ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΘΑ, ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΚΟΥΠΑΙΙΚΟΥ, ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ (Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. Γ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γ. ΔΕΔΕ.)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 0 comments



      Τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες με επιτελείο τεχνικών. Παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.
      Στην συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου ο Γ. Δέδες αναφέρθηκε στα έργα της περιοχής: Νέα Γέφυρα στον Σύθα, Νέα Γέφυρα στο Σκουπαίικο και Κόμβο στην Λυκοποριά.
     Εκ μέρους των Ενεργών Δημοτών και του παρόντος υποψηφίου Δημάρχου Επαμεινώνδα Κατσούλα, ο Γρηγόρης Κλαδούχος εισηγήθηκε η Νέα Γέφυρα να κατασκευαστεί Νότια αυτής που υπάρχει σήμερα. Εισερχόμενοι από Δυτικά προς το κέντρο της Πόλης να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ποτάμι και η γέφυρα ανατολικά να επανέλθει στο παλιό οδόστρωμα. Η πρόταση αυτή επιτρέπει την διατήρηση της παλαιάς γέφυρας με χρήση διέλευσης πεζών, ή και για άλλη έξυπνη χρήση αστικού τύπου. Για την κατασκευή δεν προαπαιτούνται απαλλοτριώσεις. Η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί με σχέδιο από το τεχνικό μελετητικό γραφείο Κούκης-Μαυραντωνίου.
Τόσο ο κ. Δέδες, όσο και οι τεχνικοί που τον συνόδευσαν δήλωσαν ότι η πρόταση είναι μία ενδιαφέρουσα εκδοχή.
     Στον Κόμβο και στην περιοχή εισόδου από την Νέα Εθνική Οδό στην Παλαιά, στο Σκουπαίικο ποτάμι στην Λυκοποριά, ο Γ. Γ. ενημέρωσε ότι ο σημερινός κόμβος δεν πληρεί όλες τις προδιαγραφές και θα δημιουργηθεί νέος Κυκλικής Κίνησης, θα κατασκευαστεί Νέα Γέφυρα μαζί με προστατευτικά έργα του ποταμού. Επισημάνθηκε ότι πρέπει και θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε, όπως απαιτείται, ο κόμβος να είναι ανεπτυγμένος, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας. Μία απαίτηση πολιτών για ασφαλή και σύγχρονη αντιμετώπιση συνδυαστικά των θεμάτων της περιοχής έφερε αποτελέσματα.
     Στο Δερβένι και στο Παλιό Δημαρχείο έγινε ενημέρωση για τις προϋποθέσεις συνεργασίας αρμόδιων φορέων ώστε να διανοιχτεί και ολοκληρωθεί Νότια ο δρόμος με την συμπλήρωση γέφυρας που θα απορροφήσει την υπερτοπική κυκλοφορία που επιβαρύνει τον κεντρικό δρόμο του Δερβενίου.
     Οι υποδομές, κυρίως επικοινωνιακές, είναι σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία. Η παράταξη Ενεργοί Δημότες πιστεύει ότι από χρόνια θα έπρεπε ο Δήμος και όλοι οι τοπικοί φορείς να είχαμε συζητήσει, προτείνει και διεκδικήσει όλα αυτά τα έργα που είναι αναγκαία, αλλά και τα απαραίτητα συμπληρωματικά που προέρχονται από την λειτουργία των νέων κυκλοφοριακών αξόνων. Όμως ακόμα και σήμερα, αξιοποιώντας όλα τα θεσμικά εργαλεία και με κοινή προσπάθεια μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα βηματισμό ανάκτησης υποδομών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου.
     (Τα αποσπάσματα σχεδίων - με την επιμέλεια του τεχνικού γραφείου Κούκης-Μαυραντωνίου - αφορούν τις προτεινόμενες λύσεις γέφυρας στον Σύθα και γέφυρας και κόμβου στην Λυκοποριά.)