ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ sarantapixo-sarantapixiwtika. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ Ή ΑΡΝΗΣΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 0 comments
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ "ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ sarantapixo-sarantapixiwtika. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ Ή ΑΡΝΗΣΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ.

Dimitris Lyras Dimitris Lyras
2 Απριλίου στις 3:30 μ.μ.
Αγαπητοί συγχωριανοί,
Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές,αποφάσισα να διεκδικήσω την προεδρία του Δημοτικού μας διαμερίσματος.
Στόχος μου:Η αναβίωση του ορεινού Σαραντάπηχου και η βελτίωση του δ.δ Σαρανταπηχιώτικων.
Με τη βοήθειά σας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Δημήτρης Λύρας.
.....................................................................
Dimitris Lyras Dimitris Lyras
15 Απριλίου στις 10:42 μ.μ.
Ευχαριστώ θερμά τους συγχωριανούς μου και όσους απο τους υποψηφίους Δημάρχους τίμησαν με τη παρουσία τους το χωριό μας και μένα προσωπικά.Το Σαραντάπηχο και τα Σαρανταπηχιώτικα είναι ενωμένα.
Η ιστορία του ορεινού χωριού μας,είναι τόσο μεγάλη και αξιόλογη και μεις θα την αναδειξουμε και θα την υπερασπιστούμε κι ας είμαστε λίγοι!!
Η εισήγησή μου στις 13/4/2019 στο κοινοτικό κατάστημα,"Πυξίδα".
...........................
Giannis Mitropoulos Giannis Mitropoulos
· 14 Απριλίου στις 9:49 μ.μ.
Πραγματοποιήθηκε χθες 13/4/19, στα Σαρανταπηχιώτικα συγκέντρωση/συζήτηση των κατοίκων. Η συγκέντρωση αυτή προκλήθηκε μετά την εξαιρετική πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Υποψήφιου Δημήτρη Λύρα, για την θέση του Προέδρου της Κοινότητας μας, να καλέσει όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, προκειμένου να τοποθετηθούν επί συγκεκριμένης πρότασης, που στόχο έχει την ανάπτυξη των Σαρανταπηχιωτίκων, του Ορεινού Σαρανταπήχου, αλλά κατ' επέκταση και του Δήμου μέσα από την ανάπτυξη αυτή. Η συγκέντρωση αυτή μπορεί σαφώς να θεωρηθεί επιτυχημένη από άποψη συμμετοχής και διαλόγου, λαμβανομένου υπόψη του πληθυσμιακού μεγέθους του διαμερίσματός μας. Επίσης είναι απόλυτα επιτυχημένη, διότι εισάγει, για πρώτη φορά τουλάχιστον στο Δήμο μας, μία νέα κουλτούρα διαλόγου και συζήτησης, όπου οι υποψήφιοι θα πρέπει όχι μόνο προεκλογικά αλλά και ποιο συστηματικά πλέον να επικοινωνούν, να ακούουν και να λαμβάνουν υπόψη τους τους Δημότες.
Η πρόσκληση των Υποψηφίων έγινε έγκαιρα και οργανωμένα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Η. Ανδρικόπουλος (νυν Δήμαρχος), Επ. Κατσούλας και Φ. Μπρακούλιας).
Με κάποιες δικαιολογίες δεν προσήλθαν οι άλλοι δύο υποψήφιοι. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα. Ποίοι ήταν οι λόγοι που οι δυο αυτοί υποψήφιοι αγνόησαν την πρόσκληση.
1) Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ τους ?? επειδή πιστεύουν ότι πηγαίνουν εκλογικά καλά, οπότε δεν έχουν ανάγκη τους λίγους ψήφους ???
2) Η ΕΠΑΡΣΗ τους ??? Ότι δηλ. εμείς δεν ασχολούμεθα με τους μικρούς οικισμούς ??
Όπως και να έχει είναι προφανές ότι με την στάση τους αναδεικνύουν και φανερώνουν τον τρόπο με το οποίο θα διαχειριστούν την Δημοτική Εξουσία, αν και εφ' όσον την καταλάβουν.
