ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








θα στηριχτούμε στη δύναμη των δικαιωμάτων μας: Πέρβιν Μπούλνταν Νέα πρόεδρος του HDP

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 0 comments


Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) εξέλεξε νέους ηγέτες την Κυριακή, στο συνέδριό του το οποίο κομματικά στελέχη κατήγγειλαν ότι οι τουρκικές Αρχές προσπάθησαν να εμποδίσουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέρβιν Μπούλνταν Νέα πρόεδρος του HDP


Το συνέδριο του HDP εξέλεξε ομόφωνα πρόεδρο του κόμματος την Πέρβιν Μπούλνταν, βουλεύτρια εκλεγμένη στην Κωνσταντινούπολη, και συμπρόεδρό της τον Σεζάι Τέμελι.

Τα μέλη του HDP αντικατέστησαν τον Σελαχατίν Ντεμίρτας, τον ηγέτη από το 2014 του κόμματος που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας και το οδήγησε να εκλέξει μέλη στην τουρκική Βουλή για πρώτη φορά. Ο Ντεμίρτας βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενος για υποστήριξη «της τρομοκρατίας» από τις Αρχές. Είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα επεδίωκε την επανεκλογή του.


Αποτέλεσμα εικόνας για Πέρβιν Μπούλνταν

«Δεν θα γίνουμε μέρος ούτε συνένοχοι σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο ανομίας στην ιστορία της Τουρκίας», τόνισε η Μπούλνταν απευθυνόμενη στους συνέδρους πριν εκλεγεί.

«Όσο κι αν προσπαθούν να μας απομονώσουν, όσο κι αν προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν με τη βία και με τις πολιτικές καταστολής, θα στηριχτούμε στη δύναμη των δικαιωμάτων μας», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Ετικέτες: