ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ο αγώνας εμβολίων κορανοϊού είναι ένας ανταγωνισμός διεθνών συμφερόντων.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 0 comments

ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  L ESPRESSO (μετάφραση από google)

Το Πεκίνο θέλει να αφαιρέσει την εικόνα του από την πανδημία, η Ευρώπη θέλει να αποδείξει ότι είναι κοινότητα, η Μόσχα θέλει να αποδείξει ότι εξακολουθεί να είναι δύναμη. Και μετά οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Λονδίνο και οι άλλοι. Το φάρμακο που θα μπορούσε να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι, πολιτικά, το Άγιο Δισκοπότηρο





Θα θυμόμαστε ως επικό κατόρθωμα, ωστόσο αποδεικνύεται. Ο αγώνας για το ποιος θα αναπτύξει το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του Covid-19 δεν είναι μόνο, και όχι τόσο πολύ, ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για τον περιορισμό του αριθμού των θυμάτων, ο οποίος έχει πλέον ξεπεράσει ένα εκατομμύριο.

Βλέποντας από το Πεκίνο , είναι μια ευκαιρία να αντικαταστήσει την εικόνα μιας θανατηφόρας Κίνας, η οποία διαδίδει ασθένειες και δυστυχίες στον κόσμο, με μια εικόνα μιας διάσωσης Κίνας, η οποία, χάρη στην επιστημονική και πολιτική υπεροχή της, προστατεύει όχι μόνο τους πολίτες της αλλά και εκείνων των φιλικών χωρών στο Νότο του κόσμου.

Βλέποντας από την Ουάσινγκτον , ο αγώνας χάνει την παγκόσμια διάστασή του, αλλά διατηρεί αυτήν την πολιτική: φτάνοντας σε πρωτοφανείς στιγμές σε ένα εθνικό εμβόλιο ήταν η διαδήλωση που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήθελε να δώσει για να δείξει ότι ξέρει πώς να φροντίζει τους συμπολίτες του.

Βλέποντας από τη Μόσχα , είναι ο τρόπος για να ανακτήσει το ρόλο κάποιου ως περιφερειακή δύναμη και να μην εξαρτάται από τρίτους.

Θέα από τις Βρυξέλλες, ο αγώνας εμβολίων για "όλους τους Ευρωπαίους", όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος Ursula Von der Leyen, ανακοινώνοντας ότι έχει παραγγείλει 700 εκατομμύρια δόσεις από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, θα ήθελε να είναι το εργαλείο για να ενισχύσει την ιδέα του να ανήκει όχι μόνο σε μια ήπειρο ή μια αγορά, αλλά πάνω απ 'όλα σε μια συνεκτική κοινωνική και πολιτική κοινότητα.

Τέλος, από το Λονδίνο , είναι μια ευκαιρία για εξαργύρωση: απόδειξη ότι, χάρη σε μεγάλες εταιρείες όπως η AstraZeneca και τα θρυλικά πανεπιστήμια όπως η Οξφόρδη, η Μεγάλη Βρετανία θα λειτουργήσει τέλεια ακόμη και χωρίς την Ένωση. Το τεστ litmus ότι το Brexit δεν ήταν λάθος.

Στο παιχνίδι της παγκόσμιας γεωπολιτικής, το εμβόλιο έχει γίνει μέσο και όχι τέλος. Το εργαλείο με το οποίο επιτυγχάνονται γρήγορα εθνικοί και διεθνείς στόχοι πολιτικής, στην υπηρεσία του οποίου οι φαρμακευτικές εταιρείες δανείστηκαν ευχαρίστως με την ελπίδα για μεγάλα κέρδη. Έτσι, μέσα σε έξι μήνες, αντί για χρόνια, υπάρχουν πάνω από δώδεκα εμβόλια στην τρίτη φάση του πειραματισμού, εκείνο στο οποίο αποδεικνύεται η εγκυρότητά του, χορηγώντας το ως εναλλακτική λύση για ένα εικονικό φάρμακο σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Η Κίνα βρίσκεται μπροστά στον διαγωνισμό, εάν διατηρήσουμε τα λίγα στοιχεία που παρέχονται και αποδεχτούμε την ανορθόδοξη χορήγηση από το Πεκίνο αδειών διανομής έκτακτης ανάγκης που επέτρεψαν τον εμβολιασμό όχι μόνο σε εθελοντές αλλά και σε χιλιάδες ανήσυχους. πολίτες με επιχειρήσεις σε διάφορες κόκκινες περιοχές του κόσμου. Εν αναμονή της εθνικής νομοθεσίας, η επαρχία Zhejiang, το λίκνο της κινεζικής επιχειρηματικής μετανάστευσης, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό θέτοντας το πειραματικό εμβόλιο προς πώληση προς πώληση στα 50 ευρώ. «Μια μοναδική ευκαιρία για κέρδος που δεν έχασε», υπογραμμίζει ο Yanzhong Huang, ερευνητής για την παγκόσμια υγεία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, από την Ουάσινγκτον.

Υπάρχουν τρία κινεζικά εμβόλια στην τελευταία φάση του πειραματισμού: το ιδιωτικό Sinovac, το κοινό του Sinopharm και το στρατιωτικό CanSino. Ο τελευταίος ήταν ο πρώτος που έλαβε έγκριση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο Ιούνιο: πρώτο βήμα, η αναγκαστική διοίκηση ολόκληρου του στρατού και μετά η προσγείωση στο Πακιστάν, τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, όπου εξακολουθεί να υπόκειται στις δοκιμές της τελευταίας φάσης του πειραματισμός. Όπως και ο στρατός, η δημόσια εταιρεία Sinopharm, η οποία δοκιμάζει το εμβόλιο που παράγεται από το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας Wuhan, ξεκίνησε την τρίτη φάση απευθείας στο εξωτερικό: στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία τον Σεπτέμβριο έδωσε ακόμη και το πράσινο φως ο εμβολιασμός του προσωπικού υγείας τους, παρά τη λήξη της δίκης, και στη συνέχεια στο Περού, την Αργεντινή και το Μαρόκο. Και έτσι, επίσης, η ιδιωτική εταιρεία Sinovac μπήκε αμέσως, παρουσιάζοντας τον Curavac στην Ινδονησία, μια χώρα που αξιολογεί μια άδεια έκτακτης ανάγκης, και στη συνέχεια την Τουρκία και τη Βραζιλία. "Με αυτές τις συμφωνίες σε πολλές χώρες μεσαίου εισοδήματος, η Κίνα εξασφαλίζει όχι μόνο μια γεωπολιτική νίκη αλλά και τεράστια κέρδη", λέει ο Χουάνγκ. "Εάν, μετά από δεκαετίες αποτυχιών στην παρασκευή εμβολίων, η Κίνα καταφέρει να διεισδύσει μόλις στο 15% της αγοράς, οι εταιρείες της θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων."

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στη γύρω περιοχή, ωστόσο, το καλωσόρισμα ήταν λιγότερο ζεστό από το αναμενόμενο, με τον ηγέτη Τζέιρ Μπολσονάρο, τον «Τραμπ των Τροπικών», ο οποίος δεν ένιωθε να αποσπάστηκε από τον Αμερικανό σύντροφό του στον «Κινέζικο ιό». "Δεν θα είμαστε τα ινδικά χοιρίδια των Κινέζων", είπε όταν αποφάσισε να επενδύσει 350 εκατομμύρια δολάρια στο βρετανικό εμβόλιο AstraZeneca. Αλλά στο τέλος επικράτησε η ανάγκη, και δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι Κινέζοι είναι οι μόνοι που περιηγούνται στα τέσσερα καντόνια του πλανήτη με το εμβόλιο στο χέρι, ο Υπουργός Υγείας Eduardo Pazuello ενέκρινε το πείραμα και υπέγραψε ένα πρώτο συμβόλαιο αγοράς. έξι εκατομμυρίων δόσεων μεταξύ των διαδηλώσεων στο δρόμο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού που θα ήθελε ο κυβερνήτης του κράτους του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με μια ανάλυση δύο εκατομμυρίων Twitter από το think tank Getulio Vargas, Το ποσοστό αυτών που απορρίπτουν το εμβόλιο αυξήθηκε από 8 σε 22 τοις εκατό τους τελευταίους τέσσερις μήνες. ΟΧΙ μονο. Η πλειονότητα εκείνων που αναγνωρίζουν υπέρ του Bolsonaro είναι κατά του εμβολίου. Και ο πρόεδρος δεν ικανοποιεί: στην τηλεόραση συνεχίζει να λέει ότι θα εμποδίσει την αγορά κινεζικών εμβολίων. Τουλάχιστον έως ότου εγκριθεί από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Βραζιλίας.

Με τόσο κινεζικό ακτιβισμό, πλήρης αμερικανική ακινησία χτυπά. Η Ουάσιγκτον, από μόνη της, παραιτήθηκε αποτελεσματικά από τον έλεγχο της επιδημίας και τώρα εξετάζει το εμβόλιο με τρόμο μόνο για εσωτερικούς σκοπούς. Δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει παγκόσμιος ευεργέτης. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η αμερικανική υπηρεσία ναρκωτικών, ήταν προσεκτική για να μην φαίνεται ότι εξαρτάται από τα αιτήματα του Προέδρου Τραμπ για λήψη εμβολίου πριν από τις εκλογές ή το αργότερο από την ημέρα των ευχαριστιών, γνωρίζοντας καλά ότι τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna δεν θα βγουν από την τρίτη φάση πριν από το τέλος του έτους και, σύμφωνα με τον Anthony Fauci, ίσως ακόμη και πριν από τις αρχές του επόμενου έτους. Σε αντίθεση με το Πεκίνο, το οποίο προέρχεται από δεκαετίες αμφίβολων αν όχι επιβλαβών εμβολίων, ένα αναποτελεσματικό εμβόλιο για την Ουάσιγκτον,

Και λοιπόν πρώτα, το Βρετανικό AstraZeneca και, στη συνέχεια, ο Αμερικανός Johnson & Johnson σταμάτησε τις εξετάσεις όταν υπήρχαν εθελοντές που αρρώστησαν και στη συνέχεια τους συνέχισαν μετά την επιβεβαίωση ότι η ανοσοποίηση δεν ήταν η αιτία. Ενώ πολλοί ειδικοί έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες ότι στην Κίνα, από εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις (350 χιλιάδες μόνο για την Sinopharm) δεν υπήρξαν ποτέ ανεπιθύμητα συμβάντα. "Αυτή τη φορά, ωστόσο, η Κίνα προσχώρησε στην Covax (τον παγκόσμιο μηχανισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τη διανομή του εμβολίου)", επισημαίνει ο Huang. "Και για να είναι μέρος αυτού, τα εμβόλια του θα πρέπει να εγκριθούν από τον ΠΟΕ, κάτι που θα μπορούσε να καθησυχάσει πολλά για πρώτη φορά." Αποφεύγοντας, ίσως, διαχωρισμό του κόσμου με βάση την εθνικότητα του εμβολίου που χορηγείται.
Ετικέτες: