ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Το θέμα από την διαρροή μερικών χιλιάδων email του περιβόητου Dr Fauci - η πιο συντονισμένη προσπάθεια λογοκρισίας.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 0 comments

 

Κείμενο +φωτός Κωστής Σιδέρης
Στις ΗΠΑ τεράστιο θέμα έχει προκύψει από την διαρροή μερικών χιλιάδων email του περιβόητου Dr Fauci, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Στα email αυτά, ο γνωστός επιστήμονας επικοινωνεί με συναδέλφους του ανά τον κόσμο αλλά και με δημοσιογράφους που καλύπτουν το θέμα της πανδημίας Covid. Φαίνεται λοιπόν, πως ο πιο σημαντικός παίχτης στην διαμόρφωση της αμερικάνικης πολιτικής υγείας, γνωρίζει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020 ανάμεσα σε άλλα ότι:
- Η θνητότητα του νέου ιού (IFR) είναι κοντά σε αυτή της γρίπης
- Ο δείκτης μεταδοτικότητας Ro δεν είναι 5-6% αλλά κάπου στο 2%
-Οι μάσκες δεν προσφέρουν καποια σημαντική προστασία και έχουν νόημα μόνο για τους συμπτωματικούς
-Τα παιδιά δεν μεταδίδουν ιδιαίτερα τον νέο ιό.
Παρόλα αυτά, λίγες εβδομάδες αργότερα ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται δημοσίως να μιλάει για 10 πλάσια θνητότητα από την γρίπη, να υποστηρίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό ανεξαρτήτως συμπτωματολογίας, το κλείσιμο των σχολείων και βέβαια την πολιτική των οριζόντιων lockdowns.
Από τις πρώτες εκείνες μέρες υπήρξαν διαπρεπείς επιστήμονες που έθεσαν ερωτήματα γύρω από την αξιοπιστία όλων αυτών των εκτιμήσεων που υποδείκνυαν τέτοιες δρακόντειες πολιτικές, μάταια όμως. Όσοι τόλμησαν να θέσουν ερωτήματα τότε αλλά και το επόμενο διάστημα, είτε αγνοήθηκαν είτε λοιδωρήθηκαν, ενώ έγινε μια γιγαντιαία προσπάθεια να φιμωθούν ώστε να μην αμφισβητηθεί το επίσημο αφήγημα.
Έτσι, εφαρμόστηκαν πολιτικές υπό την πίεση των διαστρεβλωμένων όπως αποδείχθηκε επιστημονικών δεδομένων του φαινομένου, και παρά το ότι έγινε φανερή αμέσως η τρομακτική καταστροφή που προκαλούσαν, όλος ο δυτικός κόσμος ακολούθησε τυφλά την ίδια λογική επί μήνες. Και παρά το γεγονός ότι ούτε τότε αλλά, ούτε και μέχρι σήμερα έχουν αναδυθεί επιστημονικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν την χρησιμότητα των πολιτικών αυτών, αλλά το αντίθετο, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που έχουν μείνει στο αφήγημα της "πανούκλας" και των "σωτήριων λοκνταουν", των "αποτελεσματικών μασκών" και πάει λέγοντας.
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:
1. Αφού ο Dr Fauci ήξερε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020 αυτό που μάθαμε τελικά όλοι οι υπόλοποι μήνες αργότερα -από πραγματικούς επιστήμονες όπως ο κορυφαίος παγκοσμίως επιδημιολόγος Dr John Ioannidis του Stanford- ότι η θνητότητα του νέου ιού δεν είναι τόσο τρομακτική, γιατί φόβιζε επί μήνες την κοινή γνώμη;
2. Αφού ήξερε ότι οι μάσκες δεν προσφέρουν κάτι όταν την φορούν ασυμπτωματικοί, γιατί μέχρι και πρόσφατα συνιστούσε μέχρι και διπλή μάσκα;
3. Αφού ήξερε ότι τα παιδιά μεταδίδουν ελάχιστα, γιατί υποστήριξε το κλείσιμο των σχολείων και επέμενε να μην ανοίξουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα;
Και βέβαια
4. Αφού ήξερε ότι αμερικάνικα κονδύλια χρηματοδοτούσαν τους Κινέζους, γιατί όταν τον ρωτούσαν τότε το απέκρυπτε;
Είναι άγνωστο αν θα δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που έσυραν ολόκληρες χώρες στις πιο επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές υγείας όλων των εποχών.
Το βέβαιο είναι ότι έχουμε βιώσει -και εξακολουθούμε να βιώνουμε- την πιο συντονισμένη προσπάθεια λογοκρισίας σε παγκόσμιο επίπεδο όλων εκείνων των φωνών που τόλμησαν να αμφισβητήσουν ένα αφήγημα με παντελώς σαθρά τεκμήρια, διαστρεβλωμένα δεδομένα, την βιαιότερη και μαζικότερη επίθεση στην ακαδημαϊκή ελευθερία από πολιτικούς, Τύπο και -δυστυχώς- επιστήμονες.
Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Και η μάχη αυτή ίσως είναι καθοριστικότερη της επιχείρησης Overlord στην Νορμανδία, ακριβώς πριν 77 χρόνια.
Γιατί η έκβασή του πολέμου αυτού, θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Δύσης.
Θα μετατραπεί σε ένα απέραντο ολιγαρχικού τύπου καθεστώς όπου θα μονοπωλεί "την αλήθεια" μια συγκεκριμένη οικονομική και πολιτική ολιγαρχία ή θα επιβιώσει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, ο διάλογος και ο αντίλογος;
Μένει να το δούμε.


3 σχόλια

Ετικέτες: