ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Διαδηλώνοντας στην Άγκυρα (!) σιωπώντας στην Αθήνα......Θ. Μαλκίδης

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 0 comments



Με το σύνθημα ο «Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος»,συναγωνιστές μας διαδήλωσαν στην Άγκυρα, για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκισή του από το Τουρκικό φασιστικό καθεστώς και να ζητήσουν την απελευθέρωσή του από τη κλειστή φυλακή του Σιρνάκ όπου κρατείται. Η διαδήλωση η οποία έγινε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οργάνωσαν κόμματα όπως το διωκόμενο HDP και πρωτοβουλίες όπως η AKA-DER, ESP, ΑΚΚΑ.

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis VasilisYaylali) γεννημένος στον Πόντο συμμετείχε στον πόλεμο ως στρατιώτης εναντίον των Κούρδων το 1994, όπου τραυματίστηκε και βρέθηκε στα χέρια των μαχητών του PKK. Η οικογένειά του κατά την υποβολή της αίτησης προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να μάθει την τύχη του, ειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, αφού ήταν νεκρός, ενώ ως αποτέλεσμα των επίμονων ερευνών οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν να «μην μιλάτε πολύ γι’ αυτό το γεγονός, γιατί γνωρίζουμε ότι είστε Έλληνες»! 

Ο Γιαϊλαλί ο οποίος έμεινε αιχμάλωτος για μεγάλο χρονικό διάστημα των Κούρδων, έμαθε για την πραγματική του ταυτότητα, άλλαξε το όνομά του σε Γιάννης Βασίλης Γιαγιάλι και μπήκε μπροστά στον αγώνα για την ανάδειξη της Γενοκτονίας και ως εκ τούτου κατηγορήθηκε το 2016 για προσβολή του Κεμάλ, του Ερντογάν, τρομοκρατία και υποκίνηση σε ανυπακοή .
Τελικώς ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί συνελήφθη το βράδυ της 22ας Απριλίου 2017 και από τότε κρατείται στη φυλακή τύπου Τ στο Σιρνάκ του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.

Γνωρίζουμε ότι η συνείδηση του Γιαϊλαλί είναι ενάντια στο καθεστώς που καταδιώκει τους λαούς στην Τουρκία, που προετοιμάζουν το έδαφος για τη δολοφονία του Hrant Dink, ενάντια σε εκείνους που έχουν βομβαρδίσει και σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Το καθεστώς αυτό της τυραννίας δεν μπορεί να κρίνει αυτούς που αγωνίζονται για την Ελευθερία και εκείνοι που σήμερα ασκούν καταπίεση και δολοφονούν θα εξαφανισθούν από τη συνείδηση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί . Επειδή η φωνή της συνείδησής του είναι η φωνή των λαών και των παιδιών που καίγονται και σφάζονται, είναι η φωνή των ιστορικών λαών: Των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων.

Παρά την ένοχη σιωπή της Αθήνας και των «αρμοδίων», εμείς είμαστε με τη ζωή, τη δικαιοσύνη, την αλήθεια, αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία του συμπατριώτη μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.




Ετικέτες: