεντρικό σύνθημα το Κούλη παραιτήσου και τίποτα περισσότερο, καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κανένα αξιόλογο πολιτικό στίγμα πίσω από τη μαζικότητα.
Σε κάθε περίπτωση παραμείναμε για λίγο στο Σύνταγμα φωνάζοντας κάτω από τη μύτη των ναζιστών συνθήματα όπως "φόβος πειθαρχία και καταστολή αυτό δεν είναι υγεία είναι φυλακή", "ψωμί παιδεία ελευθερία, με έναν κορονοιό στα πήραν και τα τρία", "οι διαχωρισμοί τσακίζονται στην πράξη αυτό το το απαρτχάιντ ποτέ δεν θα περάσει", "δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία", "σε μια κοινωνία δυστοπική πλέον οι φασίστες καλούνται ειδικοί", "αν δεν αντισταθούμε σε αυτές τις απειλές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές", "το χρέος μας δεν είναι ο εμβολιασμός, είναι η αντίσταση και ο ξεσηκωμός", " όχι υποχρεωτικό εμβολιασμό δικαίωμα στο σώμα μου έχω μόνο εγώ", "σήμερα εγώ αύριο εσύ τους διαχωρισμούς τους κάνουν οι ναζί".
Αμέσως δε μετά το σύνθημα "κυβερνά το θέαμα κι η καταστολή, σπάστε τη τιβί τσακίστε τους ναζί" φάγαμε πέσιμο από τους ναζί, οι οποίοι κατά τα άλλα ήρθαν να ... διαδηλώσουν κατά του κυβερνητικού απαρτχάιντ, ενώ η ύπαρξή τους είναι ο ορισμός του απαρτχάιντ, κι εκδιωχτήκαμε από την πλατεία, αφού πρώτα ο συγκινητικός Φώτης Τερζάκης δέχτηκε χτύπημα με κράνος στο πρόσωπο και μερικοί δικοί μας φραστικό και σωματικό bullying.
Η αντιφασιστική ήταν άφαντη. Ευχαριστούμε πάντως θερμά τα λίγα άτομα από τον χώρο της αναρχίας και της αυτονομίας που εμφανίστηκαν για να μας στηρίξουν. θα ανταποκριθούμε σε παρόμοια καλέσματά σας!
Αποχωρήσαμε από την πλατεία και κάναμε πορεία στην Ερμού μέχρι και το Θησείο που μοιράστηκαν 1500 φυλλάδια με το κείμενο και φωνάξαμε συνθήματα κατά του κυβερνητικού φασισμού και των ναζί.
Ένα είναι το συμπέρασμα από τα χθεσινά.
Αν δεν θέλουμε η λαϊκή αγανάκτηση να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ακροδεξιά, αν δεν θέλουμε οι αγώνες των τελευταίων 1,5 ετών να πάνε στράφι, αν δεν θέλουμε ο κυβερνητικός φασισμός να αντικατασταθεί από κάποιον άλλο, οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε ο κόσμος της αριστεράς να αφυπνιστεί και να συσπειρωθεί έναντι στους επερχόμενους φασισμούς, υγειονομικούς και όχι μόνο.
Απευθύνουμε λοιπόν κάλεσμα σε φορείς της ευρύτερης αριστεράς αλλά και στο κόσμο της να παραδεχτεί τα λάθη του προηγούμενου διαστήματος, να σταματήσει να αναπαράγει τυφλά την κυβερνητική προπαγάνδα για τον ιό, να ξυπνήσει επιτέλους, να συσπειρωθεί και να αντισταθεί.
Αλλιώς η δικτατορία του Κούλη θα είναι ένα ανέκδοτο μπροστά στην επόμενη.
σημειώσεις:
στο 1ο βίντεο διάλογος με φασίστα που ενοχλείται με τον αντιφασισμό και τον αντιρατσισμό, λίγο πριν το ντου τους.
στο 2ο βίντεο αντιναζί συνθήματα στην Ερμού."
------------------
Γράφει ο δικηγόρος Δημήτρης Μπελαντής
Όταν η Αριστερά εγκαταλείπει τον λαο, πολλά δεινά μπορούν να συμβούν. Όταν η Αριστερά είτε ως ΣΥΡΙΖΑ είτε ως ΚΚΕ είτε ως εξωκοινοβούλιο ταυτίζει την τεχνοκρατία των εμβολίων της Big Pharma με τον Ορθό Λόγο, την επιστήμη και την δήθεν υπόκλιση στην ορθολογικότητα, χωρίς να υπολογίζει τις παρενέργειες, σαν οι άνθρωποι να είναι πειραματόζωα του δόκτορος Μένγκελε, χωρίς να υπολογίζει την βιοηθική και το δικαίωμα στην πληροφόρηση του εμβολιαζόμενου, χωρίς να σταθμίζει ηλικία, κίνδυνο, υποκείμενα νοσήματα κλπ, η Αριστερά αυτή είναι εντεταλμένο όργανο του μονοπωλιακού καπιταλισμού και όχι του Ορθού Λόγου. Μιλάμε για εμβόλια όπου η διαδικασία πειραματισμού δεν έχει ολοκληρωθεί ,όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες έως και σοβαρές παρενέργειες, έστω και σε μικρό ποσοστό, και όπου η Υπαρκτή Αριστερά γίνεται ψευτοορθολογικός ατζέντης των φαρμακευτικών εταιρειών.
