ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Η πλατεία-το Διοικητήριο –η Αρχαία Τενέα και η Χρυσή Αυγή. Γράφει ο Ντίνος Παπαντωνίου

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 0 comments

 

https://streetlife.gr/2020/10/12/i-plateia-to-dioikitirio-i-archaia-tenea-kai-i-chrysi-aygi/

0

Τσιμέντο να γίνει……

Δεν έχουν τελειωμό οι αψιμαχίες των αποφασισμένων ,των υποψιασμένων, στο δήμο Κορινθίων για τη «νέα πλατεία». Όταν τελειώσει θα πρότεινα να την προτείνουν ως μοντέλο και για άλλες πόλεις. Στην Ελλάδα των εργολάβων, των υπεργολάβων, είναι λογικό να απουσιάζει μια δομημένη συζήτηση, για το τι είναι ΠΛΑΤΕΙΑ.

Τι είναι Πλατεία;

H πλατεία  είναι ένας κοινόχρηστος χώρος που εξυπηρετεί ανάγκες λειτουργίας, αλλά και κοινωνικές, πολιτιστικές, πολιτικές, οικολογικές ανάγκες.
Λόγω της αποστολής της και των αξιών που κουβαλά (ιστορικών, κοινωνικών, πολιτιστικών κ.ά.), συμβάλλει -συνδυαστικά με τον περίγυρο- στη δημιουργία πολιτισμικού τοπίου, τη σημαντικότητα της παρουσίας της για τη συνέχεια ενός βασικού συνόλου, που διαμορφώνει ποιότητα και προοπτική.

 Η πλατεία φτιάχνεται  για να λειτουργεί και να παράγει. Φτιάχνεται  για να είναι τόπος κι όχι χώρος,να αποτελεί πεδίο δραστηριοποίησης των ανθρώπων, τόπο συνεύρεσης, συναναστροφής, αναψυχής κι ανεμελιάς.
Είναι τόπος λόγου, πράξης, παραγωγής, άσκησης πολιτιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας, πεδίο δράσης, αγώνων κι ανάπτυξης ιδεών.

Είναι, γι’ όλα αυτά, το τοπόσημο, το σύμβολο της περιοχής.
Έχει να σου διηγηθεί ιστορίες και να δημιουργήσει συναισθήματα: Αυτά που οι άνθρωποί της κουβαλούν και τα μεταφέρουν στο χώρο. Ο χώρος μιλά, ανασαίνει, παράγει ζωή.

Το πράσινο;

Και αυτό υπό διωγμό; Μου άρεσε το σχόλιο και η ερώτηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Βλάση Τσοτσώνη, στην συνέντευξη για το μνημείο του απόστολου Παύλου,για το πράσινο στον δήμαρχο κ.Νανόπουλο.

Διοικητές και διοικητήρια…

Ο  επιμένων Νικά; Σέρνεται εδώ και καιρό μια συζήτηση για το νέο «διοικητήριο», της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας. Εμείς θα επιμείνουμε να το αποκαλούμε  ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ,γιατί κάποτε πρέπει να μάθουν οι  θεσμικοί να ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ και όχι να διοικούν. Ως προς το συγκεκριμένο χώρο στην Ποσειδωνία, θα γράψουμε για άλλη μια φορά, πέρα από τους νόμους για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου, ότι είναι πρώτα και κύρια πρόταση ΑΝΤΙΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ.

Ο χώρος για το νέο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ πρέπει να αποφασισθεί από το σύνολο των θεσμικών φορέων του νομού Κορινθίας, που να υπηρετεί τις ανάγκες όλων των Κορινθίων.

Η Τενέα αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται…

 

Την Τενέα επισκέφθηκε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο και κατέγραψε τις εργασίες και τα ευρήματα από τις ανασκαφές. Η τηλεοπτική παράγκα των Αθηνών,έχει να ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα.Παρόντες βέβαια και οι θεσμικοί του νομού,να στηρίξουν στα λόγια την  αρχαιολόγο Δρ. Έλενα Κόρκα.

 

Μπράβο στην κ.Κόρκα που τους άδειασε με κομψό τρόπο. Συγχαρητήρια  για το έργο της και την αναφορά   της στον χορηγό κ.Χρήστο Τσαούση πρόεδρο της ΕΥΡΩΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ Α.Ε,που από το 2013 είναι ο μεγαλύτερος χορηγός στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της αρχαίας Τενέας.

 

Το τέλος της χρυσής αυγής και οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού…

 

Αναρτώ ένα κείμενο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που έγραψε το 2013.

«Η Χρυσή Αυγή και όχι μόνον αυτή είναι τα προϊόντα, τα πιλοταρισμένα δημιουργήματα μιας εξαρτημένης από τους ξένους και τις τοπικές μαφίες μπλοκαρισμένης και ελεγχόμενης εξωθεσμικά Δημοκρατίας.

Οι εξαρτημένες, ολοκληρωτικές, ιδιόμορφες, νεοφασιστικές δομές, η πολιτιστική χούντα της μεταπολίτευσης, δημιούργησαν την Χρυσή Αυγή για πολλούς λόγους και την χειραγωγούν για άλλους τόσους.

Την δημιούργησαν οι πλέον αντιδημοκρατικές ομάδες και μηχανισμοί της μεταπολίτευσης για να παρουσιασθούν, να επανανομιμοποιηθούν ως δημοκράτες.

Θέλουν να παραχαράξουν, να συσκοτίσουν την ιστορική πολιτική διαλεκτική που διαμορφώνει και καθορίζει τις πολιτικές ταυτότητες.

Όταν η ιστορία είπε, αποκάλυψε ότι δεν είναι δημοκράτες, αυτοί άρχισαν την επιχείρηση επανανομιμοποίησης τους με το:Εμείς είμαστε δημοκράτες, αντιφασίστες, η Χρυσή Αυγή οι φασίστες, οι αντιδημοκράτες.

 Έφτασαν να καθορίζονται ως δημοκράτες σε σχέση με την Χρυσή Αυγή. Διαφορετικά δεν μπορούν να παρουσιασθούν, να εμφανισθούν ως δημοκράτες. Προκαλούν τον γέλωτα, την περιφρόνηση και την οργή. Για αυτό την έχουν ανάγκη, υπαρξιακή ανάγκη.

Την δημιούργησαν για να συκοφαντήσουν τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα εδώ, στην Ευρώπη, Διεθνώς. Ελληνικότητα ίσον Χρυσή Αυγή.

Πολλά μάλιστα παπαγαλάκια, απόγονοι και συνεχιστές αποικιοκρατικών, ναζιστικών και ληστρικών ομάδων εκτός Ελλάδος συγχρονίστηκαν μαζί τους.

Την δημιούργησαν για να καλύψουν τον δεξιοαριστερό Κεμαλοφασισμό τους. Αυτήν την μεταπολιτευτική ευλογιά που κατέλαβε τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτικούς θεσμούς. Αποτέλεσε τον νέο μηχανισμό γεωπολιτικής και γεωπολιτισμικής εξάρτησης της χώρας.

 Ένα μέρος του ανθρώπινου υλικού, του προσωπικού που στρατολογήθηκε ήταν «αριστερό», «σοσιαλιστικό», «κομμουνιστικό».

Οι μεν λατρεύουν τον Κεμάλ. Οι δε τον Χίτλερ. Έχουμε δηλώσεις λατρείας προς τον Κεμάλ αρχηγών «κεντροαριστερών κομμάτων» εκτός από τα προσκυνήματα.

Δυστυχώς για όλους αυτούς ο κριτής είναι η ιστορία.

Μετά το τέλος του αποσταθεροποιητικού κύκλου με χειραγώγηση και χρήση της Χρυσής Αυγής μια φυσιολογική, υγιής ιστορική, πολιτική, δημοκρατική διαλεκτική, επαναφέρει ως πρώτο θέμα στην Δημόσια Πολιτική ημερήσια διάταξη, τις ευθύνες και τις ενοχές αυτού του κακιστοκρατικού πολιτικού προσωπικού που προκάλεσε τόσο κακό στον τόπο και τους ανθρώπους του. Το ιστορικό αίτημα της τιμωρίας τους.

Οι Έλληνες Πολίτες δεν Ξεχνούν.

Η Πολιτική Μορφωτική Αναγέννηση της χώρας και ο επανασχεδιασμός της απαιτεί τον εξοστρακισμό τους, την ΚΑΘΑΡΣΗ, ΑΡΚΕΤΑ».

 



Ετικέτες: