ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Γυμνή στις οθόνες μας η διεθνής αλητεία με τους Κούρδους / Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 0 comments


Σε όποιον πιστεύει ακόμα στα παραμύθια της διεθνούς νομιμότητας και της διεθνούς δικαιοσύνης, αλλά και της ηθικής της Δύσης ή της Ανατολής, αφιερώνω τον εξανδραποδισμό των Κούρδων από τα χωριά τους και τις πόλεις τους στη Συρία και το Ιράκ, από τα τουρκικά στρατεύματα. Με τις ευλογίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας , της Βρετανίας και της Γερμανίας. Όχι υπογείως! Με επίσημες δηλώσεις!
Δεν είναι μόνο η ανοχή και ενθάρρυνση του τουρκικού επεκτατισμού από την διεθνή «κενότητα», που στρέφεται εναντίον εκείνων που πραγματικά έδιωξαν τον ISIS από τη Συρία. Των Κούρδων. Είναι και η ενθάρρυνση της τουρκικής εισβολής σε μια ξένη χώρα, τη Συρία!
Οι μάσκες έπεσαν με τον πιο γλοιώδη τρόπο. Ένας λαός χρησιμοποιήθηκε για να εκκαθαριστούν οι τζιχαντιστές όταν έπαψαν να εξυπηρετούσαν πια τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ. Και εξαπατήθηκε για μια ακόμα φορά με υποσχέσεις για την πραγματοποίηση του ονείρου του εδώ και δυο αιώνες: Τη δημιουργία κράτους.
Όσοι ζούμε σ αυτή την πλευρά του κόσμου βλέπαμε τους Κούρδους και τις ηρωικές γυναίκες τους να μάχονται με μια ανυπέρβλητη ψυχή τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Και τους βλέπαμε με θλίψη. Γιατί ξέραμε την τελική κατάληξη. Έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Μόνο όσοι είναι εκεί και ελπίζουν με το όπλο στο χέρι δεν το ξέρουν. Ότι στο τέλος θα τους πουλήσουν. Οι ίδιοι τους οι ηγέτες, και οι περιστασιακοί τους «μεγάλοι σύμμαχοι».
Το εμετικό στην ιστορία είναι ότι οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί με τους Βρετανούς, που εξόπλιζαν και ενθάρρυναν τους τζιχαντιστές για να ανατρέψουν τον Άσσαντ στη Συρία, σήμερα δικιολογούν με δηλώσεις τους την τουρκική εισβολή σε ξένη χώρα και την εξόντωση των Κούρδων σαν « φυσικό δικαίωμα της Τουρκίας να ανησυχεί για τα σύνορά της»!
Κατά τα άλλα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είχαν επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, όταν αποκαλύφθηκε ότι στήριζε το λαθρεμπόριο πετρελαίου που έκαναν οι τζιχαντιστές μέσω της Άγκυρας, με τη συμμετοχή των υιών Έρντοαν στα κέρδη! Θέατρο και υποκρισία!!
Επιστέγασμα του εγκλήματος που βλέπουμε ζωντανά στις οθόνες μας είναι η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ χτες, που… δεν κατέληξε σε καμιά απόφαση!
Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και η εκκαθάριση των κουρδικών χωριών και πόλεων από τους κατοίκους τους είναι μια ακόμα απόδειξη της λέρας που λέγεται διεθνής κοινότητα. Και δεν θα πέσουμε στην εύκολη λακούβα να πούμε «ας πρόσεχαν οι Κούρδοι».
Η Ελλάδα έχει πουληθεί στην ιστορία της πολλές φορές από εκείνους που παρίσταναν τους συμμάχους της. Αυτός δεν ήταν ποτέ λόγος για να μην παλεύει για τα δίκια της. Όπως και οι Κούρδοι σήμερα.
Διεθνής δικαιοσύνη και διεθνής νομιμότητα! Kiss my ass.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης   http://www.liberal.gr/arthro/187173/apopsi/stili-alatos/gumni-stis-othones-mas-i-diethnis-aliteia-me-tous-kourdous.html

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Ετικέτες: