Είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον

 του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης,

 βιωσιμότητας και οικονομικής αυτοδυναμίας, στο δήμο μας

Η ΝΕΜΕΑ ως τοπωνύμιο που γράφεται με τα ίδια κεφαλαία γράμματα σε όλες τις λατινογενείς και αγγλοσαξονικές χώρες αποτελεί από μόνο του ένα δυνατό-ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο brand name.
Η Νεμέα Η μεγαλύτερη ενιαία αμπελοοινική ζώνη των Βαλκανίων, με τα 30.000 στρέμματα αμπελιών και τα 30 οινοποιεία Παράγει περίπου το 30% της συνολικής οινικής παραγωγής κρασιών ΟΠΑΠ της χώρας μας.
Είναι λίγες οι περιοχές σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο με τέτοια πυκνότητα μνημείων που σε συνδυασμό με τον γεωργικό πλούτο ,τους καρπούς της μάνας γης, αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης.
Η ποικιλία «Αγιωργίτικο», μια από τις πιο πλούσιες σε χρώμα ελληνικές ποικιλίες, στο «φυσικό» της περιβάλλον, την περιοχή της Νεμέας, όπου ο μύθος συναντάει την ιστορία και η παράδοση τις «ανακαλύψεις» των ανήσυχων οινοποιών.
O αιώνας που διανύουμε θα αναδείξει τις πόλεις, τις περιφέρειες, τους τόπους.
Όχι μόνο ως προς τις υποδομές αλλά και ως προς την αισθητική ποιότητα του αστικού και αγροτικού χώρου.
Οφείλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε σε μια αρμονική συνάντηση του αστικού με τον αγροτικό χώρο, της πόλης με την ύπαιθρο. Οφείλουμε να ανακτήσουμε την αξία της ομορφιάς, της φιλοκαλίας, της τοποφιλίας.
Είναι η ώρα να ανοίξουμε την αγορά του λόγου σε όλα τα αγροτικά δημοτικά διαμερίσματα και να συνομιλήσουμε με τους κατοίκους για την οικονομία της υπαίθρου, την αγροτική οικονομία, τον αγροτουρισμό, τη τοπική γαστρονομία, τα τοπικά, τυπικά προϊόντα.
Να μιλήσουμε για το μέλλον του νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου ανάπτυξης, βιωσιμότητας και οικονομικής αυτοδυναμίας, στο δήμο μας.
Να αναδείξουμε τον αγρότη καλλιεργητή, που δεν περιορίζεται μόνο στις αγροτικές και γεωργικές δραστηριότητες, αλλά διαχειρίζεται ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα.