ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΚΟΛΙΓΩΝ...

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 0 comments

Κλείνεις τα εργοστάσια ζαχάρεως…. (και διορίζεις κομματικούς στη διοίκηση της ΕΒΙΖ που την θάβει ακόμα βαθύτερα….)
Κλείνεις την Αγροτική Τράπεζα….
Κλείνεις Οργανισμούς Βάμβακος, Καπνού κλπ, και τα Ινστιτούτα Ερευνών και δεν χρηματοδοτείς την αγροτική έρευνα…
Πολεμάς το καταπληκτικό Ελληνικό βαμβάκι και κλείνεις εκκοκκιστήρια, νηματουργία και υφαντουργία….
Υποβαθμίζεις τους Γεωτεχνικούς κλάδους, τους αφαιρείς δικαιώματα και αρμοδιότητες και παράγεις άνεργους επιστήμονες… (σ’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι και οι ίδιοι με τα λάθη τους…., που τώρα τρέχουν να σκουπίσουν δάκρυα και να βρουν τα δίκια τους…!!!)
Τσακίζεις τον αγρότη με παράλογους φόρους, με ασφαλιστικές εισφορές και με τις ανηφορικές & αφόρητες τιμές εισροών…
Στραγγαλίζεις την ύπαιθρο με την προκλητική σου απουσία, αδιαφορώντας για την τύχη του αγροτικού πληθυσμού και του δημογραφικού…
Συντηρείς ένα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα μπορούσε να βρίσκεται στη Λάρισα ή στην Ξάνθη και να λειτουργεί τέλεια και αποδοτικά με τους μισούς υπαλλήλους….
Διαπραγματεύεσαι την ΚΑΠ μέχρι το 2027 με την πλάτη στον τοίχο όπως πάντα, χωρίς να τολμάς να διεκδικείς και να προβάλλεις τις δυνατότητες του τόπου σου για εναλλακτική γεωργία και στοχευόμενες ενισχύσεις παραδοσιακού χαρακτήρα παραγωγής διατροφικών προϊόντων και βιομηχανικών φυτών..
Παραδίνεις την ορεινή Ελλάδα στους επιδρομείς των Αιολικών Πάρκων, όταν η κτηνοτροφία φθίνει, οι πληθυσμοί φθίνουν, ο αγροτουρισμός και τα φυσικά τοπία μένουν απροστάτευτα…
Συνεχίζεις να εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ζωοτροφές….
Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους κρέατα….
Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους όσπρια……
Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους ξηρούς καρπούς….
Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σιτηρά….
Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους γάλατα και τυροκομικά…..
Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους πατάτες….
Εισάγεις πάνω από 100 χιλιάδες τόνους φρούτα και λαχανικά….
Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους αυγά, μέλι και ψάρια….
Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους κατεψυγμένων τροφίμων…
Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους σπορέλαια, φυτικά και ζωικά λίπη.….
Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες συσκευασμένων τροφίμων προστιθέμενης αξίας…
Εισάγεις δεκάδες χιλιάδες τόνους πρώτων υλών για την βιομηχανία τροφίμων…
Εισάγεις εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ξυλείας….
….για να αναφέρω μόνο αυτά……, όταν το 20% της συνολικής γόνιμης γης της χώρας μας των 35 και πλέον εκατομμυρίων καλλιεργήσιμων στρεμμάτων που κάποτε μπόρεσε και μας τάισε όλους και περίσσευε…., έχει ήδη εγκαταλειφθεί…..
Και τώρα «στερημένη από χωράφια, από νέα παιδιά που σου έφυγαν γιατί τα έδιωξες με τις άθλιες πολιτικές σου, καμαρώνεις βλακωδώς και ρακένδυτη με ευρωπαϊκά ψευτοστολίδια κρεμασμένα στον λαιμό σου, μαζί με το περιλαίμιο που σου φόρεσε ο "αποικιοκράτης"…., βγαίνεις να εξαγγείλεις και να πανηγυρίσεις την καλλιέργεια της Κάνναβης…..»….
….Καραμπινάτες οι εντολές και καθοδηγούμενες οι Αγροτικές Πολιτικές από αποικιοκράτες προς "υπάκουους τοποτηρητές" αποικιών του νότου και από εκεί στους σύγχρονους κολίγους που νομίζουν ότι η Κάνναβης θα τους σώσει……!!!!
Δεν μας επιτρέπεται να παράγουμε ότι θέλουμε, όσο θέλουμε και όπου θέλουμε….., ούτε να τρώμε ότι θέλουμε, όσο θέλουμε και να πουλάμε όπου θέλουμε ή να αγοράζουμε από όπου θέλουμε, αλλά μας επιβάλλεται να ζούμε μόνιμα με 3 και 3,5 δισεκατομμύρια αγροδιατροφικό έλλειμμα, έτσι για να αγοράζουμε από τα αφεντικά της κουματαντούρ των Βρυξελλών και του Βερολίνου που μας επιβάλλουν την κάνναβη, τη νηστεία, και τη μιζέρια, ράβοντας τις ΚΑΠ στα μέτρα τους…..
Άνετα και εύκολα θα μπορούσες να τα παράγεις όλα όσα κάποτε παρήγαγες και τώρα σε αναγκάζουν τα τα πληρώνεις ακριβά γιατί τ' άφησες να χαθούν και σου λείπουν... Και την κάνναβη μαζί, γιατί όχι…, έχεις και τον χώρο και τους ανθρώπους με έμπειρα χέρια και τη γνώση… Απλά συνήθισες να είσαι μαριονέτα, να ξεχνάς τα σοβαρά και να ασχολείσαι με αλλότρια…, αυτό είναι το πρόβλημα..!!
Σ. Σεκλιζιώτης
Ετικέτες: