ενδείξεις - αντενδείξεις





πρός τό δεῖν οὕτω



Προηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε








Το σημερινό πολιτικοκοινωνικό παράδειγμα είναι ξένο προς την αυθεντική Ποντιακή Ταυτότητα

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 0 comments
Στους αγαπητούς φίλους Πόντιους θα πρότεινα να στηριχθούν στις δυνάμεις τους και σε όσους δεν μετείχαν στην σημερινή Ελληνική ντροπιαστική πολιτική πραγματικότητα. Η αφοσίωση σε ένα στόχο, η υπηρέτηση ενός σχεδίου δεν σημαίνει συμμαχία άνευ όρων με όλους.
Στην πολιτική, στον πολιτισμό, στην κοινωνία έχει σημασία ο στόχος, ο δρόμος, η προσπάθεια συσπείρωσης όσων μπορούν να συσπειρωθούν για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η γνώση των κύριων δυνάμεων που σε αυτές θα στηριχθείς, και να τις διευρύνεις, διαμορφώνοντας ευνοϊκούς συσχετισμούς.
Στην πολιτική έχει σημασία επίσης ο συμβολισμός, που και με ποιους μπαίνεις σε ένα κάδρο. Η εικόνα σου.
Το σημερινό πολιτικοκοινωνικό παράδειγμα είναι ξένο προς την αυθεντική Ποντιακή Ταυτότητα. Δεν μπορεί να υπερασπισθεί ούτε την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την διεθνή κοινότητα, ούτε και την αναγνώριση της 29ης Μαϊου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα  Θυμάτων του Κεμαλισμού.
Οι Πόντιοι δεν πρέπει να επιτρέψουν παραγραφή των αδικημάτων όσων χρέωσαν την χώρα, την πολιτική απάτη, την ανευθυνότητα και μεταπρατισμό. Το δίκιο τους μαζί με το δίκιο όλων των Ελλήνων δεν θα το βρουν μαζί με το παλιό πολιτικό προσωπικό. Το αίτημά τους θα έχει υγιή και συνειδητή ανταπόκριση από δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία και σε μια νέα πολιτική που σε αυτήν πρέπει και αυτοί να συνδράμουν.
 (Με αφορμή το ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Η νομική και πολιτική διεθνοποίηση του Ποντιακού μπαίνει στα σκαριά – Ρεπορτάζ
Μαζί και η αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Κεμαλισμού. Τι έγινε σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.)
PONTOS-NEWS.GR