ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








H “Mάχη των Κορινθίων» στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ - Η « κολοκυθιά» με τις οφειλές και τις ευθύνες

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 0 comments



H “Mάχη των Κορινθίων» στην συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ
Decrease Font Size
H “Mάχη των Κορινθίων» στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ - Η « κολοκυθιά» με τις οφειλές και τις ευθύνες

    Η φτώχεια φέρνει γκρίνια κι όταν έρχονται και τα πρόστιμα η γκρίνια γίνεται καυγάς και όταν σου πετούν και το μπαλάκι των ευθυνών της διαχείρισης τότε ξεσπά η θύελλα!

Ο λόγος για την διαχείριση των απορριμμάτων, τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, τις ευθύνες που αναλαμβάνουν οι δήμαρχοι και τα άδεια ταμεία τους. Στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου ήταν έκδηλος ο προβληματισμός όλων, πώς θα πορευτούν και κυρίως πώς θα τα ξαναβρούν μεταξύ τους μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάστασης απόψεων, τακτικών και άδειων ταμείων.

Κανείς όμως από τους παρόντες στην συνεδρίαση δεν φανταζόταν πως αυτό το θέμα τελικώς θα μπορούσε να μετατραπεί σε «Μάχη Των Κορινθίων» .Οι τρεις δήμαρχοι της Κορινθίας ( Πνευματικός, Σταματόπουλος, Ανδρικόπουλος) με κομβικό ρόλο ο καθένας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο ΦΟΣΔΑ, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του σώματος με τους διαξιφισμούς και τις κατηγορίες που αντάλλαξαν μεταξύ τους , γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο τελικώς οι δήμοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες οργάνωσης και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Η κολοκυθιά σε όλο της το μεγαλείο!
Είναι ενδεικτική η αναφορά των οφειλών και η έκκληση της συνδρομής όλων στον «κουμπαρά» του ΦΟΣΔΑ, του δήμου Κορινθίων που βρίσκεται μέσα στους δήμους με τις μεγάλες οφειλές στον φορέα και στον Αλέκο Πνευματικό που κατηγόρησε ευθέως τον Ηλία Ανδρικόπουλο πως πήρανε τα χρήματα που προορίζονταν για τον δήμο Κορινθίων και τον δήμαρχο του Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να λαμβάνει την σκυτάλη και να τον κατηγορεί ότι αυτό συνέβη επί δικής του θητείας στο προεδρείο του ΦΟΔΣΑ..
Οι οφειλές και οι κατηγορίες έκαναν έξαλλο τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο ο οποίος ρώτησε: « Από πού προκύπτουν αυτές οι οφειλές; Δεν θα γίνουμε εμείς χορηγοί του ΦΟΔΣΑ. Εαν υπάρχουν οφειλές κ. Πνευματικέ , να τις ζητήσετε αλλού. Εγώ δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία. Εγώ δεν σας έφαγα λεφτά .Εμείς τις οφειλές μας ,συμφωνα με τις ετήσιες εισφορές τις έχουμε πληρώσει.Οι άλλες οφειλές από πού προκύπτουν; Πήρε ο δήμος Σικυωνίων από το δήμο Κορινθίων τις οφειλές και τις έκανε χρέη; Ο ΧΥΤΑ Κιάτου έχει 74.000 ευρώ λειτουργικά έσοδα .Ο δήμος Βέλου Βόχας πληρώνει τον χρόνο 327.000.Από πού προκύπτουν αυτά τα στοιχεία; Τα πρόστιμα προέκυψαν μετά. Εγώ δεν θα ψηφίσω ούτε την αποπληρωμή και είσπραξη οφειλών για να τα στείλετε στις ΔΟΥ.»

Μέσα από την συζήτηση πληροφορηθήκαμε από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο πως δυο χρόνια τώρα λειτουργεί ο ΦΟΣΔΑ με τα χρήματα που έχει πληρώσει το Ξυλόκαστρο και το Κιάτο .Ενώ ο Αλέκος Πνευματικός ειρωνευόταν τους συντοπίτες συναδέλφους του λέγοντας «Ωραίοι είναι αυτοί ρε!Θα πετάνε σουπίδια αυτοί ,θα πληρώνουμε εμείς!Πρόσεξε Ηλία γιατί από εβδομάδα θα έλθω εκεί.» για να πάρει την απάντηση Ανδρικόπουλου «Καλώς να ορίσεις. Κανείς δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ γι αυτάς που θάβει το Ξυλόκαστρο στον ΧΥΤΑ του. Μπορείτε να διερευνήσετε τα στοιχεία. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα από το ταμείο γιατί δεν υπήρχε αποθεματικό»

Πού πήγαν τα λεφτά;
Πνευματικός:«Τι κάνατε τα δικά μου τα λεφτά; Τα 178.000 ευρω γιατί τα χαλάσατε;»
Aνδρικόπουλος: « Σε καταγγέλω γι αυτά που λες. Όταν πήρα το ταμείο δεν υπήρχαν χρήματα.Να δούμε όταν ήσασταν αντιπρόεδρος με την προηγούμενη διοίκηση τι τα κάνατε εσείς»
Για να καταλήξουν:
Πνευματικός: «Εγώ πίσω δεν κοιτάω. Αλλά οφείλει να αποιτυπωθεί από την ευθεία ανταποδοτικότητα των χρημάτων μας στο νέο προυπολογισμό. Δεν μπορούμε να δημιουργούμε ευθύνες και άλλοι να τις φορτώνονται .»
 Μάρτιος 28, 2017
Ετικέτες: