ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; - ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ;

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 0 comments
              Ότι Συνεργάζονται Ανανεωτικά μεταξύ τους μπορεί και να συμβαίνει. Οι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και ο Βλάσης Τσιώτος, που διευθύνουν τον Δήμο. Το μεγάλο θέμα, όμως, είναι αν συνεργάζονται με την κοινωνία, ενδιαφέρονται να ακούσουν και να ενημερώσουν, αν τηρούν τους θεσμικούς κανόνες δημοκρατίας.

              Στην κεντρική πλατεία γίνονται κάποια έργα, έχει εγκατασταθεί κάποιος εργολάβος και δεν έχει ενημερωθεί κανένας. Το θέμα δεν έχει απασχολήσει, ούτε έχει έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν γνωρίζουμε αν έχει την έγκριση του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης.

            Αν κάποιος έχει υπόψη του τι γίνεται μπορεί να ενημερώσει; Γιατί απ ότι βλέπω ο πολυγραφότατος θαμών του fb Δήμαρχος σε αυτό το ζήτημα τηρεί σιγή. Οι άλλες παρατάξεις γιατί σιωπούν; Το ίδιο και αυτές του Τοπικού; Έχει γίνει διαγωνισμός; Υπάρχει μελέτη και σχέδια; Το κόστος του έργου; Από ποιους κωδικούς πληρώνεται;

              Για τα δημόσια ζητήματα που η διαχείρισή τους έχουν και οικονομικές συνέπειες, όταν δεν έχουν αναγγελθεί και πραγματοποιούνται με όλες τις τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες, δεν μπορούν να κατηγορηθούν οι πολίτες για καχυποψία.

            Για τις επιλογές που ακούγονται και την υποβάθμιση και κακοποίηση του κοινωνικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου της πόλης, την κακογουστιά και τα ψυχικά κίνητρά τους θα μιλήσουμε ξεχωριστά.

            Προέχει να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε άβουλοι θεατές. Το πρώτο καθήκον δεν είναι η υπηρεσία του εαυτού μας αλλά ο λόγος και η πράξη κοινωνικής αυτοδημιουργίας.
(Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο – 12/7/2020)