ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2020 / Ο Γιώργος Σουρής, τα Ζεϊμπέκια, το 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού και το ίδιο το Λουκούμι που έχει την τιμητική του λόγω της εγγραφής του στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, «παντρεύει» τη σάτιρα με την παράδοση.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 0 comments

Μια ανάσα πριν από την έναρξη των καρναβαλιστικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα και σε πολλές περιοχές οι φετινές εκδηλώσεις όπου πρωταγωνιστούν οι καρναβαλικές ομάδες, προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Απ’ αυτές ξεχωρίζει το  Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2020.
Πρωταγωνιστές του ο Γιώργος Σουρής, τα Ζεϊμπέκια, το 6ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού και το ίδιο το Λουκούμι που έχει την τιμητική του λόγω της εγγραφής του στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, «παντρεύει» τη σάτιρα με την παράδοση και προσφέρει γερές δόσεις απόδρασης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ανεπανάληπτες στιγμές δημιουργίας, ξέφρενου κεφιού σε ντόπιους και επισκέπτες μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου 2020.
Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020 περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, την αναβίωση παραδοσιακών εθίμων από τα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, έως τις πλατείες της νεοκλασικής Ερμούπολης και τα πανέμορφα χωριά την Καθαρά Δευτέρα.
Το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2020 εμπλουτίζεται φέτος και με νέα δρώμενα, όπως τα «Συριανο– Ιδώματα» και τους «Maska Runners». Για άλλη μια χρονιά θα γίνει η παρουσίαση στολών από τα καρναβαλικά πληρώματα και το σεργιάνι στην Ερμούπολη συνοδεία των κρουστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ επιχειρήσεις του νησιού μεταμφιέζονται σε καρναβαλικά μουσεία και εκθέτουν στις βιτρίνες τους κουστούμια των ομάδων που έχουν παρελάσει τα προηγούμενα έτη.
Όλα τα δρώμενα συνθέτουν ένα μοναδικό εορταστικό σκηνικό και κάνουν ακόμη πιο διασκεδαστικές τις απόκριες, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, δημιουργίας, χαράς, φαντασίας και ξεφαντώματος σε ένα νησί που ανεκτίμητης ομορφιάς, ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΠΟ: https://www.real.gr/koinonia/arthro/syriano_karnabali_georgios_souris_2020-610443/?fbclid=IwAR2UZhX-66g2TgjkjQxFl09RP59VL3Z7e4Rva45t5ly72lNPZ5EipaGnrQg
Για να «κατεβάσετε» τον έντυπο οδηγό του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» δείτε παρακάτω:

Ετικέτες: