ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








«Ο Άκης Πάνου είναι κατηγορία από μόνος του» (VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο σπουδαίο λαϊκό δημιουργό.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 0 comments


    «Ο Άκης Πάνου είναι κατηγορία από μόνος του»
    29/06/2019
    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
     Θανάσης Γιώγλου

    «Από το μικρό στο μεγάλο»


    Αφιερωμένη στο στιχουργικό έργο του Άκη Πάνου ήταν η ξεχωριστή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής «Από το μικρό στο μεγάλο», που προβλήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου. (Έχω την αίσθηση πως η παρουσίαση αυτού του κύκλου εκπομπών, πέρασε στα «ψιλά» και δεν προβλήθηκε όσο έπρεπε).
    Για το σπουδαίο δημιουργό μίλησαν ο δημοσιογράφος, μουσικός και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος θυμήθηκε σπάνιες ιστορίες από τη μακρόχρονη φιλία του με τον Άκη Πάνου, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης (από φράση του οποίου προέρχεται και ο τίτλος του άρθρου) και ο ερμηνευτής και παλιός συνεργάτης του Άκη Πάνου Μανώλης Τοπάλης. Στίχους του Άκη Πάνου διάβασε ο Χρήστος Σπανός.
    Την ορχήστρα επιμελήθηκε ο Γιώργος Αλτής και τραγούδησαν ο Μανώλης Τοπάλης, η Άννα Καραγεωργιάδου και -a capella- η Έλενα Κοσμά. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Σπύρος Πανταζής (κιθάρα) και Τζόνι Μόας (κρουστά).
    Η παραγωγή της εκπομπής είναι της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, η ιδέα του Αλέξανδρου Κακαβά, που έκανε και την αφήγηση, το σενάριο της Ιφιγένειας Κολλάρου, μουσικός σύμβουλος είναι ο Θανάσης Συλιβός, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κακαβά και του Αδαμάντιου Πετρίτση.
    Στο video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή. Ευχαριστώ το φίλο Μάκη Ιωακειμίδη για τη μαγνητοσκόπηση.

    Ετικέτες: