ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








η δικαίωση του αιώνα: ο Δαυίδ στρέφει τη σφεντόνα του ενάντια στον Γολιάθ. Η νίκη του Dewayne Lee Johnson δημιουργεί προηγούμενο.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 0 comments
Σηκώνω το ποτήρι μου και το αδειάζω στη φωτιά προς τιμήν του Dewayne Lee Johnson, ενός σχολικού φύλακα στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος χτυπήθηκε από τον καρκίνο επειδή ψέκασε το φυτοφάρμακο RoundUp της Monsanto Company.
Mήνυσε το μεγαθήριο και του εκδικάστηκε αποζημίωση ύψους 289 εκατ. δολαρίων:
Αυτή εδώ είναι η δικαίωση του αιώνα: ο Δαυίδ στρέφει τη σφεντόνα του ενάντια στον Γολιάθ. Η νίκη του Dewayne Lee Johnson δημιουργεί προηγούμενο. Είναι μία νίκη του κάθε πολίτη που απαιτεί υγιεινή, καλή, καθαρή και τίμια τροφή. Του κάθε αγροοικολόγου και γεωργού που παράγει με σεβασμό στο συνάνθρωπο και τη γη.
Οι δικαστές αποφάνθηκάν πως η Monsanto ενέργησε με "κακία", συμβάλλοντας "ουσιαστικά" με το ζιζανιοκτόνο της στην τερματική νόσο του Johnson.
Εάν η Monsanto δεν καταφέρει να θάψει και αυτή την υπόθεση, όπως κάνει σε καθημερινή βάση μέσω του παγκόσμιου μηχανισμού δημοσίων σχέσεων που έχει στήσει (κυβερνήσεις, συνεταιρισμοί αγροτών, γεωπόνοι/φυτοφαρμακάδες, αγροτικός τύπος κλπ), τότε αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τους μεγαλύτερους μπάσταρδους του πλανήτη.
Τί είναι το RoundUp;
Το RoundUp είναι το πιο ευρέως και πιο εντατικά χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο στην ιστορία της τοξικής (χημικής) γεωργίας. 8,6 εκατομμύρια τόννοι Roundup έχουν ψεκαστεί σε χωράφια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 75% των μη-πιστοποιημένων βιολογικών τροφίμων περιέχουν RoundUp.
Ένα μπωλ Cheerios, το πιο δημοφιλές δημητριακό πρωινό που η τηλεόραση μας λέει πως πρέπει να δίνουμε στα παιδιά για να έχουν καλή υγεία και καλές επιδόσεις στο σχολείο, περιέχει 1.125,3 ppb (μέρη ανά δισεκατομμύριο) RoundUp. Ανεξάρτητες μελέτες αναφέρουν πως 0,05 ppb γλυφοσάτης προκαλούν ηπατική και νεφρική βλάβη σε ποντίκια, μαζί με μεταλλάξεις σε περισσότερα από 4.000 γονίδια. Ας εξακολουθήσουμε, λοιπόν, να το ταΐζουμε στα παιδιά - αυτά που υποτίθεται πως θα πρέπει να είναι το υγειές εργατικό και πνευματικό δυναμικό του μέλλοντος.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλοι και τρανοί, επιδοτούμενοι αγρο-επιχειρηματίες που καμώνονται τους "επιτυχημένους", ψεκάζουν με RoundUp τον τόπο, χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν την επιδημία καρκίνου που θερίζει την περιφέρεια. Το κράτος είναι απών, με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Γεωργίας και Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών να τα έχουν κάνει πλακάκια με τους μεγαλοτσιφλικάδες, αφήνοντάς τους ανενόχλητους και δίχως κανένα έλεγχο να αλωνίζουν - κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Η κυβέρνηση, μάλιστα, μόλις πριν 5 μήνες ενέκρινε την παράταση της κυκλοφορίας της γλυφοσάτης για άλλα 5 χρόνια. Πιεζόμενη από τη Γερμανία, όπου το μέλλον της κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου αποτέλεσε το μήλο της έριδος στις μακρυτενείς συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού (βλ. απορρόφηση της Monsanto από την Bayer):
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Εάν κάποιος στον κύκλο σας έχει καρκίνο, ρωτήστε τον αν είχε άμεση, έμμεση, ή χρόνια έκθεση στο RoundUp διά μέσου της τροφής του, της γεωργίας ή λόγω διαμονής κοντά σε εκτεθειμένες περιοχές. Αν η απάντηση είναι θετική ζητήστε τους να καταθέσουν μύνηση. Αυτή την στιγμή εκκρεμούν 4000 υποθέσεις εναντίων της Monsanto, και δεν θα έβλαπτε πραγματικά κανέναν αν αυτός ο αριθμός γινόταν πενταψήφιος ή και εξαψήφιος.
Κάπως έτσι αρχίζουν οι ιστορικοί μετασχηματισμοί των κοινωνιών, η αλλαγή των παραδειγμάτων, οι θεμελιώδεις αλλαγές στις προσεγγίσεις ή τις υποκείμενες υποθέσεις που έχουν ορίσει οι προηγούμενες γενιές.
Η ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΩΡΑ πηγαίνοντας μέχρι το ψυγείο σας. Ελέγξτε την πηγή προέλευσης αυτού του λαχανικού που βρίσκεται εκεί μέσα.
Μετά επιστρέψτε και κοινοποιήστε/ξεμπροστιάστε χωρίς έλεος.
Ετικέτες: