ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Έτσι εκπληρώνω ένα ακόμη χρέος προς στην κοινωνία της πόλης μου. Την Κοινότητα στην οποία νιώθω ότι ανήκω. Για όλους τους ανθρώπους που κάποια φορά με σταμάτησαν στον δρόμο και με ρώτησαν με προσδοκία "γιατί δεν κάνω κάτι".

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 4 Μαΐου 2019 0 comments


Από τις 8 Μαρτίου έχω απευθύνει Κάλεσμα σε Δράση για την Κοινότητα Αλεξανδρούπολης σε μερικούς από τους πιο δραστήριους και ακέραιους ανθρώπους της πόλης.
Το έκανα γιατί πίστεψα πως στην πόλη υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ακόμη ελπίζουν, προσδοκούν και αναζητούν κάτι πέρα από τα γνωστά συμφέροντα, που όπως φαίνεται έχουν αρχίσει να δείχνουν ξανά τα δόντια τους και την όρεξή τους για την εξουσία και το χρήμα, όσο πλησιάζουν οι εκλογές.
Μπροστά σε αυτό το θέατρο, ανέλαβα την πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι έτσι εκπληρώνω ένα ακόμη χρέος προς στην κοινωνία της πόλης μου. Την Κοινότητα στην οποία νιώθω ότι ανήκω. Για όλους τους ανθρώπους που κάποια φορά με σταμάτησαν στον δρόμο και με ρώτησαν με προσδοκία "γιατί δεν κάνω κάτι".
Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμoσύνη μου για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση των υπολοίπων 8 γυναικών και 6 ανδρών συνυποψηφίων μου πλέον, οι οποίοι με εξουσιοδότησαν για να καταθέσω την Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης ως συνδυασμό που διεκδικεί την πλειοψηφία του Συμβουλίου Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, στην 2η κάλπη των δημοτικών εκλογών στις 26 Μαΐου.
Σε λίγες ημέρες, λοιπόν, θα κρατούμε στα χέρια μας ένα ψηφοδέλτιο με τα δικά μας ονόματα γραμμένα επάνω. Ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αγγίξουν χιλιάδες χέρια και θα διαβάσουν χιλιάδες μάτια. Ένα χαρτί με τα ονόματα κορυφαίων ανθρώπων, οι οποίοι τόλμησαν να συνδημιουργήσουν κάτι το αδιανόητο μέχρι μόλις πριν ένα μήνα.
Μπροστά στο ενδεχόμενο της παραίτησης και της απάθειας, αποφασίζουμε να ανοίξουμε λίγο ακόμη το πανί, γιατί νιώθουμε το ενδεχόμενο. Νιώθουμε το φύσημα ενός ανέμου δημοκρατικής αλλαγής που μπορεί να μας πάει όλους λίγο πιο μπροστά.
Γι αυτό, ως ένας άνθρωπος ψημένος στην τέχνη της διαχείρισης των Κοινών για το καλό όλων μας, πιστεύοντας πως γινόμαστε καλύτεροι όταν υπάρχουμε και λειτουργούμε σε μία καλύτερη και πιο ανοιχτή κοινωνία, θεωρώ πως έχω το δικαίωμα να σταθώ μπροστά σας πεντακάθαρος, και να διεκδικήσω την ψήφο σας για να μπορέσει η Κοινότητα να ανακτήσει το μέλλον της.
Η Κοινότητα είμαστε εμείς!


Ετικέτες: