ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 0 comments

1. Από την Ελίνα δεν περίμενα να μοιράζει δουλειές στον εαυτό της. Να εσωτερικεύει στην κοινωνία αξίες χρήσης εξουσίας προς προσωπικό όφελος. Αυτό δείχνει ελλείμματα πολιτικής παιδείας. Πρέπει να περάσει από τον μύθο στον λόγο. Και στην γνώση της σχέσης «οίκος-δήμος». Είναι βασικές προϋποθέσεις διαχείρισης του πολιτικού. Η άγνοια αυτών αντιβαίνει σε ηγετικές θέσεις θεσμών πολιτισμού.
Εάν υπήρχε ένας αξιολογικός οίκος Ελληνικής παιδείας, θα είχε υποβιβάσει την κ. Μενούνου και τους διοικούντες τον Δήμο. Κριτήριο: Το Αρχαίο Στερέωμα Αξιών, που είναι η βάση και στην οποία επιστρέφει η παγκόσμια πολιτισμική θεματολογία. Των υποδειγματικών πρακτικών ηθικού και δημοκρατικού χαρακτήρα. Σήμερα μόνο μια αναφορά. Ανατρέχω σε αυτό που υπενθυμίζει από τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ η Μυριάμ Ρεβώ ντ΄ Αλλόν και το βιβλίο της «Πρέπει η πολιτική να γίνει ηθική;»: «Εκείνοι που θέλουν να πραγματευτούν ξεχωριστά την πολιτική και την ηθική δεν θα καταλάβουν τίποτα για καμιά από τις δύο».
2. Ένας σύγχρονος Ιταλός διανοούμενος θεωρεί ότι η διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα είναι το συναίσθημα της ντροπής. Αλλά η περηφάνια τείνει να εξανεμιστεί. Πρώτα από αυτούς που την σπαταλούν νικημένοι από την μικρότητά τους. Και από όλους όσοι δεχόμαστε τις προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της πολιτικής ηθικής με συγκατάβαση ή αδιαφορία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα και σε θεσμικές θέσεις άνθρωποι που κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από ένα παρακμιακό περιβάλλον. Ευτυχώς που δύο κυρίες σώζουν την κοινωνική μας αξιοπρέπεια, την Λένα Κοφινά γνωρίζω από χρόνια για τα ηθικά της αντισώματα.
3. Για τη σκοτεινότητα μεθόδευσης και την γελοιοποίηση των θεσμών θα επανέλθουμε πέρα από την ανακοίνωση (παρατίθεται παρακάτω),των Ενεργών Δημοτών. Με αναφορές Παιδείας χρήσιμης για απαίδευτους, για την αλλαγή παραδείγματος. Για συνείδησης πράξης με αφετηρία μια άλλη αντίληψη κοινωνικής συγκρότησης και πολιτικής ευθύνης.
4. Έστω και την τελευταία στιγμή ελπίζω η Ελίνα να μην σπρώξει τον εαυτό της στον γκρεμό.
Γρηγόρης Κλαδούχος / 12 Αυγούστου 2020
…………………………………………………………………
Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Επαμεινώνδας Κατσούλας
📝ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
ΜΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Στις 15/6 συνεδρίασε το Δ. Σ. του ΔΗΚΕΞΕ με θέμα την μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τις προϋποθέσεις, τους όρους και την διαδικασία της δημοπρασίας.
🔶️Από την πρώτη συνεδρίαση η εκπρόσωπος των Ενεργών Δημοτών κ. Λένα Κοφινά εξέφρασε τα ερωτήματα της για το στενό πλαίσιο της προκήρυξης και έθεσε το ερώτημα στους εισηγητές : «δεν μπορεί θα έχετε κάτι υπ'οψιν σας» όπως και επέμεινε σε όλη τη διάρκεια στη πλατιά δημοσιοποίηση της διακήρυξης.
🔷️Δυστυχώς η συνέχεια επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία να προχωρήσει η διαδικασία για το ακίνητο του κ. Βλ. Μητσούλα (γιού της Αντιδημάρχου κ. Ελίνας Μενούνου). Η κ. Κοφινά κατέθεσε την παρακάτω δήλωση προς το Δ.Σ του ΔΗΚΕΞΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο :
🗣«Καταδεικνύονται προβλήματα που αφορούν την ίδια την προκήρυξη και όλη την υπόλοιπη διαδικασία :
- Πρόβλημα όσον αφορά τη δημοσιότητα της προκήρυξης.
- Των περιθωρίων για κατάθεση της αίτησης και
- Των αναγκαίων εκ προτέρων αλλαγών, αλλά και της αντίστοιχης πολεοδομικής άδειας, που πρέπει να γίνουν στα προτεινόμενα οικήματα.
Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι υπάρχει μόνο μια προσφορά και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμού. Είναι αναγκαία η επαναπροκήρυξη με ταυτόχρονη συζήτηση ορισμένων όρων (δημοσιοποίηση,20ημερο,η εκ των προτέρων αλλαγή χρήσης κ.α.) 👉Η δε 12ετής σύμβαση δεσμεύει το Δήμο, προϋποθέτει την απρόσκοπτη λειτουργία, ενώ στο διάστημα αυτό μπορεί να προκύψουν οικήματα χωρίς κόστος ( από δωρεές ή από επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου). Πέρα από τα παραπάνω όμως εγείρεται σοβαρό θέμα ηθικής τάξης και εκθέτει την Δημοτική Αρχή και το ΔΗΚΕΞΕ. 👉Γιατί το μόνο ακίνητο τυγχάνει να είναι της Αντιδημάρχου, όπου για την ιστορία:
- 15/6 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΗΚΕΞΕ και πήρε την απόφαση για την προκήρυξη
- 16/6 έγινε η γονική παροχή του ακινήτου και
- 18/6 η εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο
Δηλαδή άμεση μεταβίβαση πριν τη δημοσιοποίηση η οποία έγινε 2/7 μετά από εσωτερική ενημέρωση.
👉Η Αντιδήμαρχος τυγχάνει μέλος του Δ.Σ του ΔΗΚΕΞΕ δηλαδή κριτής και κρινόμενος. 🎯Για τους παραπάνω λόγους η προκήρυξη τείνει να χαρακτηριστεί φωτογραφική, γεγονός που θα βαρύνει τη Δημοτική Αρχή και όλους τους εμπλεκομένους.
Ζητώ σύγκληση του Δ.Σ. του ΔΗΚΕΞΕ αφού κοινοποιηθούν οι ενστάσεις μου στα μέλη του και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και επαναπροκήρυξη. 🎯Δεν πρόκειται να συναινέσω σε διαδικασία που θα ενισχύσει τις επιφυλάξεις των δημοτών για τις διαφανείς διαδικασίες στο Δήμο και θα ενισχύσει την άποψη ότι οι Δήμοι κατέχουν τα πρωτεία στις εξυπηρετήσεις ημέτερων. Ας σταθούμε με τόλμη απέναντι στο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ας κάνουμε τη διαφορά. 5 Αυγούστου 2020 »
➡️Στο ΔΣ του ΔΗΚΕΞΕ στις 7/8 έγινε φανερό ότι είχαν γίνει εκ των προτέρων συζητήσεις με την Αντιδήμαρχο, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, και κατόπιν ήρθε στο ΔΣ η διακήρυξη. Όλα αυτά με πλήρη γνώση του Δημάρχου.
➡️Οι ενστάσεις δεν έγιναν δεκτές και προχωρούν τις διαδικασίες με 2 αρνητικές ψήφους της κ. Κοφινά και κ. Ζωής-Αμαλίας Μητσάκου-Σταύρου, που προς τιμήν της δήλωσε: «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια» και ότι θα ψήφιζε μόνο αν η κ. Αντιδήμαρχος παραχωρούσε το οίκημα.
👉Η συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο…
🎯ΤΟ "ΝΟΜΙΜΟ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