ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΙ «ΧΑΣΑΜΕ». ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ Ή ΑΣΟ; (ΝΩΝΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ: Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕ). ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 0 comments

 Ο ΝΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ – ΛΥΣΗ: (για όσους δεν γνωρίζουν, θα δουν αλήτικη συμπεριφορά προς εμένα που ήμουν υποψήφιος στον συνδυασμό του…)

……

……………………………………………………………….
3ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Νώντα, (Επαμεινώνδας Κατσούλας), τελικά ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ; Μιλάς για επιστήμη, εσύ που έχεις πλήρη άγνοια αξιολόγησης πολιτιστικών ιστορικών προσόδων και δεν διαθέτεις καμία επιστημονική επάρκεια σε θέματα Σύγχρονης Πολιτισμικής Θεωρίας. (Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω κάποια βιβλία, μελέτες, για αυτά τα θέματα). Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα πριν λίγες ημέρες και ανταποκρίνεται στην λογική σου, ότι και αυτό και εκείνο και το άλλο… ανταποκρίνονται στο Αμερικάνικο «όποιος έχει όλο και όλο ένα σφυρί νομίζει ότι όλα είναι πρόκες». Μιλάς για κτίρια του Δήμου και την αξιοποίησή τους σε μια ανάρτηση και φανερό ότι σου λείπουν τα περιεχόμενα και, όπως λέει η επιστήμη, με πλήρη αποδοχή του επαρχιώτικου μοντέλου του «φετιχισμού της υποδομής».
Ακολουθώ την αρχή να αναφέρομαι στην ανασκευή ιδεών των άλλων και όχι εναντίον προσώπων άλλων. Αλλά εδώ θα εφαρμόσω μια κινέζικη παροιμία, που θα σου πω άλλη φορά.
Ανοίγεις το παράθυρο του πολιτισμικού - υπαρξιακού σου κενού. Αναγκάζομαι να σε χαρακτηρίσω αν και δεν το ήθελα, αλλά άρχισες πρόστυχες αναρτήσεις, ψέματα και αλητείες. Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, όταν ήμουν υποψήφιος μαζί σου - αν και με προειδοποιούσαν - ότι είσαι και πολιτικά αμόρφωτος και υστερείς στην πολιτική ηθική. Εύχομαι να μη σε δουν και άλλοι να μυξολκλαίς, όπως τότε που σε πίεζαν να συμμορφωθείς προς υποδείξεις.
Δεν αναφέρεις το όνομά μου. Η λογική μηνυμάτων χωρίς να αναφέρονται ονόματα παραληπτών είναι χρηστική μέθοδος είτε φοβισμένων, είτε μαθητών μαφιόζικων συμπεριφορών.
Με το σχόλιό σου αποκάλυψες το επίπεδό σου. Διάβασε και κανένα επιστημονικό βιβλίο για την βλακεία. Δεν είναι έξυπνος αυτός που θέλοντας να πλήξει κάποιον άλλο κάνει περισσότερο κακό στον εαυτό του.
……………………………………………………..
2ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Επαμεινώνδας Κατσούλας
Κάποιοι έχουν αναλάβει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ κάθε ανάρτησή μας, ακόμη και όταν θα έπρεπε να υποστηρίζουν την ανάδειξη θεμάτων που αποδεικνύουν την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, που την αφήνουν τελικά ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.
ΣΤΟΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ όσους αποκαλύπτουν προβλήματα, τελικά δικαιώνουν όσους τα δημιουργούν ή αδιαφορούν για την επίλυσή τους.
Από την πλευρά μας, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφοροποίηση ή μετατόπιση σε ότι αφορά την υπεροχή των Αποθηκών Φραντζή (και για χωροταξικούς λόγους) έναντι των Αποθηκών ΑΣΟ για την δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.
Έχουμε προαναγγείλει ότι θα φέρουμε το θέμα των Αποθηκών Φραντζή στο Δημοτικό Συμβούλιο σύντομα ώστε ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του κτηρίου που λιμνάζει τόσα χρόνια, αλλά και ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ που αναλογούν στον καθένα.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι πρέπει να αφήσουμε να πάει ΧΑΜΕΝΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΡΙΑ χρηματοδότησης ενός έργου που θα στεγάσει πολιτιστικές δραστηριότητες, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ σε κάποιους ο συγκεκριμένος χώρος και προτιμούν να χρησιμοποιείται για άλλες "ανάγκες", αφήνοντας τον ουσιαστικά ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟ.
Υπάρχουν πολιτιστικές δραστηριότητες που μπορούν να στεγαστούν με την επανάχρηση και αξιοποίηση και των δύο κτηρίων, που μπορούν να αποτελέσουν μαζί ένα ΔΙΚΤΥΟ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Άλλωστε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΤΗΡΙΑ αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου (το ένα αγοράστηκε με χρήματα από την πώληση της οικίας Γ. Κρινάκου στο Ψυχικό), ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ και η χρήση τους να αποδοθεί στους δημότες.
Αυτή είναι μια ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ για τον Δήμο μας.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από γυρολόγους που ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ που ενώ αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, αμφισβητούν ακόμη και τα επιτεύγματα των Επιστημών Υγείας και τελικά ελπίζουν στην Θεία Πρόνοια…
……………………………………………………………………………………….
1ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΙ «ΧΑΣΑΜΕ». ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ Ή ΑΣΟ; (ΝΩΝΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ: Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕ).
Στο διαδίκτυο κοινοποιήθηκε η άποψη του Νώντα Κατσούλα, αρχηγού των Ενεργών Δημοτών, παράταξης με τρεις εκπροσώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέμα, Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του έργου Πολιτιστικού Πολυχώρου στις πρώην αποθήκες ΑΣΟ.
1. ΓΕΝΙΚΑ: Ο Νώντας με επαναφέρει στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν είχαμε μια παράταξη με τον τίτλο ΠΠΣΠ. Αυτή είχε το σύνθημα «Συνεπής Αριστερά». Η συνέπεια είναι μια αποϊδεολογικοποιημένη έννοια που μπορούν να εφαρμόζουν ακροαριστεροί έως και ακροδεξιοί και πάσης φύσεως πολιτικά και προσωπικά φυράματα. Προϋπόθεση συνέπειας είναι η διαρκής επιβεβαίωση του στόχου και του δρόμου, αν είναι οι σωστοί. Σε μια λάθος απόφαση δεν πρέπει να ζητάμε συνέπεια στην εφαρμογή της.
2. ΕΙΔΙΚΑ: Ο Δήμος πήρε μια απόφαση να κάνει πολιτιστικό κέντρο στις αποθήκες ΑΣΟ. Είναι λάθος απόφαση και αντίθετα: οι Αποθήκες Φραντζή (έχω δημοσιοποιήσει τους λόγους) είναι η κεντρική υποδομή Πολιτιστικού Κέντρου. Οι δημοτικοί μας εκπρόσωποι δεν τα πάνε καλά με τη γνώση της αξίας των τοπικών αγαθών και πώς πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά. Πού να τους μιλήσεις και για γεωγραφία των πολιτιστικών υποδομών. Δεν συγχωρούνται όχι γιατί δεν ερευνούν, συγκρίνουν, γνωρίζουν, αλλά γιατί δεν θέλουν να μάθουν.
3. ΙΣΤΟΡΙΚΑ:
Α-. Για τις αποθήκες Φραντζή έχω κοινοποιήσει απόψεις από το 2002.
Β-. Σε ανάρτηση του Νώντα, πέρυσι, (4 Απριλίου), για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, του απάντησα ότι «Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος» στις αποθήκες ΑΣΟ «προγραμματίζεται σε περιβάλλον που δεν αντιστοιχεί στις Ξυλοκαστρινές Πολιτιστικές αξίες». Γ-. Πηγαίνουμε πιο πίσω. Λίγο μετά τις εκλογές του ΄19 έστειλα mail στην Πατρίτσια Αδαμοπούλου, εκλεγμένη εκπρόσωπο με τον Νώντα, ώστε να τον ενημερώσει, ως αρχηγό των Ενεργών Δημοτών. (Παρένθεση μεγάλη. Δεν γινόταν διαφορετικά. Για κάποιους ο αρχηγός αμέσως μετά τις εκλογές χάθηκε και έγραψα στην Π. Α.: «Γνωρίζουν πολλοί τοπικά αλλά και παραπέρα ότι στην επικοινωνία μου δεν ακολουθώ τεθλασμένες γραμμές. Απευθύνομαι εκεί που πρέπει με ευθύ τρόπο. Ενδιάμεσους σταθμούς μετεπιβίβασης μηνυμάτων και δεδομένων αποφεύγω». Αναγκαστικά λοιπόν απευθύνθηκα σε ταχυδρόμο).
Έγραφα ανάμεσα σε άλλα (μεταφερόμενα από την Π. Α.) τα παρακάτω: «συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με πρώτο θέμα την αποδοχή του χορηγούμενου ποσού για την κατασκευή «Πολιτιστικού Πολυχώρου» στις αποθήκες ΑΣΟ… Διαπιστώνω ότι το καταχώνιασμα του Πολιτιστικού Κέντρου στις Αποθήκες ΑΣΟ μειώνει την ανταγωνιστικότητα της πόλης. Αντίθετα, οι Αποθήκες Φραντζή στο προνομιούχο μέτωπο της πόλης…, ότι δεν έχει προηγηθεί μια σοβαρή πολεοδομική μελέτη χωροθέτησης ενός τέτοιου έργου, ότι πρέπει να πάμε σε μια νέα αντίληψη για τον σχεδιασμό, από μεμονωμένα κτίρια σε συνολικές συνδυαστικές επιλογές με ιδιαίτερη αναφορά στα δίκτυα των δημόσιων χώρων και υποδομές – κόμβους. Στο κείμενο επισημαίνω την κομβικότητα των Αποθηκών Φραντζή, που μπορεί να μετεξελιχθεί σε συμβολικό Κέντρο ενός αναγεννημένου τοπίου της πόλης. Και σήμερα προσθέτω ότι η δρομολόγηση αξιοποίησης των Αποθηκών ΑΣΟ είναι παράνομη, γιατί υπάρχει ήδη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και έχει ξεκινήσει το έργο ίδιας λειτουργικότητας στις Αποθήκες Φραντζή. Και το καλοκαίρι τα ζητήματα τρέχουν και κάθε αυτοδιοικητική κίνηση πρέπει να παρεμβαίνει εν παντί, δικαίω τρόπω, πάντα και παντού. Στις (προεκλογικές) ομιλίες του ο Νώντας έλεγε «οραματίζομαι τις αποθήκες Φραντζή ως χώρο Τεχνών και Πολιτισμού». Αν αλλάξατε γνώμη και συμφωνείτε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (το ψήφισαν όλοι εκτός Μπρακούλια), να γίνουν αυτά στις αποθήκες ΑΣΟ, να ενημερωθούμε». Ζήτησα δηλ. αιτιολόγηση της θέσης της παράταξης, η οποία δεν υπήρξε ποτέ.
4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Θεός μας φύλαξε που βρήκαν εμπόδια στην υλοποίηση του παραπάνω έργου και η κοινωνία έχει την δυνατότητα να επανεξετάσει το ζήτημα. Η απάντησή μου της 4/4/21, έκλεινε ως εξής: «Αν είναι να αξιοποιείται η περιουσία του Δήμου κατά τις ικανότητες του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, ή τις ικανότητες και τα συμφέροντα του Δημάρχου, καλύτερα να μένουν έτσι, μήπως και βρεθεί κάποιος επόμενος με λογική Έξυπνης Πόλης – Έξυπνου Δήμου και αποδώσει σε ό,τι πρέπει αυτό που πρέπει». Ένα σκαλοπάτι σε ένα προσδόκιμο μέλλον, η υπέρβαση της σημερινής μικρής παρένθεσης - σκοτεινής θητείας.
Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο – 5 Ιουνίου 2022