ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΣΤΑΘΗΣ ΣΕΜΙΤΕΛΟΣ: Να μην καρναβαλίσουμε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 0 comments
Έχει υποστηριχθεί ότι στην αυτο-διοικητική πενταετία που διανύθηκε κυριάρχησε η ακινησία, ως αποτέλεσμα της ασκούμενης «μεταπολιτικής» στην αυτοδιοίκηση, η οποία μέσω του μηχανισμού της αδράνειας οδήγησε στη διαμόρφωση μιας καθοριστικής συμμετρικής υποβάθμισης. Απέναντι σ΄ αυτήν την εξέλιξη, η απελευθέρωση της επιλογής τοπικών Προέδρων από το κεντρικό παραταξιακό Δημαρχιακό ψηφοδέλτιο με βάσει την καινούργια νομοθεσία του «Κλεισθένη», αναδεικνύει τη δυνατότητα αλλά και τη γοητεία για μια «ασύμμετρη ανάπτυξη» που ίσως να μπορέσει να αποτελέσει ένα στοιχειώδες αντίβαρο προκειμένου να αντιστραφεί η παρακμιακή αυτή πορεία. Είναι δε πιθανόν ότι ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα μιας ασύμμετρης δημιουργικότητας θα ενεργοποιήσουν μελλοντικά περισσότερα υποκείμενα στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης μιας συμμετοχικότερης κοινωνίας. Βεβαίως, η τάση για «υφαρπαγή» κάθε είδους θα εξακολουθήσει να υφίσταται αλλά όλοι ξέρουμε ότι είναι άνευ ουσίας γιατί πραγματώνεται στη βάση του μη προσανατολισμού των πολιτών. Επίσης στο σημερινό στάδιο η «γενικότητα» αποτελεί αστειότητα ή το λιγότερο αφέλεια συμμετοχής γι΄ αυτό στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να ξέρουμε ποιους και γιατί τους ψηφίζουμε. Οφείλουμε να απελευθερωθούμε από ανασφάλειες, βάρη, μίση και πάθη του παρελθόντος, ιδεοληψίες και να ξεφύγουμε απ΄ την προσωπική μας ιδιοτέλεια σπάζοντας τα δεσμά του «σογιού». Παρότι το νεαρό της ηλικίας δεν αποτελεί πειστήριο της επάρκειας για ανανέωση εντούτοις η ηλικιακή ανακατανομή και η απόσυρση των παλαιοτέρων είναι απαραίτητη. Απαραίτητη επίσης θεωρείται και η εμφάνιση «καινούργιων» προσώπων ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι όμως απαγορευτικό να επανεπιλεγούν πρόσωπα τα οποία υπηρετούν στην αυτοδιοίκηση πάνω από 2 θητείες στην ίδια θέση. Ότι είχαν να προσφέρουν το προσέφεραν. Επίσης οφείλουμε να ξεφύγουμε από την σκοπιμότητα – δεκαετίες τώρα – της σύνδεσης του θέματος της άρδευσης με τον Τοπικό Πρόεδρο. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει κατ΄ αποκλειστικότητα στους τοπικούς ΤΟΕΒ και αυτό αποκρύπτεται σκοπίμως προκειμένου να τροφοδοτούνται οι οικονομικές συναλλαγές και οι χαριστικές προσωπικές διευκολύνσεις μεταξύ των εμπλεκομένων εντός ενός περιβάλλοντος πλήρους αδιαφάνειας διαδικασιών και τήρησης κανόνων. Η εξυγίανση του τομέα της άρδευσης θεωρείται απαραίτητη και η θεσμική παρέμβαση στον εν λόγω χώρο είναι περισσότερο από αναγκαία.
Όσον αφορά τους υποψηφίους, πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση θα πρέπει να αναρωτηθούμε:
Ποια ήταν η προηγούμενη δράση τους και τι έχουν να επιδείξουν μέχρι σήμερα;
Ποια είναι τα επείγοντα προβλήματα για τα οποία πρέπει να δοθεί άμεση επίλυση;
Ποια θεωρούν ως τα μεγάλα προβλήματα του κοινοτικού τους διαμερίσματος και ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητες της θητείας τους;
Με ποια μέσα, με τι χρήματα και σε πόσο χρόνο θα πετύχουν την επίλυση των προβλημάτων ή των στόχων τους και εάν και πώς θα λογοδοτούν κάθε χρόνο για το τι επιτεύχθηκε και τι όχι;
Είναι άτομα που τα διακρίνει η εντιμότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη;
Διακρίνονται για την αξιοπρεπή κοινωνική τους ζωή ή την φιλαργυρία τους;
Είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι και έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να προσφέρουν έργο;
Εν ολίγοις, η αναγκαία αξιολόγηση των υποψηφίων που έχει ως προϋπόθεση την ύπαρξη δέσμευσης «αρχών» και «στόχων» θεωρείται απαραίτητη. Παλαιοκομματισμοί και όλοι οι παλαιοπαράγοντες είναι καιρός να αποσυρθούν κάνοντας χώρο στο νέους – καινούργιους προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να συμβάλουν στη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του Δήμου μας με έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες.
Οι καινούργιοι και οι νέοι και το μπορούν και το θέλουν και πρέπει να υποστηριχθούν. Πρέπει να αφήσουν και αυτοί το δικό τους αποτύπωμα.
Ετικέτες: