ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ Ή ΑΛΛΟΝ «ΔΕΝ ΔΙΔΩ».

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 0 comments

1. Κάθε ερώτηση απαιτεί μια απάντηση. Στην δεδομένη ερώτηση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, απάντηση πρέπει να δοθεί και προς αυτόν αλλά και σ΄ αυτούς που αναρωτήθηκαν γιατί αυτός ο τρόπος και τόπος επικοινωνίας συνυποψηφίων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Τα δεδομένα και οι αφετηρίες: Κάτω από την ανάρτησή μου για τα έργα στην πλατεία ο Γ. Π. έκανε το παρακάτω σχόλιο – ερώτηση: « Γιώργος Παναγιωτόπουλος Γρηγόρη γιατί αποσιωπάς το θόρυβο που εχει κάνει ο Νώντας και η παράταξή του; μόνο αυτός εχει μιλήσει απο αυτα που βλέπω.».
Ωστόσο, εγώ, θα μεταφέρω την ανάγκη απάντησης σε άλλους. Για την επιλογή αυτού του τρόπου επικοινωνίας πρέπει να απαντήσουν άλλοι. Υποψιάζονται όλοι ότι αυτού του τύπου συνομιλίες είναι αποτελέσματα άλλων γεγονότων, σχέσεων και αξιολογήσεων, ότι «κάτι συμβαίνει», γι΄ αυτό και τα «γράμματα από μακριά». Διαφορετικά θα προέκυπτε «παράβαση ευθύτητας». Προφανώς, διατηρώ μετά πλήρους ηθικής συνείδησης την βεβαιότητα ότι για την αιτιολόγηση του πράγματος απαιτείται να μιλήσουν άλλοι και όχι εγώ.
2. Αν συναντηθήκαμε σε κάποιο λιμάνι ή σε κάποιο δρόμο δεν σημαίνει ότι τα ταξίδια μας και οι στόχοι μας είναι κοινοί. Βάση της πολιτικής μου παρέμβασης και νόημα της δικής μου ατομικότητας είναι η κουλτούρα του αυτοκαθορισμού.
Κρίνω τους ανθρώπους, συλλογικές εκφράσεις, παρατάξεις από τον λόγο και την πράξη τους με τον ίδιο παρονομαστή, ίδια σταθμά. Στα πολιτικά πράγματα δεν κάνω χαρίσματα, ούτε με συγκινούν φιλίες και συναφείς συναισθηματισμοί. Όταν έγραψα ποιος αναφέρθηκε στο θέμα της πλατείας, ήταν αυτό που είχε δηλωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η παρέμβαση του Νώντα είναι μεταγενέστερη της δικής μου ανακοίνωσης. Και μεταγενέστερη της δήλωσης Καραβά. Αποδεικνύεται από τις ημερομηνίες. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στην αλήθεια και στο Ξυλόκαστρο.
3. α. Τα κείμενά μου έχουν κριτική, αλλά είναι ταυτόχρονα πρόταση και έχουν αφετηρίες ή τα πλαισιώνουν ορισμοί. Αυτά συμβαίνουν και στα δύο κείμενα για την πλατεία, όπως και όλα τα άλλα. Εγώ δεν κάνω θόρυβο, ούτε είμαι αντιρρησίας. Η άποψή μου για κάτι προϋπάρχει από αυτό το κάτι του λόγου ή της πράξης των άλλων. Η αυτοδιοίκηση απαιτεί συντεταγμένο λόγο πρότασης, αρμονικό, τεχνικό και προοπτικό. Στην παραπάνω αναφερόμενη ερώτησή του ο Γ.Π. γράφει ότι ο Νώντας κάνει «θόρυβο». Και το αποδέχεται ο Νώντας και του κάνει like. Μεγαλύτερη προσοχή. β. Στην πρώτη μου ανάρτηση, ο Γ. Π. σχολίαζε τι θα βάλουν κάτω από τα γεωυφάσματα. Τότε έπρεπε να παρακινήσει τον Νώντα να μιλήσει για το θέμα της πλατείας και επειδή έχει και μια θεσμική θέση να μιλήσει και πριν από μένα που είμαι ένας απλός πολίτης.
4. Η αυτοδιοίκηση απαιτεί προσοχή γενικά, γερά ανακλαστικά στις πονηριές βλαχοδημάρχων αλλά κυρίως οι πολίτες, οι παρατάξεις πρέπει να κινούνται γρήγορα, να δημιουργούν γεγονότα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Κανένας δεν ασφαλίζεται από αυτοσυνείδηση ισχύος. Αλλού βρίσκεται η δύναμη της ηγεμονίας, που το κατόρθωμά της είναι διαρκής πόνος και χαρά.
..............................................................................................................................

Γρηγόρης Κλαδούχος ΠΡΟΣ: Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Ο χώρος και η ευπρέπεια δεν επιτρέπει να αναλύσω περισσότερο αυτά που έγραψα. Τα οποία φαίνεται ότι δεν σε απασχολούν. Γενικώς ο διάλογος δεν είναι δυνατό σου στοιχείο. Γιατί δεν αναφέρεσαι σε αυτό που σου λέει ο άλλος.
Μπορεί
 για σένα και πολλούς ο Νώντας να είναι επαρκής έως τέλειος. Δικαίωμα. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για τη γνώμη που σχημάτισα από την συμπεριφορά του σε όσους τον στήριξαν αλλά και τράβηξαν πολλά πίσω από την σκηνή για να εμφανίζεται «όρθιος».
Προχωρήστε όπως νομίζετε, εύχομαι για το καλό του Δήμου και ενημέρωσέ τον ό,τι λέει ιδιωτικά για μένα να τα λέει δημοσίως αυτός και όχι άλλοι ακόμα και στο fb. H ιστορία έχει κύκλους, φέρνει συναντήσεις αλλά και αποχωρισμούς. Το να αλλάζουμε την άποψή μας για χαρακτήρες είναι φυσιολογικό. Το να αλλάζουμε το τι κάνουμε για την κοινωνία θέλει εξηγήσεις. Σταθεροί λοιπόν στην υπηρεσία του τόπου μας. Κλείνω εδώ και δεν επανέρχομαι. Καλό βράδυ.