Τέλος παρά την δημόσια ανοιχτή πρόσκληση δεν παρέστησαν και κάποιοι οι οποίοι ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και υποτίθεται ότι τους ενδιαφέρουν τα Σαρανταπηχιώτικα και το Ορεινό Σαραντάπηχο
---------------------------------
Nikos Skeros Nikos Skeros Φίλε μου Γιάννη κατ' αρχάς καλή σου επιτυχία.Το ότι ο Ανδρικόπουλος πήρε μέρος σε συζήτηση για την ανάπτυξη είναι σίγουρα το ανέκδοτο των εκλογών.Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ να μιλήσει για ανάπτυξη.
•-----------------------------------
Φρόσω Γκαϊνά- Γεωργοπούλου Φρόσω Γκαϊνά- Γεωργοπούλου Κύριε Μητρόπουλε, αλαζονεία και έπαρση αποτελούν άγνωστες έννοιες για όλους εμάς στην <<ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ>>. Όπως και άγνωστη έννοια αποτελεί και η δίκη προθέσεων.
Σεβόμαστε και στηρίζουμε το κάθε χωριό, μικρό ή μεγάλο και γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα τους μετά από 5 χρόνια στην θεσμική θέση της μείζονος μειοψηφίας. Σε κάθε χωριό θα εκφράσουμε τις προτάσεις μας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με την αρμόζουσα σοβαρότητα.
Δεν θα λάβουμε όμως μέρος σε καμιά προσπάθεια αυτοπροβολής οποιουδήποτε φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο συντονιστή-δημοσιογράφου. Κάθε υποψήφιος πρόεδρος κατά την αυτοδιοικητική λογική θα πρέπει ο ίδιος να τοποθετηθεί για τα τοπικά προβλήματα και να προτείνει τις αναγκαίες λύσεις. Σε αυτές τις λύσεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πρέπει να πάρουν θέση με σαφήνεια και τεκμηρίωση.
----------------------------------------------
Stathis Semitelos Stathis Semitelos Κατ΄ αρχάς, ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση σε «ξένο αχυρώνα» αλλά επειδή ήμουν παρών στη συνάντηση αυτή και επειδή βρίσκω αρκετά προκλητικό στο πρόσωπό μου ως δημότη του Δημ. διαμερίσματος του Σαρανταπήχου τον σχολιασμό της Κας Φρόσως Γκαϊνά - Γεωργοπούλου και χωρίς καμία απολύτως διάθεση ή προσπάθεια φθοράς ούτε στο πρόσωπό της αλλά ούτε και στον συνδυασμό της αλλά ούτε και διάθεση εξυπνακισμού, θα της έλεγα τα κάτωθι:
Κα Γκαϊνά, οφείλετε να μας εξηγήσετε πως από τη μια μας μιλάτε ότι είναι άγνωστη έννοια σε σας η «δίκη προθέσεων» και την ίδια στιγμή αποφαίνεστε ότι η εν λόγω συνάντηση απετέλεσε προσπάθεια αυτοπροβολής από πλευράς τοπικού υποψηφίου σε ρόλο Συντονιστή-Δημοσιογράφου. Αυτή η αντίφαση πρέπει να δικαιολογηθεί. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σας πληροφορήσω ότι ήταν μια συνάντηση εποικοδομητική, σε πολύ συναινετικό κλίμα τόσο από πλευράς υποψηφίων Δημάρχων όσο αλλά από πλευράς παρευρισκομένων. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάποιοι διστάζουν να παρευρεθούν όταν στο ακροατήριο βρίσκονται μεικτοί δημότες, υποστηρικτές διαφόρων συνδυασμών. Ίσως να υπάρχει και σοβαρότερο θέμα για τον ανοικτό δημόσιο διάλογο. Είναι βέβαιο ότι κανείς αισθάνεται ασφαλέστερα όταν μιλάει στο κοινό του. Θα πρέπει επίσης να σας πληροφορήσω ως Δημότης ότι τα τελευταία 20 χρόνια κανένας θεσμικός τοπικός δημοτικός παράγοντας (Πρόεδρος ή κάτι άλλο) δεν με έχει ενημερώσει για κάτι, είτε προφορικά είτε γραπτά (ανακοίνωση) είτε μέσω διαδικτύου που να αφορά την κοινότητά μου. Προφανώς