Δεν ντρέπεστε καθόλου;
Άλλο να είναι η τεχνοκρατία όργανο του Στάλιν, στον οποίο όλοι υποκλείνεστε, και άλλο να είναι όργανο της Big Pharma.Δεν σας έχει μείνει ντροπή καθόλου;
Δεν αντιλαμβάνεστε ,παρά την αντικειμενικά χαμηλή μορφωτική σας συγκρότηση, ότι όταν η Αριστερά παίζει τον ρόλο τεχνοκράτη παιδονόμου που αντιστοιχεί στην Δεξιά, ο ρόλος της Αριστεράς εκ των πραγμάτων θα περάσει στην Δεξιά και την Άκρα Δεξιά.
Εκτός από αμόρφωτοι είστε και βλάκες; Η παίζετε συνειδητά τον ρόλο του τεχνοκρατικού ηλίθιου του συστήματος;
Η τα παίρνετε;
-------------
Γράφει ο δικηγόρος Δημήτρης Μπελαντής
"Ο τρόπος που τίθενται τα ερωτήματα βοηθά να δίνονται και οι απαντήσεις και να πραγματοποιούνται ορθοί και όχι τεχνητοί κοινωνικοί διαχωρισμοί.
Είναι η εξουσία , κρατική και επιχειρηματική, αυτή που θέλει να χωριστούμε σε υπέρ και κατά των εμβολίων.
Κάθε πολίτης μπορεί να επιλέγει, με το πλήθος πληροφοριών που υπάρχουν και με το πλήθος πληροφοριών που θα έπρεπε να του δίνονται όταν εμβολιάζεται από τους υπεύθυνους της υγείας ,και δεν του δίνονται, πως θα χειρισθεί την προστασία της υγείας του. Ποιος είμαι εγώ που θα του πω αν θα εμβολιασθεί η όχι; Ακόμη και ο ειδικός γιατρός συμβουλή θα του δώσει, δεν επιτρέπεται να τον εξαναγκάσει.
Ας δούμε λοιπόν που ουσιαστικά μπορούμε να συμφωνήσουμε η να διαφωνήσουμε και στο όχι "είμαι γενικά
υπέρ η κατά των εμβολίων".
- Πρέπει να έχει εξουσία ο εργοδότης να απολύει τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο;
Κατ΄ αρχάς, όχι, αυτό είναι μια καινοφανής επιστημονικά και νομικά άποψη. Ιδίως σε κάποιους ευαίσθητους τομείς, μπορεί ,ιδίως στον Δημόσιο υγειονομικό τομέα, να ζητά από τον ανεμβολίαστο να απασχοληθεί μακράν της άμεσης παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.
Το να τον απολύσει όμως η να μην δέχεται τις υπηρεσίες του και να μην τον πληρώνει ,όταν δεν δίδεται καν πλήρης ενημέρωση στον εμβολιαζόμενο για παρενέργειες, αποτελεσματικότητα εμβολίου κλπ, είναι τελείως απαράδεκτο ηθικά και νομικά.
- Στον ιδιωτικό τομέα, πέραν ιδίως των υπηρεσιών υγείας, θα έχει ο εργοδότης το δικαίωμα να μεταβάλει βλαπτικά την θέση του εργαζόμενου η να απολύσει τον εργαζόμενο που δεν θέλει να εμβολιαστεί; Συμφωνείτε;
- Συμφωνούμε η διαφωνούμε στο δικαίωμα του εργοδότη να σημαίνει ειδικά τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο η να βγάζει κατάλογο με τους αμνούς και τα ερίφια; Αντιλαμβανόμαστε πόσο φασιστικό είναι αυτό;
- Στον βαθμό που δεν είναι καν σίγουρο πόσο μεταδίδει ο εμβολιασμένος τον ιό, και που υποστηρίζεται ότι πολλές μεταλλάξεις δεν πιάνονται καν από το εμβόλιο, έχει το απαρτχάιντ ακόμη και στους κλειστούς χώρους λογική βάση;
- Αντιλαμβανόμαστε ότι η εγγραφή στο smartphone προσωπικών δεδομένων αύριο θα επεκταθεί σε βιομετρικά δεδομένα και μέσω του γκάτζετ αυτού και των εφαρμογών του, ο πρώτος κοινός μπάτσος που θα σε πλησιάσει θα ξέρει τα πάντα για την βιολογία και την υγεία μας;
Συμφωνείτε με αυτό; Κατανοείτε που οδηγεί;
Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα που διχάζουν γνήσια και όχι το "έκανα το εμβόλιο η όχι η αν είμαι υπέρ των εμβολίων η όχι".
Ξεχάστε τους θρησκόληπτους που ήταν μπροστά στην χτεσινή πορεία, με τα χερουβείμ και τους σταυρούς, η την εκμετάλλευση από ακροδεξιούς, η το αν ο τάδε ιδιόρρυθμος η φασίστας αξιοποιεί το ζήτημα κλπ.
Αυτά είναι παιχνίδια εντυπώσεων για μικρά παιδιά.
Οι ουσιαστικές απαντήσεις δίδονται στα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω.
Πόσα δικαιώματα δίνουμε στην τεχνοκρατία και στο κράτος επί των ζώων μας και τι συνέπειες θα έχει αυτό για την ανθρωπότητα;
Τίποτε άλλο δεν είναι σημαντικό."
Ετικέτες: