ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 0 comments

 

Γιώργο, κάνε τις βόλτες σου στο Ξυλόκαστρο και να το ευχαριστιέσαι. Όπως όλοι οι Αθηναίοι, που φθάνουν κάθε Σαββατοκύριακο.
Θεωρείς ότι πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας με άλλες μορφές ενέργειας. Πολύ σωστά, αλλά να σκεφτούμε πρώτα πόση ενέργεια χρειαζόμαστε και γιατί. Η ανάγκη ποσότητας ενέργειας προσδιορίζεται από τον τρόπο ζωής μας.
Τα Σαββατοκύριακα το ότι οι Αθηναίοι «το σκάνε», να ξεσκάσουν στην ύπαιθρο σημαίνει ότι ζουν σε άξενο περιβάλλον, καταθλιπτικό. Έχει γίνει κάποια μελέτη για το κόστος αυτής της νομαδικής ανθρωπολογίας, εφήμερων μετεγκαταστάσεων; Οι Αθηναίοι, (όπως και όλοι μας), είμαστε θύματα του εαυτού μας.
Θα είχαμε μικρότερη ανάγκη ενέργειας αν οι πολίτες είχαν ενεργοποιηθεί να κάνουν την πόλη τους ανθρωποφιλική, ή αν υπήρχε μια πολιτική πληθυσμιακού αποσυγκεντρωτισμού και επανακατοίκησης της υπαίθρου.
Επανέρχομαι ότι στην συνειδητοποίηση των αναγκών μας ως πρώτιστο καθήκον, σημασία έχει τι έχουμε ανάγκη, πόσο και γιατί. Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα. Έχω αναφερθεί και παλιότερα στον τρόπο δόμησης των κτιρίων κλπ.
Να μην κάνουμε την ζωή μας αβίωτη και μετά ζητάμε φάρμακα, ενέργεια και να τρέχουμε να επουλώσουμε πληγές από επιτεύγματα του σήμερα που ορίζουν ένα αγχώδες ή δυστοπικό μέλλον.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ: https://www.facebook.com/gpanayo

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο


0 σχόλια