ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΘΕΤΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΤΟ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΟ ΚΥΡΟΣ «ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΣ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 0 comments

Η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναγνωσθεί και αναλυθεί στο σύστημα αναπαραγωγής του, που είναι η επιστράτευση  της διανόησης στο (ως) σύστημα επικοινωνίας.
      Ποιά είναι η «βάση ανεφοδιασμού» αυτού του μηχανισμού που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ; Ο λόγος, τα επιχειρήματα δικαίωσης, η πρόταση πρακτικής δραστηριότητάς του μπορούν συνεκτικά να ανιχνευτούν στα εσωτερικά έντυπα της κυριακάτικης Αυγής αλλά και στην ίδια την εφημερίδα.
      Εκεί δίνονται οι αναλύσεις, οι εντολές, οι απαγορεύσεις. Εκεί εκδηλώνεται η εναγώνια προσπάθεια των διανοουμένων-κυρίως πανεπιστημιακής θεωρητικολογίας- να βοηθήσουν στην δικαιολόγηση, επανάκαμψη της κομματικής πίστης που τελευταία έχει τραυματιστεί.
      Σε αυτά τα πολιτιστικά (ας πούμε) ένθετα, απουσιάζει η Ελλάδα, ο Ελληνισμός και οι κληρονομιές του, όπως και η πρόταση του μέλλοντός μας. Αφθονεί το «πολιτικό», οι ύπουλες, καμουφλαρισμένες αμφισβητήσεις κεκτημένων αξιών.
      Κάθε Τρίτη θα σταχυολογούμε, προσεγγίζουμε τις γραφές των διανοουμένων του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την Κυριακάτικη Αυγή.