ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 0 comments
Ο χρήστης Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Επαμεινώνδας Κατσούλαςείναι στην πόλη Ξυλόκαστρο.
ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ
Την προηγούμενη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης επισκέφθηκε την περιοχή Αριστοναυτών στο Δυτικό Ξυλόκαστρο. Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας κατοίκων της περιοχής στο γραφείο του στην Περιφέρεια. Οι κάτοικοι ανησυχούν για την διάβρωση της ακτής δυτικά της Μαρίνας, που έχει θέσει σε κίνδυνο τις κατοικίες τους. Έχουν συντάξει κείμενο με υπογραφές και έχουν ζητήσει την αρωγή του Δήμου χωρίς ανταπόκριση. Μετά από αίτημά τους στην περιφέρεια, στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας έκανε αυτοψία. Αναγνώρισε την επικινδυνότητα της κατάστασης και την προτεραιότητα παρέμβασης στην περιοχή αυτή. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι έχει συνταχθεί προϋπολογισμός του κατεπείγοντος έργου.
Την ίδια ημέρα που ήταν εδώ ο κ. Π. Τατούλης, ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Γ. Δέδες, επισκέφθηκε το Δήμο μας εξαγγέλοντας σημαντικά έργα υποδομών για το Δήμο μας. Το Υπουργείο σύμφωνα με τον γ.γ. έχει αναθέσει μελέτη για ολόκληρη την ακτογραμμή του Κορινθιακού, ενώ θα προβλέπονται διαδοχικές παρεμβάσεις στις περιοχές όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι θα πρέπει να προηγείται η γνώμη του Δήμου για κάθε έργο που προγραμματίζεται ή εκτελείται στην επικράτειά του, ανεξάρτητα από τον φορέα υλοποίησης του. Τα έργα αυτά θα πρέπει να επιβλέπονται ή να παρακολουθούνται στενά από το Δήμο. Διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε όσο θα έπρεπε με το σοβαρό αυτό πρόβλημα των κατοίκων που βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται. Παιχνίδια με προϊσταμένους θεσμούς Περιφέρειας και Κυβέρνησης δεν επιτρέπονται.
Κάθε χρόνο στην παραθαλάσσια περιοχή μας η στεριά υποχωρεί από 18 έως 70 εκατοστά. Απαιτούνται έργα άμεσης παρέμβασης εκεί που η επικινδυνότητα έχει φτάσει σε καταστροφικό βαθμό. Αλλά παράλληλα προγραμματισμός συνολικής αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών με έργα στρατηγικής απόδοσης στον χρόνο.
Ετικέτες: