ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ – Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 0 comments

 

Η σελίδα του 

Ethnological Museum of Thrace 

μας πληροφορεί με δύο φωτογραφίες και υπέρτιτλο 

«Από την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης»

έδωσε την εικόνα αυτών που έγραψε η κ. Σακελλαροπούλου.

Διάβασα τις τρεις πρώτες γραμμές, (μια φράση) και μου έκανε εντύπωση.

Δεν γνωρίζει ότι η Θράκη έχει μεγαλύτερο ιστορικό βάθος από την παρουσία των Οθωμανών; Ότι ήρθαν σαν κατακτητές και προώθησαν βίαιες ισλαμοποιήσεις;

Το πολιτικό σύστημα, οι κρατικοί φορείς και οι αντιπροσωπεύσεις τους εννοιολογούν καιεικονογραφούν την Θράκη ώστε να καλύπτουν τις ευθύνες τους για το ιστορικό, παραγωγικό και κοινωνικό προϊόν που είναι αυτή η περιφέρεια. Η Θράκη, κ. Σακελλαροπούλου χαρακτηρίζεται από την απουσία του εθνικού κράτους και την αντίληψη ότι είναι μέρος του. Είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Η πολιτική αναφοράς σε μουσουλμανική μειονότητα για λόγους δικαιωμάτων και δημοκρατίας πρέπει να αντικατασταθεί από αναφορά σε τρεις εθνικές και πολιτισμικές ταυτότητες.

Η Πρόεδρος πρέπει να αφομοιώσει έναν κώδικα οδικής κυκλοφορίας στην πολιτική. Με κανόνες εθνικής και κοινωνικής ευθύνης. Πρέπει να απεξαρτηθεί από την λογική των κυρίαρχων πολιτικών ομάδων που διαπαραταξιακά την εξέλεξαν. Με εμπέδωση των Ελληνικών πρωτόκολλων αξιοπρέπειας, σεβασμού και αυτοσεβασμού.  (γρ. κ.)

 

 

 

Ετικέτες: