ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Πεπραγμένα ή μη πεπραγμένα Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης .1. Καθημερινότητα. 2. Ψ ε υ δ ε ί ς ε ι δ ή σ ε ι ς 3. Π α ι δ ι κ ή Χ α ρ ά .3. Μ α ύ ρ α Λ ι θ ά ρ ι α 4. Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς 5. Ε π ι χ ε ι ρ η μ α τ ι κ ό τ η τ α

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 0 comments


Γράφει ο Ιωάννης Κούκιος

 Τελειόφοιτος
Γεωπονικού  Πανεπιστημίου Αθηνών 

        

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια σύνοψη των πεπραγμένων, ή πιο σωστά των μη πεπραγμένων, του δημοτικού συνδυασμού '' Ομόνοια '' , το χρονικό διάστημα από 1/5/18έως 31/08/18 .

1. Καθημερινότητα. 

 Η καθημερινότητα για έναν πολίτη του δήμου μας, είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Κατόπιν εντολής της δημοτική αρχής, ταμίας δημοτικός υπάλληλος για την Ευρωστίνη, υπάρχει μόνο κάθε Τρίτη . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τεράστια 
αναμονή για τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. 
 Ο τομέας της έκδοσης των λογαριασμών αποτελεί άλλο ένα αγκάθι της δημοτικής αρχής. Όπως έχουν αναδείξει και άλλοι συμπολίτες μας με κείμενα διαμαρτυρίας, φέτος έχουν παρατηρηθεί τρομερά λάθη στην έκδοση των λογαριασμών. Έχουν χρεωθεί συμπολίτες μας, με δυο και τρεις οικογενειακούς τάφους ενώ έχουν στην κατοχή τους έναν ή έχουν χρεωθεί με τέλη, τα οποία ήδη έχουν καταβάλει. 
Η καθαριότητα την φετινή καλοκαιρινή σεζόν ήταν άθλια. Τα σκουπίδια κατά κανόνα, συλλέγονταν 2 φορές την εβδομάδα ( κάποιες εβδομάδες μας έκαναν την τιμή να τα συλλέγουν 3 φορές ανά εβδομάδα ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετές μέρες της τουριστικής σεζόν, να επικρατεί δυσοσμία στους δρόμους. Βέβαια στον τομέα της καθαριότητας έντονη προσοχή αξίζει να δοθεί στο απορριμματοφόρο με τον τρύπιο κάδο. Το συγκεκριμένο διασπείρει τα ζουμιά των απορριμάτων στους δρόμους. 

2. Ψ ε υ δ ε ί ς  ε ι δ ή σ ε ι ς 

Μετά τα θλιβερά γεγονότα στο Μάτι Αττικής την 23/07, με την φονική πυρκαγιά, και τον θάνατο 98 πολιτών, κάποιοι τιποτένιοι πληρωμένοι συκοφάντες βρήκαν την αφορμή να επιτεθούν στο Δερβένι χαρακτηρίζοντάς το νέο Μάτι. 
Περίμενα ο δήμος να δώσει εντολή στην νομική του υπηρεσία να κινηθεί κατά παντός υπευθύνου συκοφάντη, ή έστω να δω κάποιο δελτίο τύπου που να αποκαθιστά την αλήθεια που είναι η ακόλουθη: το Δερβένι κάθε 20-30 μέτρα έχει δρόμο ή στενό που οδηγεί στη θάλασσα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει σχέδιο πόλεως, δεν υπάρχει αυθαίρετη δόμηση & τέλος δεν υπάρχει πεύκο -βλάστηση . Ως συνήθως η δημοτική αρχή έμεινε αδρανής στον πόλεμο που δεχόταν το Δερβένι, μόνο ο τοπικός αντιδήμαρχος αρκέστηκε σε κάπoια σχόλια, κάτω από δημοσιεύσεις στο facebook.

 3. Π α ι δ ι κ ή   Χ α ρ ά  Μ α ύ ρ α Λ ι θ ά ρ ι α 

Όπως είχα αναφέρει σε κείμενο διαμαρτυρίας μου στις 23 Ιουνίου, κατόπιν εντολής δημοτικού άρχοντα μια μέρα του Ιούνη οι εργάτες του δήμου απομάκρυναν τα όργανα από την παιδική χαρά του χωριού. Όργανα τα οποία ήταν δωρεά επιχειρηματία, που δραστηριοποιούνταν στο χωριό, την δεκαετία του 90. Με την δημοσίευση του κειμένου ο συγκεκριμένος άρχοντας με κάλεσε στο γραφείο του για να βρούμε, όπως μου ανέφερε και στο μήνυμά του, μια λύση . Πέμπτη 28 Ιουνίου τον επισκέφτηκα στο δημαρχείο Ξυλοκάστρου , εκεί μου εξήγησε τα νομικά προβλήματα της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, αν και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω ποια νομική κύρωση θα είχε η δημοτική αρχή σε χώρο που ανήκει στην εκκλησία. Μου πρότεινε την υπογραφή εγγράφου παραχώρησης χώρου, από τον ηγούμενο της ενορίας, για να μπορέσει να κατασκευάσει ο δήμος νέα παιδική χαρά. Το ίδιο βράδυ συνεννοήθηκα με τους υπεύθυνους της ενορίας και εξασφάλισα την σύμφωνη γνώμη τους, στην υπογραφή του απαιτούμενου εγγράφου. 
Παρασκευή 29 Ιουνίου το πρωί, τον επισκέφτηκα, αυτή τη φορά στο δημαρχείο Δερβενίου. Εκεί του είπα ΡΟΖΕΝΑ να ετοιμάσει το έγγραφο ακριβώς όπως το θέλει για να μην υπάρχει κάποιο κόλλημα, ώστε την Κυριακή 1/7 που θα λειτουργούσε η ενορία να συγκέντρωνα τις υπογραφές. Με έδιωξε από το δημαρχείο αναφέροντας ότι είχε πολύ δουλειά και δεν προλάβαινε να συντάξει το έγγραφο και μου είπε ότι θα μου το έστελνε με email κάποια άλλη στιγμή. 
Δυο μήνες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Το αποτέλεσμα ήταν στο χωριό να σωπάσουν οι παιδικές φωνές, αφού καθημερινά οι γονείς πήγαιναν τα παιδιά τους σε διπλανά χωριά για να παίξουν. Αγαπητέ άρχοντα, το χωρίο μου δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι κάτοικοί του, να το δεις « τέζα » με την ανικανότητα & τα ψέματα, τα δικά σου και του συνδυασμού σου. 

4. Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς 

Παραβλέποντας τα προβλήματα που προανέφερα, η δημοτική αρχή ήταν σύσσωμη παρών, σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιούνταν στον δήμο μας. Ευτυχώς που οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου, είχαν πλούσια δραστηριότητα και δεν άφησαν να φανούν τα κενά στο «πρόγραμμα εκδηλώσεων» της δημοτικής αρχής. 
Μια από τις λίγες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή ήταν αυτή στο «Ρέμα των Μύλων» στην Ζάχολη 17/08 με τον Διονύση Τσακνή και το συγκρότημά του. Μια εκδήλωση σε ένα πανέμορφο τοπίο, όμως ιδιαίτερα προσβλητικά οργανωμένη , απέναντι στο βεληνεκές του καλλιτέχνη και στην ιστορία του χωριού. Μια εκδήλωση με μηδενική διαφήμιση που η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών αγνοούσε την ύπαρξή της. Μια εκδήλωση που αντί για ένα « τουριστικό restart » της Ζάχολης κατέληξε παρωδία. Και αναρωτιέμαι τόσο δύσκολο ήταν να γίνει μια προβολή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ανάλογη με αυτή της εκδήλωσης του Πάριου στο ξυλόκαστρο; Πόσο περισσότερο, μπορείτε να αδιαφορείτε για την Ευρωστίνη κύριε Ανδρικόπουλε; 

5. Ε π ι χ ε ι ρ η μ α τ ι κ ό τ η τ α 

Σε προηγούμενο κείμενο διαμαρτυρίας, είχα αναφέρει την πλήρη έλλειψη διαφήμισηςστην περιοχή μας . Είχα ακόμα τονίσει την σημαντικότητα του θεσμού της γαλάζιας σημαίας , για την προβολή των ακτών του δήμου μας . Η δημοτική αρχή Ανδρικόπουλου, προτίμησε αντί να προχωρήσει στην διαφήμιση της περιοχής μας και στην πιστοποίηση των ακτών, να πραγματοποιήσει εκδρομές με χρήματα του δήμου. 
Ναι αγαπητοί συμπολίτες εκδρομές! Εκδρομή πρώτη: όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο διαμαρτυρίας μόνο το ταξίδι στην Κίνα του δημάρχου κύριουΑνδρικόπουλου , τού αντιδημάρχου κύριου Αλογονιάννη & του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κύριου Νιάρρου αφαίρεσε από τα ταμεία του δήμου 5896,80 ΕΥΡΩ. Εκδρομή δεύτερη: Για ακόμα μια φορά αντιπροσωπεία του δήμου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Γερμανία. Τα αποτελέσματα των παραπάνω εκδρομών μηδενικά. Ουδείς Κινέζος ή Γερμανός επιχειρηματίας ήρθε στην περιοχή μας να επενδύσει! Κανένα οργανωμένο group Γερμανών ή Κινέζων δεν επισκέφτηκε την περιοχή μας για διακοπές! Κανένα δρόμο εξαγωγών δεν μας άνοιξε η δημοτική αρχή! Κανένας δημοτικός άρχοντας δεν μας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των παραπάνω ταξιδιών
 Και αναρωτιέμαι δεν θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα των ταξιδιών να «πέσουν» στην διαφήμιση της περιοχής; Δεν θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα να «πέσουν» στην πιστοποίηση των ακτών μας; Κύριε Ανδρικόπουλε νομίζετε ότι στην περιοχή μας υπάρχει κοσμοσυρροή; Κύριε Ανδρικόπουλε νομίζετε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας έχουν πλουτίσει; 
Εν κατακλείδι αυτός ήταν ο απολογισμός των ενεργειών του δημοτικού συνδυασμού«Ομόνοια» το χρονικό διάστημα από 1/5/18 έως 31/8/18. Ένας πεντάλογος αποτυχίας, ανικανότητας, ψεύδους των δημοτικών μας αρχόντων. Ως Εδώ κύριοι! 


                                       [email protected]
Ετικέτες: