ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
Γιάννης Πασαλίδης: ένα ιστορικό πρόσωπο που διακρίθηκε για το επαγγελματικό ήθος, την κοινωνική προσφορά και παράλληλα για τη βαθιά πολιτική αντίληψη και ευαισθησία.

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 0 comments

1.    


31,4 χιλ. εγγεγραμμένοι
ΕΓΓΡΑΦΗ
Ο Γιάννης Πασαλίδης (1880-1968), πολυσπουδασμένος γιατρός, συνειδητός σοσιαλιστής, εκλέγεται βουλευτής το 1923 συνεργαζόμενος με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και πρωτοστατεί το 1951 στην ίδρυση της ΕΔΑ. Παραγωγή: Βουλή - Τηλεόραση
................................................................................................................................


Ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Πασαλίδη

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, το ήθος και τη δράση του Ιωάννη Πασαλίδη με αφορμή εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του γιατρού, βουλευτή και προέδρου της ΕΔΑ που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στον χώρο εκδηλώσεων της Βουλής.

Ο ποντιακής καταγωγής Ιωάννης Πασαλίδης είναι ένα ιστορικό πρόσωπο που διακρίθηκε για το επαγγελματικό ήθος, την κοινωνική προσφορά και παράλληλα για τη βαθιά πολιτική αντίληψη και ευαισθησία. Ένας από τους ηγέτες της μεταπολεμικής Αριστεράς, που μέσα από μαχητική κοινοβουλευτική δράση άρθρωσε ένα νέο όραμα για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

Η δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια είναι των Γεωργίας Λοτσοπούλου και Γεωργιάδη Γιώργου, η ιστορική έρευνα του Σπύρου Κουζινόπουλου και η σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραθανάση.

Ετικέτες: