ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Ένα σχόλιο σε αυτά που είπε ο Γιάννης Γκεζερλής με αφορμή το φεστιβάλ αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθo

αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος on : Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 0 comments

Ένα σχόλιο σε αυτά που είπε ο Γιάννης Γκεζερλής με αφορμή το φεστιβάλ αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθo

αναρτήθηκε από : Γρηγόρης Κλαδούχος on : Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017 0 comments

Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθος χαρτης
     Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι με αυτούς που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν. Μπορούσαν να αντλήσουν κριτήρια, ερμηνείες, ιδέες για την Κορινθιακή κοινωνία, την πόλη. ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΓΝΟΙΑ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.


     Τι να πουν οι Κορίνθιοι αυτοδιοικητικοί για την σχέση πόλης και θάλασσας; Ένα πρόσωπο στην θάλασσα που αποδεικνύει κακογουστιά, εσωστρέφεια, άρνηση κάθε αισθητικής κληρονομιάς.

     Είδα πόσο φτωχή ήταν και η πρόταση και συζήτηση για τα Περιβολάκια. Επίσης πριν χρόνια, μου είχε κάνει εντύπωση πόσο βάρος είχε ρίξει μία παράταξη με αρχηγό τον Κασίμη να αντικρούσει τις ιδέες που έφεραν από την Πεσκάρα για την Κόρινθο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι είχαν, όχι μόνο αυτοί, αντιληφθεί τις αφετηριακές αρχές που πάνω σε αυτές στηρίζονταν οι αναλύσεις και προτάσεις των Πεσκαρέζων. ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΑΥΤΟΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΗΣ. Υποψιάζομαι ότι πολλοί θα γέλαγαν όταν άκουγαν για την «μεγάλη πλατεία του Κορινθιακού».

     Ήρθαν οι divulgatori scientifici e culturali που λένε και οι Ιταλοί και αυτοί περιμένουν τα κρουαζιερόπλοια. Τι να το κάνεις το μυαλό όταν δεν έχεις δράμι.

     Αυτοί που ήρθαν περισσότερο Κορίνθιοι ήταν από εμάς. ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ. Και με συνείδηση κοσμοπολιτισμού.