ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Ακούμε…κρίνουμε…προτείνουμε..! / ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 0 comments


streetlife Φεβρουάριος 19, 2019


Έχουμε πει πολλές φορές, για την ακρωτηριασμένη και διχοτομημένη Πελοπόννησο. Ο Μοριάς μόνο ως ενιαία περιφέρεια μπορεί να επιβιώσει οικονομικά.

Μόνο ως ενιαία περιφέρεια μπορεί σχεδιάσει το μέλλον. Οι μικροπολιτικές του παρελθόντος και η κοπτοραπτική των Αθηνών με τον Καλικράτη και τον Κλεισθένη για τον σχεδιασμό των περιφερειών, πέρασε χωρίς καμία αντίσταση και αντιπρόταση από τους τοπικούς φορείς.


Κρίνουμε χλιαρή και πολιτικάντικη την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη της Τρίπολης για την ενοποίηση της Πελοποννήσου και μάλιστα προεκλογικά. Πιστεύουμε ότι μια κινητοποίηση από τα κάτω, με ένα ισχυρό κίνημα αυτοδιοικητικό να δώσει ένα τέλος σε όλες τις διχοτομημένες διοικητικά, γεωγραφικά και ιστορικά περιφέρειες.


Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας δημάρχου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων κας Πρωτοπαππά Μαρίας ,μόνο συγκίνηση προκάλεσε στην υποψήφια και στους υποψήφιους του συνδυασμού της. Περιμέναμε από την έμπειρη κα Πρωτοπαππά να ακούσουμε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα δράσεων. Οι εκθέσεις καλών προθέσεων δεν κινητοποιούν τις κοινωνίες. Στην αρχή της μάχης πάς έτοιμος ,διαβασμένος και με προτάσεις. Δεν είναι μια, δεν είναι δύο, είναι πολλές οι θεατρομουρμούρες και οι ατάκες στα δημοτικά συμβούλια του Λουτρακίου. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια λέει μια παροιμία.Η κατάσταση στη πόλη των νερών δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας συνωμοσίας.


Άνθρωποι διοίκησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια την ιστορική λουτρόπολη, μόνο που ο σχεδιασμός για το μέλλον του δήμου, κυρίως την περίοδο της ευμάρειας, έφτανε μέχρι εκεί που φτάνει η ματιά τους από το γραφείο τους στο δημαρχιακό μέγαρο.


Ανάπλαση παντού υπόσχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης. Είναι αλήθεια ότι η πρωτεύουσα του νομού, έχει σταματήσει να κοιτάει προς την θάλασσα.Η δική μας παρατήρηση έχει να κάνει με τον οδικό χάρτη υλοποίησης των αναπλάσεων σε καλάμια και Ποσειδωνία.


Προτείνω οι όποιοι οραματικοί σχεδιασμοί,να έχουν ως σύμβουλο ανάπτυξης τους συλλόγους αρχιτεκτόνων και μηχανικών του Νομού. Αυτή η πρόταση μας, δημιουργεί μια νέα ατμόσφαιρα συνεργασίας ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους επιστημονικούς φορείς του τόπου μας.


Οι κόντρες καλά κρατούν στη περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα παραιτηθούν, δεν θα παραιτηθούν οι αντιπεριφερειάρχες που είναι και υποψήφιοι δήμαρχοι. Δεν υπάρχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο κατά το νόμο.


Είναι ηθικό το πρόβλημα; Είναι πολιτικό. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, δεν ταιριάζει σε πολιτικά πρόσωπα με μακρά πολιτική διαδρομή και εμπειρία. Αυτές είναι συμπεριφορές παλιομοδίτικες και τριτοκοσμικές.



Ετικέτες: