ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ / Με αφορμή την μουσική συμβολή του στο 2ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΙΑΤΟΥ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 0 comments

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ / Με αφορμή την μουσική συμβολή του στο 2ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΙΑΤΟΥ
  

 «Και αυτό το καλοκαίρι το 2ο  Πολιτιστικό πανηγύρι Κιάτου μεταμορφώνει το Λιμάνι του Κιάτου σε "αγκυροβόλιο" λαϊκού πολιτισμού και τοπικής ιστορίας».  Εισαγωγή, πρώτη φράση από την κοινοποίηση, δήλωση προθέσεων της συνδυαστικής γιορτής από τους διοργανωτές της.

     Φεστιβάλ, πολύ διαφορετικό από τα πολλά πανομοιότυπα της καλοκαιρινής Ελλάδας, σε απόσταση από την φτηνή κυρίαρχη κανονικότητα. Στα πλαίσιά του, στις 8 Αυγούστου, στο λιμάνι δένει ένα μουσικό σκαρί, ο 
ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ, που έφερε τον ποιητικό και φιλοσοφικό λόγο του Μανώλη Ρασούλη και τις μελωδίες που χτίστηκαν πάνω σε αυτόν.
Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ / Με αφορμή την μουσική συμβολή του στο 2ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΙΑΤΟΥ

  


    
 Βρεθήκαμε μπροστά σε μια όχι συνήθη διεκπεραιωτική δουλειά αναπαραγωγής. Αλλά σε ένα μουσικό αφιέρωμα με απόδοση  ενεργού πνεύματος και φιλότιμης καρδιάς. Με μία εκφραστική δομή σεβασμού στον τιμώμενο. Αυτά κατορθώνονται μόνο αν ο καλλιτέχνης έχει μελετήσει τους κοινωνικούς όρους που διαμόρφωσαν το έργο, τις  προσωπικές διαδρομές του τιμώμενου καλλιτέχνη που τον οδήγησαν στην δημιουργική του πρόταση.

     Ο Ρασούλης δημιούργησε ένα νέο αντισυμβατικό εργαστήριο τέχνης. Η συναυλία, αφιέρωμα έδειξε το μέτρο και την αξία της μουσικής ομάδας, που κατανοεί και αναπλάθει. Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ έχει συγκεντρώσει μία επαρκή γνώση από φόρμες, εικόνες των πολλών συνιστωσών μουσικών περιβαλλόντων. Γι΄ αυτό και 
μπορεί με ποιοτική ευελιξία να κινείται σε δρόμους που βασίζονται στα δεδομένα, αλλά και  να τα επαναδοκιμάζει σε ευέλικτα εκφραστικά πλαίσια. Ενδεικτικά, ο πρόσφατος πρώτος δίσκος της μπάντας (ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ) αποδεικνύει τον δύσκολο δρόμο της άρνησης της γενικευμένης αισθητικής.

     Στην συναυλία ο Δημήτρης Νικολάου συνεργάστηκε με τους:


Θοδωρή Νικολάου (μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι), Στάθη Μαραγκό (κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρη Καζάνη (βιολί), Παναγιώτη Κωσταντέλλο (κρουστά) και την Αντωνία Βισβίκη στο τραγούδι.

    
 Η Κορινθία διαθέτει πολιτισμικές πηγές. Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ είναι μία αναγνωρίσιμη συνιστώσα του Κορινθιακού πολιτισμικού περιβάλλοντος. Στο Κιάτο «εκεί ήταν του Ρασούλη».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ / 12-ΑΥΓ.-2018