ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28/12: ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ (ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ)

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 0 comments

 

Α. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΕΜΙΤΕΛΟΥ

Κύριε ΕυστάΘΕΙΕ: ολόκληρο κείμενό σας για το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν βγαίνει συμπέρασμα τι ψήφισαν, ποιος ψήφισε τι.

1.

 Από πότε κατάλαβε ο  Τσιώτος και ο Συμπράττων Μπρακούλιας ότι το πρώτο καθήκον για τον Δήμο είναι η αλλαγή των φώτων στους δρόμους; Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι τόσο σημαντικό, ώστε να εξερευνήσουμε την δυνατότητα δανείου; Έχετε απάντηση σε αυτό; Μήπως πέρασε κανένας κάποιας εταιρείας φωτιστικών και τους είπε ότι έχει καλή πραμάτεια; Τόγραψα και στην Πατρίτσια και το επαναλαμβάνω: « - Απαιτείται προσοχή στην ανάγνωση της πραγματικότητας, γιατί μπορεί αυτή που σου δείχνουν α) να είναι έτσι, β) να μην είναι έτσι και να σου δείχνουν άλλη. Ή να σου την κρύβουν εντελώς.

- Πρέπει να είμαστε αυστηροί στο ζήτημα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

- Διάφορες έρευνες αναδεικνύουν ως φορέα με την μεγαλύτερη διαφθορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Κανένας δεν κατηγορείται χωρίς αποδείξεις αλλά τα τωρινά ελληνικά ανθρωπολογικά δεδομένα (το «εγώ» και το «δικό μου» για πολίτες και διοικούντες), μας επιβάλλουν νάχουμε τα μάτια μας ανοιχτά».

2.

Γράφετε ότι ο Φάνης Μπρακούλιας «δεν μπήκε στην επί της ουσίας συζήτηση». Αλλά, ψήφισε στο επί της ουσίας θέμα, όμως δεν μπήκε στον κόπο να πει για την ουσία του θέματος. Καλά πάμε.

3.

Χαίρομαι που σας διακατέχει αισιοδοξία. Ο Χριστός έκανε σε τρία χρόνια θαύματα και πριν σταυρωθεί. Ο Φάνης μετά 19 χρόνια που ζεσταίνει μια καρέκλα, περιμένετε ακόμα να κάνει θαύματα, «να χαράξει νέα στρατηγική για την επόμενη μέρα»; Και τελικά τι θέτε, αφού όπως λέτε ασκεί «υπεύθυνη αντιπολιτευτική τάση», γιατί τον καλείτε για «νέα στρατηγική»; Να το πω καθαρά: οι δυνατότητες του Φάνη πολιτικά και διανοητικών επεξεργασιών μιας πρότασης για την κοινωνία είναι μικρές, γιαυτό, όπως κάθε ετεροφωτισμένος, δεν ζητάει τα φώτα της γνώσης και επαφίεται στα φώτα των δρόμων.

4.

Μην χρησιμοποιείτε καταχρηστικά και καθ΄ υπερβολήν τα εισαγωγικά. Προδίδουν τάσεις διαφυγής από την ανάγκη σαφήνειας.

5.

Καλή χρονιά.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ. ΕΔΩ: www.scepsis.gr

.............................................................................................................. 

Β. ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Α΄ ΣΧΟΛΙΟ

Οι πολιτικές πράξεις κρίνονται από το ποιόν ωφελούν. (κοινωνία, ιδιωτικά συμφέροντα, ιδιοτελή συμφέροντα εξουσιών κλπ). ΑΥΤΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ.

Στο προκείμενο: σε μια στιγμή όχι ελεγχόμενης ψυχολογικής κατάστασης, αφού κυριάρχησε η ανάγκη της να παρουσιαστεί ως αυτόβουλη και αυτοδιευθυνόμενη σκέψη, δεν αντελήφθη ποιον εξυπηρετούσε.

ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ: Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Β΄ ΣΧΟΛΙΟ

Καλά, θέλεις να πείς ότι στο Δ. Σ. «έγινε το σώσε» για ψευτοδιλήματα; Όταν «σκίζεται» ο άλλος κάτι συμβαίνει…

Α. «Για την ευημερία των δημοτών»: η ευημερία των δημοτών είναι ένας στόχος σε διαρκή ανανέωση. Η άμεση όμως πράξη μας πρέπει εκεί να οδεύει με όχημα τα κλειδιά της τοπικής ανάπτυξης. Δηλαδή προτεραιότητες και ιεραρχήσεις. Πώς συζητάτε να ξοδέψετε τόσα χρήματα για αυτό το έργο; Ήταν αυτό ιεραρχημένο και στο προεκλογικό πρόγραμμά σας; Τόσο ιεραρχείται, ώστε να πάρουμε και δάνειο;

Β. «Για την δημοκρατία των  «θεσμών»: το χθεσινό Δ. Σ. ήταν μια φαινομενικά κοκορομαχία με σαφώς υπόβαθρο και αιτίες μεγάλης αξίας. Διαφορετικά δεν εξηγείται η αγωνία του δημάρχου και του Μπρακούλια… Ωστόσο ένας δημοκρατικός πολίτης θα έπρεπε να συναινεί σε προτάσεις που πλαταίνουν την συζήτηση, την έρευνα, τον έλεγχο. Και μια και ο λόγος για παρέμβαση σε θεσμούς και στην κοινωνία, δεν χρειάζεται να διαβάσεις Σουν Τζου για να καταλάβεις ότι η πολιτική πράξη εκτός από στόχος είναι και τακτική διαμόρφωσης συσχετισμών για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Γ. 1. Απαιτείται προσοχή στην ανάγνωση της πραγματικότητας, γιατί μπορεί αυτή που σου δείχνουν α) να είναι έτσι, β) να μην είναι έτσι και να σου δείχνουν άλλη. Ή να σου την κρύβουν εντελώς.

2. Πρέπει να είμαστε αυστηροί στο ζήτημα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

3. Διάφορες έρευνες αναδεικνύουν ως φορέα με την μεγαλύτερη διαφθορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Κανένας δεν κατηγορείται χωρίς αποδείξεις αλλά τα τωρινά ελληνικά ανθρωπολογικά δεδομένα (το «εγώ» και το «δικό μου» για πολίτες και διοικούντες), μας επιβάλλουν νάχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Patrizia Adamopoulou

 στο FACEBOOK