ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Νεμέα – Κιάτο: Δρόμος υπό κατασκευή… ακόμα! (video)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 0 comments

Νεμέα – Κιάτο: Δρόμος υπό κατασκευή… ακόμα! (video)

Decrease Font SizeIncrease Font Size

Ξεκινάς αλλά… δεν φτάνεις! Τουλάχιστον με δρόμο ασφαλτοστρωμένο και ασφαλή. Το λέει άλλωστε και η πινακίδα που συναντάς στην έναρξή του. «Διέρχεστε με δική σας ευθύνη!»
Το έργο της οδικής σύνδεσης Νεμέα Κιάτο είναι μια ιστορία που μας έρχεται από παλιά, μια ιστορία που ακόμα δεν έχει γράψει τέλος!
Η ιστορία του έργου ξεκινά τον Ιανουάριο του 2006 όταν και έλαβε χρηματοδότηση υλοποίησης. Η Νομαρχία Κορινθίας τότε, επί Νίκου Ταγαρά προχώρησε στην δημοπράτηση του τον Ιούνιο του ίδιου έτους ενώ ξεκίνησε και εργασίες το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωνε τότε η Νομαρχία της Κορινθίας δια του Νομάρχη της«Κατασκευάστηκε το τμήμα Νεμέα – Δάφνη, μήκους 6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 5.210.000 €. Τη συνέχεια αυτού του τμήματος και για μήκος 4 χιλιομέτρων, αποτελεί ο παράπλευρος δρόμος του Φράγματος Ασωπού. Ολοκληρώσαμε το έργο το Σεπτέμβριο του 2009.»
Το έργο για την ολοκλήρωσή του εντάχθηκε στο Π.Ε.Π Πελοποννήσου το 2011 με κονδύλι εκτέλεσης 2,864,551 ευρώ. Το Οκτώβριο του 2012 υπεγράφη απόφαση για συγκρότηση «επιτροπής προσωρινής παραλαβής» προυπολογισμού 200.000,00 ευρώ. Στο τέλος δε της ίδιας χρονιάς αποδόθηκαν στους 176 δικαιούχους των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων 270.000,00 ευρώ.
Τον Φεβρουάριο του 2013 η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητά για την «Έγκριση 4ου ΑΠΕ (τακτοποιητικού) του έργου: ‘’ΔΡΟΜΟΣ (Επ. Ο.) ΝΕΜΕΑ- ΚΙΑΤΟ’’, αναδόχου: ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΤΕΕ.»
Το Μάρτιο του 2015 ( ανολοκλήρωτο ακόμα) το έργο παρουσίασε κατολισθήσεις και μάλιστα εκτεταμένες!
Τον ίδιο μήνα καταγράφονται εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε από το Κιάτο όπου και περιόδευσε περί «χρηματοδότησης με 2.600.000 ευρώ της μελέτης χάραξης οδού Νεμέας – Κιάτου, του κρίσιμου άξονα όχι μόνο για το Δήμο Σικυωνίων, αλλά για ολόκληρη τη βόρεια κεντρική Πελοπόννησο, ως μια εγκάρσια σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου Αθήνα – Τρίπολη με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Πάτρα, διαμέσου Τριπόλεως.»
Το ρεπορτάζ του Moriasnews.gr έγινε στα τέλη του Απρίλη καταγράφοντας έναν δρόμο υπό κατασκευή ΑΚΟΜΑ στον οποίον οι οδηγοί κινούνται… με δική τους ευθύνη!
Χριστίνα Τσιορωτά
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο ΤΕΛΗΣ ΚΑΛΛΗΣ

Ετικέτες: