ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η έκκληση του Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο για τη Δημοκρατία, υπογεγραμμένη από διανοούμενους και βραβεία Νόμπελ, για την υπεράσπιση των κατοίκων της Βόρειας Συρίας που επιτέθηκαν επί ημέρες από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Με μια δέσμευση: "Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους Κούρδους στη μοίρα τους"

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 0 comments
Σταματήστε τη σφαγή του κουρδικού λαού
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρώμη αλληλεγγύη με τον κουρδικό λαό (lapresse)
Η έκκληση του Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο για τη Δημοκρατία, υπογεγραμμένη από διανοούμενους και βραβεία Νόμπελ, για την υπεράσπιση των κατοίκων της Βόρειας Συρίας που επιτέθηκαν επί ημέρες από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Με μια δέσμευση: "Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους Κούρδους στη μοίρα τους"
του ROBERTO SAVIANO
18 Οκτωβρίου 2019
Υπογραφές των αναγνωστών σε 40 χιλιάδες: 1
Στην Τουρκία απαγορεύεται η λέξη «πόλεμος»: ο Ερντογάν και οι οπαδοί του επιτέθηκαν σε κούρδους πολίτες αλλά ονόμαζαν «επιχείρηση» στρατιωτικής εισβολής: μάλλον, Λειτουργική Πηγή Ειρήνης, με καταφανή αδιαφορία για την αλήθεια.
Έτσι όποιος μιλάει για τον πόλεμο είναι ένας προδότης. Για τις λίγες ελεύθερες φωνές στην Τουρκία υπάρχουν σφοδρές αντιποίνων, φυλάκιση, δυσφήμιση, θανάτου. Δεν επιτρέπεται καμία διαφωνία. Η σφαγή των Κούρδων, η ακύρωση της ανεξαρτησίας τους, τα δικαιώματά τους, τα όνειρά τους, παρουσιάζεται από τον Ερντογάν ως ζωτική αναγκαιότητα για τον τουρκικό λαό.
Εδώ, ενάντια σε όλα αυτά, η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη, ισχυρή και συνεκτική έναντι της ψεύτικης αφήγησης της πραγματικότητας. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους Κούρδους στη μοίρα τους. Μετά την προδοσία του Τρούμπα, η Ευρώπη είναι το μόνο δυναμικό ανάχωμα για το παρόν και το μέλλον.
Η κουρδική υπόθεση μας απασχολεί επειδή οι πόλεμοι μάχονται με όπλα που κατασκευάζονται και πωλούνται από εμάς (καθυστερημένα, αν και η θέση των υπουργών κατά της πώλησης όπλων είναι απαραίτητη), μας αφορά, διότι οι Κούρδοι ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να σταματήσουν Η πρόοδος του Isis μας ανησυχεί γιατί η
Τουρκία λαμβάνει χρήματα από την Ευρώπη για να σταματήσει τους συριακούς μετανάστες.
Όλα αυτά μας απασχολούν γιατί η Ευρώπη, την οποία ορισμένοι θα ήθελαν να καταστρέψουν, πρέπει να αποδείξει ότι υπάρχει μια πολιτική, εδαφική, οικονομική και πρωτίστως πολιτιστική οντότητα. Ένας τόπος όπου η δημοκρατία υπάρχει και αν είναι σε κίνδυνο, αντέχει.
Θα προωθηθεί η προσφυγή:
Svetlana Aleksievic
Fernando Aramburu
Marc Augé
Martin Caparros
Annie Ernaux
Elena Ferrante
Eugenio Scalfari
Bernard-Henry Levy
Hanif Kureishi
Χέρτα Μύλερ
Salman Rushdie
Λουίς Σεπούλβεδα
Mario Vargas Llosa
Λεβάντε
Alessio Boni
Irvine Welsh
Catherine Dunne Βαλέρια Luiselli
Έρι Ντε Λούκα
Gino Strada
Cecilia Strada
Francesco Vignarca (εκπρόσωπος Disamo Network)
Πέτρος Μάρκαρς
Αλέν Τούραϊν
Gilles Kepel
Mimmo Jodice
Jane Goodall
Yann Arthus-Bertrand Ιταλική
Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
REPUBBLICA.IT
L'appello di Roberto Saviano per Repubblica, firmato da intellettuali e premi Nobel, in difesa degli abitanti del Nord della Siria attaccati da giorni

Ετικέτες: