ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








223 ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΘΕΤΟΣ ΠΑΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ… ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 0 comments

 





1.    Παρακαλώ τους αναγνώστες του πονήματος του Δήμου, (που θα δείτε παρακάτω), να το βαθμολογήσουν. Με κριτήριο την Ιστορία και Γεωγραφία. Οι Ξυλοκαστρήσιοι και οι πέραν αυτών. Από το κείμενο προκύπτει ότι με την καινούρια γέφυρα θα επικοινωνούν μεταξύ τους η Νέα Εθνική Οδός, το Δυτικό Ξυλόκαστρο και το κέντρο της πόλης. Λες και μέχρι τώρα δεν επικοινωνούσαν.  Επίσης, ότι θα δημιουργηθεί «ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», θα υπάρξει δηλ. και με την δημιουργία νέου κόμβου. Λες και μέχρι τώρα αυτή η είσοδος, (η Ιάσονος), δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Το καραβάνι του Δήμου προχωράει αλλά να ενημερωθεί ο αρχηγός ότι οι συνδέσεις υπήρχαν, τον Σύθα τον διαβαίναμε και θα τον διαβεί και αυτός.

2.    Φαίνεται ότι ή ο Χρίστος τους είπε αργότερα να γράψουν «ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ» με Κεφαλαία, ή έκαναν του κεφαλιού τους. Ο Χρίστος, φίλος του φετιχιστικού συγκεντρωτισμού υποδομών τεχνολογίας, γνωρίζει και από συγκοινωνιακές υποδομές. Αλλά καταναλώνεται σε θέματα εκτός ευθυνών του υπουργήματός του. Να πει και κάτι μέσα στο πλαίσιο του αντικειμένου υπουργικής ευθύνης του που να έχει αποδέκτη αυτούς που τον εξέλεξαν, την Κορινθιακή παραγωγική κοινότητα.

3.    Στην παράσταση πήρε μέρος και ο Ηλίας, πρώην Δήμαρχος. Υποτιμάει το Νεοδημοκρατικό θηρίο και νομίζει ότι θα τον συγχωρήσουν και δεν θα του ανεξαρτητοποιήσουν και άλλο Δημοτικό Σύμβουλο.

Ήταν μια επαρχιώτικη «ωραία ατμόσφαιρα», micro ντοκιμαντέρ για υπηκόους, παλαιοκομματικού τύπου.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Το Ξυλόκαστρο με τέτοια διεύθυνση είναι στον χρόνο των χαμένων ευκαιριών. Ξαναδημοσιεύω το σχέδιο για την γέφυρα, όπως το παρουσιάσαμε πριν δύο χρόνια, που εκπονήθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα μελετητικά γραφεία της χώρας, αλλά το έχασαν ίσως ... 

Τα ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ τους τα είδαμε στην Λυκοποριά, με μικρό κόμβο και χωρίς πεζοδρόμιο στην μια πλευρά.                                                                                 (Γρηγόρης Κλαδούχος 5 Απριλίου 2021)

 

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Ο χρήστης 
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
 δημοσίευσε ένα βίντεο στην playlist ΕΡΓΑ.

Αγαπημένα 7 ώρ. 
ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Το χώρο στον οποίο θα δημιουργηθεί μία νέα γέφυρα αλλά και μία νέα είσοδος στην πόλη του Ξυλοκάστρου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Απριλίου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, κ. Βλάσης Τσιώτος, ο πρώην Δήμαρχος, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας.
Πρόκειται για ένα χρηματοδοτούμενο έργο προυπολογισμού 4.8 εκ. ευρώ το οποίο με την προσθήκη ενός κυκλικού κόμβου, θα επιτρέψει τη δημιουργία ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ στην πόλη του Ξυλοκάστρου με ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ.
Το έργο ενώνει τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών αλλά και το Δυτικό Ξυλόκαστρο με το κέντρο της πόλης, ενώ ο νέος κόμβος που δημιουργείται θα βοηθήσει αφενός μεν στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ των οδηγών που έρχονται από τη δυτική πλευρά του Δήμου, αφετέρου θα δημιουργηθεί μία ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, οπότε οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες (ακόμη και μέσω του Προαστιακού) θα μπορούν να κατευθυνθούν γρήγορα στην παραλιακή ζώνη, αποφεύγοντας την κίνηση μέσα από την πόλη.
Ο Δήμαρχος κ. Τσιώτος αλλά και ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρικόπουλος σε δηλώσεις τους ευχαρίστησαν αρχικά τον Υφυπουργό κ. Δήμα για τις παρεμβάσεις του για την πραγματοποίηση του έργου και τόνισαν την ανάγκη ομοψυχίας και συναίνεσης ανάμεσα στους πολιτικούς παράγοντες για το καλό του τόπου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Δήμας χαρακτήρισε το έργο ως “ένα ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ για το Ξυλόκαστρο και την Κορινθία”
0:06 / 3:48