ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 0 comments

Το σφυροκόπημα εναντίον της προπάθειας διείσδυσης στα ελληνικά σχολεία της γερμανικής προπαγάνδας για την Κατοχή και την Αντίσταση συνεχίζεται! Ο Καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης, ένας από τους δύο πιο σημαντικούς μελετητές της περιόδου της Κατοχής (ο άλλος είναι ο Καθηγητής Προκόπης Παπαστράτης), αποκαλύπτει στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη (George Sachinis) και στο πανελλήνιο τις ανιστόρητες και επικίνδυνες για τα παιδιά μας μεθοδεύσεις του προγράμματος που χρηματοδοτείται κυρίως από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών - με ό,τι αυτό συμβολίζει και συνεπάγεται!...
Τα όσα έχουν αποκαλυφθεί - και συνεχίζουν να αποκαλύπτονται - τις τελευταίες μέρες για το περιβόητο πρόγραμμα "MOG - Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα", τους εμπνευστές και υποστηρικτές του, υποχρεώνουν όσους καλοπροαίρετα και χωρίς γνώση των πραγματικών επιδιώξεων του προγράμματος συνεργάστηκαν με αυτό να διαχωρίσουν τη θέση τους. Κυρίως, όμως, υποχρεώνουν την ελληνική κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα συνολικά, τους Έλληνες εκπαιδευτικούς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να βάλουν φραγμό στην απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας και ενταφιασμού της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Είναι, πράγματι, συγκινητικό και παρήγορο πόσοι άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες για να διαφυλάξουν τη μνήμη της Αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον του φασισμού από προσπάθειες απαξίωσης και σπίλωσής της. Κρατάμε ως πολύτιμο φυλακτό τις σοφές παρατηρήσεις του σπουδαίου Γερμανού ιστορικού Karl Heinz Roth για τις ανίερες μεθοδεύσεις των γερμανικών κυβερνήσεων στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Διδάσκουμε στα παιδιά μας την πραγματική Ιστορία της Κατοχής όπως αποκαλύπτεται και από τα γερμανικά αρχεία, που έφερε στο φως ο κορυφαίος Γερμανός Ιστορικός Martin Seckendorf (έφυγε πριν ένα μήνα από κοντά μας). Αγωνιζόμαστε για την πραγματική ελληνογερμανική φιλία στα στέρεα θεμέλια της Αλήθειας, της Ισότητας και της Δικαιοσύνης και απορρίπτουμε νεοαποικιοκρατικού χαρακτήρα επιθέσεις ψευδεπίγραφης "συμφιλίωσης".
Οι ανίερες μεθοδεύσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Ετικέτες: