ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΤΡΑΓΟΥΔΩ... 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ - στις 1002 Νύχτες

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 0 comments
Φωτογραφία του χρήστη Καλλιρόη Σταματελάκη - Kalliroi Stamatelaki.

Τα Σάββατα του Φλεβάρη ο Τάκης Σούκας με τον Βασίλη Χαραλάμπους, την Καλλιρόη Σταματελάκη και μια ομάδα πηγαίων μουσικών σε μια ξεχωριστή παράσταση. 

Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (4, 11, 18 & 25) στις 1002 Νύχτες μια μεγάλη μουσική γιορτή με επίκεντρο την διαδρομή, τα τραγούδια, τις μεγάλες στιγμές του Τάκη Σούκα στο ελληνικό τραγούδι. 

Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν πολλοί μουσικοί και δημιουργοί στο ελληνικό τραγούδι σαν τον Τάκη Σούκα. Τα διαμάντια του, που ερμήνευσαν οι καλύτεροί μας, έχουν αφήσει εποχή: Έρωτα μου αγιάτρευτε, Βροχή τα παράπονα, Με λες αγάπη, Ταχεία, Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι, Τα χάρτινα, Βάρα μου το ντέφι, Ανοίχτε τα τρελλάδικα, Λείπεις εσύ, Δε μπορεί, Αν μ’ αγαπούσες λίγο, Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Όλοι οι δρόμοι είσαι εσύ, Υποκρίνεσαι, Άκου βρε φίλε, Έι καπετάνιε, Άγιε μου Σώστη σώσε με, Ο λαός τραγούδι θέλει, Ποιος το είπε για τους μάγκες, Τραγουδώ κ.ά.

Το ίδιο και τα παιξίματά του στο ακορντεόν και το σαντούρι που έχουν στολίσει αθάνατες στιγμές του παραδοσιακού, του λαϊκού αλλά και του έντεχνου. Δεν είναι τυχαίο πως τα Σάββατα αυτά του Φλεβάρη στις 1002 Νύχτες θα ακουστούν και τραγούδια συναδέλφων του Σούκα στα οποία ο ίδιος μετέχει ως μουσικός και αγγίζουν τον μουσικό του κόσμο…

Ο Βασίλης Χαραλάμπους έχει τη δική του πορεία στο χώρο του τραγουδιού, μετρώντας επιτυχημένες συνεργασίες με ογκόλιθους της λαϊκής μας μουσικής, κλασικούς αλλά και νεότερους. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο Χαραλάμπους κυκλοφόρησε και ένα αρρενωπό ζεϊμπέκικο με τίτλο «Ξημερώνει με σκοτώνει» σε μουσική του Τάκη Σούκα και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Η Καλλιρόη Σταματελάκη έχει διαγράψει μία αξιοζήλευτη πορεία, με διαλεκτές επιλογές, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, αλλά και σημαντικές συνεργασίες.

Οι μουσικοί που πλαισιώνουν τον Σούκα και τους ερμηνευτές είναι κυριολεκτικά ένας κι ένας. Ο πολύπειρος και σολίστας κιθαρίστας Δημήτρης Μαρινόπουλος, ο πηγαίος Νίκος Καρνάβας στα τύμπανα και ο χειμαρρώδης μπουζουκίστας Δημήτρης Σαββαΐδης.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, άριστος γνώστης της 50χρονης συνθετικής διαδρομής του Τάκη Σούκα, και όχι μόνο. Συνθέσεις του Σούκα σε στίχους του Μπαλαχούτη έχουν ερμηνεύσει μεταξύ άλλων οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Σφακιανάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λένα Αλκαίου, Σοφία Παπάζογλου κ.ά.

Μια μεγάλη λοιπόν γιορτή που συνοψίζει τη πορεία του μεγάλου δημιουργού καθώς και συνθέσεις συναδέλφων του στις οποίες ο ίδιος στόλισε ως μουσικός αλλά και άλλες που αγάπησε και ξεχώρισε.


ΣΑΒΒΑΤΟ 4, 11,18& 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 23:00
Ώρα έναρξης 23:00 - Είσοδος €5
Ετικέτες: