ενδείξεις - αντενδείξεις

πρός τό δεῖν οὕτωΠροηγούμενα εὕσημον λόγον δῶτε
ΣΤΑΘΗΣ ΣΕΜΙΤΕΛΟΣ: Σχετικά με τη διαχείριση διαδικτυακών ομάδων στο fb : "Μια κριτική προσέγγιση για λόγους "αρχής" σε σημάδια θλίψης."

αναρτήθηκε από : tinakanoumegk on : Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 0 comments
Οι δημόσιες ομάδες στο facebook προκειμένου να δημιουργήσουν ένα γόνιμο περιβάλλον διαλόγου και δημοκρατίας συντάσσουν σαφείς οδηγίες-κανόνες τους οποίους και αναρτούν προκειμένου να υπηρετήσουν την αρχή της δημοσιότητας. Η defacto από την ομάδα του fb αναγραφή πληροφοριών-ευχών επ΄ουδενί εξασφαλίζει ομαλότητα διαλόγου εξ ου και οι συνεχείς παραβιάσεις και η μη τήρηση ευπρέπειας. Το να μεταφέρεις «άγνοια δήθεν κανόνων» στα μέλη σου την οποία και δεν μπορείς να αποδείξεις απλά αποτελεί κουκούλωμα της φοβικής αδυναμίας σου στο να διατυπώσεις κανόνες και πλαίσιο αναρτήσεων. Η συνήθης δικαιολογία παρότρυνσης ή λήψης δήθεν προληπτικών μέτρων είναι η υποστήριξη περί μεταβολής της «αρχικής δομής». Μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι αυτό αναδεικνύει καλοήθεια; ή υποκρύπτει νοοτροπία η οποία δεν αντέχει στην αρχή της «ισότητας» ως προς τη δημοκρατική συμμετοχή στην ομάδα (ο ναζισμός μόνο υποστήριξε τη φυλετική διάκριση !!) . Κάθε προσπάθεια-επιθυμία σεβασμού και ηρεμίας αποτυγχάνει όταν στηρίζεται αποκλειστικά στην εκκλησιαστική ηθικοπλασία. Επιπλέον η διατύπωση συγνώμης που διατυπώνεται γενικώς και όχι ειδικώς είναι δήθεν, «για τα μάτια του κόσμου» και μόνο, και απλά συσκοτίζει γενικότερα γιατί δεν διακρίνει ποίους αφορά : τους ευγενείς;, τους μετανοημένους;, τους αγενείς;, τους απείθαρχους; Ποιους ; Απλά δείχνει στην καλύτερη περίπτωση υποταγή στο αξίωμα: «να τα ΄χω καλά με όλους» αλλά και σε μια άλλη εκδοχή δείχνει τη ροπή στο να κινηθεί μελλοντικώς και η «μικροοικονομία».
Η ενημέρωση δεν διχάζει ούτε πολώνει. ‘Ισα–ίσα επικαιροποιεί βαλτωμένα θέματα και τα αναδεικνύει. Οι απαγορεύσεις που δεν στηρίζονται σε διαμορφωμένη δημοκρατική πλειοψηφία δεν νομιμοποιούνται και πρέπει απλά να αποσύρονται. Υπάρχει ευθύνη γι΄αυτό η οποία δεν είναι του παρόντος αλλά προσωποποιείται. Η στήριξη και η κατανόηση οικοδομούνται με την ύπαρξη και το σεβασμό σε υπαρκτούς κανόνες. Οι ιστοσελίδες δεν υπάγονται σε δικαστές και σε εισαγγελείς. Τη μεγέθυνση, την αποδοχή και τη λειτουργία τους, την οφείλουν στη δεοντολογία και σε διαφανείς νομιμοποιημένες κανονιστικές αρχές και κανόνες.
Όχι λοιπόν στην αγένεια, όχι στην απρέπεια, όχι στην καφρίλα της ζωής μας αλλά όχι και στην αδυναμία διατύπωσης κανόνων και πλαισίου διαλόγου - αναρτήσεων.