και παρότι βρισκόμαστε μόλις 39 ημέρες προ των εκλογών, αρέσκεστε και το δηλώνετε κιόλας ότι «Σε κάθε χωριό θα εκφράσουμε τις προτάσεις μας» !! , δηλαδή έχετε ήδη δουλέψει για εμάς χωρίς εμάς !! Αλλά επειδή σέβεστε και στηρίζετε το κάθε χωριό, μικρό ή μεγάλο και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα μας, μετά από 5 χρόνια στην θεσμική θέση της μείζονος μειοψηφίας, και επειδή προσωπικώς δεν το γνωρίζω και ίσως και να σφάλλω, μπορείτε να με πληροφορήσετε σε ποια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και πότε εισηγηθήκατε κάποια πρόταση που να αφορά το δημοτικό διαμέρισμά μας και ποια ήταν αυτή ? Περαιτέρω, και επειδή οι γνωστές υποψηφιότητες για τη θέση του τοπικού Προέδρου στο χωριό μας είναι εξ΄ όσων γνωρίζω μόνο δύο, ποιόν αφορά η πρότασή σας: «Κάθε υποψήφιος πρόεδρος κατά την αυτοδιοικητική λογική θα πρέπει ο ίδιος να τοποθετηθεί για τα τοπικά προβλήματα και να προτείνει τις αναγκαίες λύσεις». Το ρωτώ γιατί παρακολουθώντας τη συζήτηση άκουσα διάφορες θέσεις και προτάσεις. Πάντως οι λύσεις δεν είναι ατομική υπόθεση ! Όμως, με ενδιαφέρον θα αναμένω τη δική σας δημόσια ανακοίνωση του συνδυασμού σας (γιατί αυτά γίνονται εγκαίρως και δημόσια και όχι στο μιλητό !!) για το πότε θα εκφράσετε τις απόψεις του συνδυασμού σας σε κατάστημα του διαμερίσματός μας (και όχι παρακείμενων διαμερισμάτων) προκειμένου οι συνδημότες μου να παρευρεθούν και να σας ακούσουν. Εγώ θα είμαι εκεί. Εσείς βεβαίως μπορείτε να ορίσετε για το ποιος θα πρέπει να είναι ο συντονιστής αυτής της μελλοντικής συζήτησης. Ελπίζω να μην προσάψετε και σ΄ αυτό το πρόσωπο ρόλο συντονιστή – δημοσιογράφου!
Τέλος, αυτό που προσωπικώς μπορώ να ισχυριστώ είναι ότι πρέπει να είστε ως δημόσιο πρόσωπο, περισσότερο προσεκτική στις δηλώσεις σας και ότι αντί να επιχαίρετε για μια πρωτοβουλία ενός νέου τοπικού υποψηφίου εσείς την αγνοείται και την κατακρίνεται μικρόψυχα !! Πολύ κρίμα . . . .
........................................................................................
Giannis Mitropoulos Giannis Mitropoulos Κα Γκαινά να σας ευχηθώ κατ' αρχήν Καλή Επιτυχία !!
Όμως με το σχόλιό σας ήρθατε να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ τις αναφορές μου, ότι η απουσία ορισμένων Υποψηφίων Δημάρχων από την συγκέντρωση στα Σαρανταπηχιώτικα οφείλεται σε Έπαρση και Αλαζονεία. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι και εσείς διακρίνεστε από τα ίδια χαρακτηριστικά !!
Διότι είναι απαράδεκτο να σχολιάζετε και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο ότι η πρωτοβουλία ενός νέου ανθρώπου, που δηλώνει ανεξάρτητος υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος, προκειμένου να γίνει μια συζήτηση/ τοποθέτηση πάνω σε συγκεκριμένη πρότασή του, αποτελεί προσπάθεια προβολής του και μάλιστα με Δημοσιογραφικά χαρακτηριστικά.
Όπως γνωρίζετε τα Σαρανταπηχιώτικα είναι ένα πολύ μικρό χωριό, όπου όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά και δεν χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες για να γνωριστούμε καλύτερα. Επίσης ο εν λόγω υποψήφιος δεν είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, ώστε να έχει ανάγκη τέτοιων εκδηλώσεων, για να γίνει ευρέως γνωστός.
Παρακαλώ επίσης να ενημερωθείτε από τους αρμόδιους του συνδυασμού σας ότι υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση προς συζήτηση και η συγκέντρωση δεν είχε τον χαρακτήρα φιέστας. Η πρόταση αυτή αφορούσε στην αξιοποίηση της περιοχής στα σύνορα Σαρανταπηχιωτίκων-Λυκοποριάς, με την ανακήρυξη της ως χώρου Αναψυχής/Πολιτισμού/Αθλητισμού.
Σχετικά με τις τεκμηριωμένες προτάσεις που λέτε ότι θα καταθέσετε, θα σας πρότεινα προτού τις διαμορφώσετε, να αφουγκραστείτε την κοινωνία και τους Τοπικούς Συμβούλους ή τα Τοπικά Συμβούλια, τι έχουν να σας προτείνουν. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα τοπικά τους προβλήματα.
Θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι πολιτικές που διαμορφώνονται από πάνω, ερήμην των πολιτών, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, αν δεν έχουν την συναίνεση των πολιτών. Υποθέτω ότι γνωρίζετε τον στίχο του ποιητή ''Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα, χωρίς εμένα''.
Επίσης θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε ποιες ήταν κατά τη διάρκεια της 4ετίας που πέρασε, οι συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις της μείζονος μειοψηφίας, για την περιοχή μας, η οποία μοιάζει μάλλον εγκαταλλειμένη.
Τέλος για να μην εκτίθεστε, να σας ενημερώσω ότι πρόκειται να εκδοθούν πολύ σύντομα κι άλλες προσκλήσεις για τέτοιου είδους συναντήσεις/συζητήσεις, ανοιχτές στην κοινωνία και με στόχο τον διάλογο. Και μάλιστα από νέους ανθρώπους. Κι αυτό σε ότι με αφορά, το θεωρώ πολύ σημαντικό και παρήγορο. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους γιατί το μέλλον τους αφορά και τους ανήκει, πράγμα που εσείς μάλλον δεν κατανοείτε επαρκώς, με τον τρόπο που σχολιάζετε τις πρωτοβουλίες τους.
Τέλος θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν ο συνδυασμός σας θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συζήτηση, που έχει κάνει ο ανεξάρτητος συνδυασμός των νέων παιδιών του Δερβενίου για τις 30/4/19.
******************************
Dimitris Lyras
14 ώρες
Κυρία Φρόσω-Γκαϊνά Γεωργοπούλου,
Περίμενα να παρευρεθείτε στη συνάντηση και οχι να με κατηγορείτε οτι αντιποιούμαι το έργο του συντονιστή και του δημοσιογράφου.
Ήθελα να μοιραστώ την αγωνία μου για το μέλλον του χωριού μου με αυτούς που θα το συνδιαμορφώσουν.Θεώρησα οτι μεταξύ αυτών είναι και ο συνδυασμός σας και σας κάλεσα έγκαιρα.Έκανα λάθος?Μάλλον ναι.
Συντονιστής της συζήτησης ήμουνα εγώ κατ'ανάγκη επειδή ήθελα να περιφρουρήσω το θέμα της,το οποίο ήταν το μέλλον του χωριού και οχι το παρελθόν της διοίκησής του.Αυτό με κάνει επίδοξο δημοσιογράφο κατά τη γνώμη σας?
Αντί να μας πείτε κάτι πειστικό για την απουσία σας,επιτίθεστε σε μένα ο οποίος το μόνο που έκανα ήταν να προκαλέσω συζήτηση για το καλό του τόπου μου.Είναι αμαρτία αυτό?
Φαίνεται οτι για εσάς,η καλύτερη άμυνα,είναι η επίθεση.
Σας εύχομαι καλή δύναμη και έντιμο αγώνα.
Σχόλια
  • Γιάννης Παπαδόπουλος Κύριε Κλαδουχο, κρατήστε μια σοβαρότητα και μην ρίχνεται τόσο χαμηλά το επίπεδο σας αλλά και του συνδυασμού, με ανούσιες μικροπολιτικές παραστάσεις.
    1
  • Γρηγόρης Κλαδούχος Για να επικοινωνούμε απαιτείται να έχουμε έναν ορίζοντα κοινών σημασιών.
Ετικέτες: