ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 0 comments
Σχόλια
  • Patritsia Adamopoulou Αυτα συμβαινουν οταν αφηνεται στον καθενα να ερμηνευει τις αρμοδιοτητες του και στη συνεχεια δεν υπαρχει κανενας ελεγχος!! Θεσμιθετημενες διαδικασιες λοιπον και ελεγχος εφαρμογης τους.Αυτη πρεπει να ειναι η κατευθυνση.Να δοθει τελος στις "ιδιοκτησιακες" νοοτροπιες απο οπου και αν προερχονται
  • Γρηγόρης Κλαδούχος 1. Η διαχείριση του θέματος δεν ανταποκρίνεται σε θεσμική γνώση και ευθύνη. Ένας καλλιτεχνικός διευθυντής παραιτείται. Και από την αλληλογραφία αποδεικνύεται ότι ο κ. Γκόλγκαρης απευθύνεται στον δήμαρχο ενώ προϊστάμενη αρχή του είναι το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης. Αυτό δεν το γνώριζε ο δήμαρχος και νόμιζε ότι αυτός είναι υπεύθυνος. Ελέγχεται, ωστόσο, ανάλογα με το μικρό χρόνο εγκατάστασής του σε αυτή την θέση. Γιαυτό και βιάστηκε στις 15/10 να δηλώσει πρόθεση συνέχισης συνεργασίας και στις 18/10 την αναιρέσει.
    2. Για το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης: είπα σε κάποιους που ανέλαβαν πρόσφατα την ηγεσία του δήμου ότι αυτός ο φορέας υπήρχε θεσμικά μόνο ως όνομα. Ποτέ δεν συνεδρίαζε, ούτε παρήγαγε πολιτισμική και κοινωνική πολιτική, που είναι υπεύθυνο. Αυτή η υποβάθμιση, απαξίωση έφερε ως αποτέλεσμα να θεωρούν όλοι ότι για όλα τα πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα αρμόδιοι είναι ο δήμαρχος και ο εντεταλμένος αντιδήμαρχός του.
    3. Το πιο σημαντικό για μένα είναι η απουσία φωνής και παράστασης ενδιαφέροντος από το πολιτικό προσωπικό του Δερβενίου και της Ευρωστίνης. Η σιωπή τι σημαίνει; Αδιαφορία; Αδυναμία ένταξης σε αυτό τον χώρο διαπραγμάτευσης του θεσμικού τοπικού ζητήματος; Έχω επανειλημμένα τονίσει: το Δερβένι ως πρωτεύουσα της Ευρωστίνης μπορεί να οργανώσει την κεντρικότητά του και μέσα από την ενίσχυση του πολιτισμικού κεφαλαίου του που τείνει να αποτελέσει το πλέον διακριτό στοιχείο κοινωνικής συνοχής. Το Ωδείο, η Φιλαρμονική, το Ευζειν, οι Πειραματιστές, και όλοι οι πολιτισμικοί φορείς πρέπει να ενισχυθούν. Το Ωδείο είναι ζήτημα της Ευρωστινιακής κοινωνίας και των αντιπροσώπων της. Αν δεν κινούνται, πρέπει να κινηθούν και τους κινήσουν και οι Ευρωστίνιοι δημότες.
  • Stathis Semitelos Το θέμα αυτό συζητήθηκε εν εκτάσει στη σημερινή (25/10/2019) συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ. Το παράδοξο είναι η εκφρασθείσα τάση και θέση τόσο των "Ενεργών Δημοτών" όσο και της "Ομόνοιας" ότι λόγω της έκτασης του θέματος, αυτό θα πρέπει να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο! Γιατί άραγε; Ο όρος "Θεσμοθετημένες διαδικασίες" αυτό υπονοεί; Αυτή είναι η κατεύθυνση αλλά και η αντίληψη για τη λειτουργική, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" ;
    1